Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na bolavá kolena?

Od: pavelz* odpovědí: 4 změna:

Moje matka (78 let) trpí na bolesti kolenou. Máte-li prosím někdo zkušenost s nějakým přípravkem ke zklidnění bolesti, poraďte. Vyzkoušeli jsme Dolgit krém, koňskou mast. Existuje něco účinějšího? Předem děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladko1939*
hodnocení

2x

Je mi 71 let a mám artrosu 3.stupně v obou kolenou. Zvláštní je, že mne bolí jen pravé koleno. Je to bohužel úděl nás seniorů, u kterých jsou již nevratné degenerativní změny na kloubech a s tím spojené bolesti. Někdo trpí bolestmi více při chůzi do schodů, jinému zase víc vadí chůze ze schodů. Můj rodinný ortopéd mi několikrát provedl tak zvaný obstřik kolenního kloubu, kdy se do kloubu vpravuje hojivá a léčivá látka. Pomohl mi tak, že jsem pociťoval úlevu cca 2 až 3 měsíce. Z počátku menších obtížích mi pomáhala mast Voltaren emulgel. Problém umocňuje i vyšší tělesná váha. Účinná je i lázeňská léčba v lázních Jáchymov, kde jsou základem léčby velice účinné, každodenní koupele v radonové teplé vodě. Byl jsem tak 2 x a vždy mi to pomohlo.

hodnocení

0x

Já používám Voltaren emulgel. Taky záleží na tom, jestli jde o bolesti revmatické, artritické nebo jiné. Bolí to i v noci v klidu, nebo ve dne při pohybu, nebo jinak? Taky jzem užíval Ketazon, Pomoci může i suché teplu. Mastí je spousty, a jsou i pilulky, Na revma někdy pomáhaí i masivní dávky acylpirinu, ale to je zase svinstvo na žaludek. Možná by nebylo od věci poradit se s revmatologem (nebo s ortopédem, nebo pro začátek s praktickým doktorem.

buss
hodnocení

0x

Mazat čím se dá, i ta koňská mast, punčochy na kolena, nenachladit, kopele? hladit si je a nepřetěžovat! Též meditace ... Zda různé přípravky nabízené volněk per os, no nevím, není to schválené jako léky a kdo ví, co v tom vlastně je. Nicméně člověk zkouší co se dá.

nu*
hodnocení

0x

když rozkvete na jaře kostival, vykopat pár kořenů, omýt, nastrouhat do alpy nebo do režné pálenky, nechat pár týdnů luhovat...pak tinkturou potírat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obstřik

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]