Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autem do Chorvatska

Od: slavo® odpovědí: 15 změna:

Kde je nejlepší koupání - tam kde se dá přijet autem v Chorvatsku co nejblíže k moři?

Nemyslím jít pěšky od auta 1 km ale třeba 200 - 300 m.

Dívám se do map.

Zadar asi nepřipadá v úvahu tam je přístav.

Myslím ještě před Baška Voda - třeba jak je "Poljička cesta".

A po jaké době a nebo kilometrech si dáváte přestávku?

Konečná bosna kousek od Mostaru.

doplněno 23.06.25 07:31:

A po jaké době a nebo kilometrech si dáváte přestávku?

Očekával jsem, že mi napíšete po jaké době si dáváte přestávky Vy.

Samozřejmě záleží na každém řidiči a nemají to všichni stejné.

Akorát mi odpověděl tak jak jsem chtěl pan Milan což hodnotím.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pane Slavo, já byl v Chorvatsku jen třikrát, vždy na tři místa po 4 dnech. Vždy autem skoro k pláži, nebo pěšky do 5 minut. A po jaké době a nebo kilometrech si dáváte přestávku?****vždy individuálně, dle momentální situace a stavu. Nespěchám, takže zhruba každé dvě hodiny.

Zadar asi nepřipadá v úvahu tam je přístav*****Byl jsem tam. Vše OK.

Dívám se do map.******To děláte dobře, taky tam koukám.

Statisíce Čechů jezdí do Chorvatska, každá na to nejlepší místo.

Přeji příjemný pobyt.

k2

A rada zni?

Zkuste to opět přečíst, co jsem napsal, třeba to pochopíte, popřípadě Vám to vyložím podrobně.

k2

Nepochopil.

Ptal se na přestávky, odpověděl jsem mu.

Ptal se na místa kam, odpověděl jsem mu..

Zmínil se o mapách, sdělil jsem mu, že...

Ptal se na Poljička cesta, nic jsem mu nesdělil, páč to neznám.

Psal o Zadaru, sdělil jsem mu, že ...

Co mu sdělíte Vy?

k2

Jinymi slovy jste proste "odpalil" nezodpovezenou otazku "radou" typu: Nebude-li prset, nezmoknem.

Ja se tazateli nic sdelit nesnazim, proto taky reaguji na Vas a ne na jeho otazku.

Jinak:

Ptal se na místa kam, odpověděl jsem mu.. Co jste mu prosim konkretne odpovedel?

Statisíce Čechů jezdí do Chorvatska, každá na to nejlepší místo.

Páč všude je tam krásně.

Jinými slovy si napište, co uznáte za vhodné.

Hezký večer

k2

musím se zastat...

zřejmě jste v dané zemi nikdy nebyl. Ani není rada od vás.

Proč to tak hrotíte?

hodnocení

2x

Ono je to už pěkných pár let, ale jezdili jsme do Slana - tam je to hned vedle moře. Přičemž fajn je i to, že je to v zátoce, moře fakt křišťálové. Jen ti ježci...

google.com/...

hodnocení

2x
Do Jugoslavie jsem několikrát jel jako dítě, později do Chorvatska třikrát.
Z mého pohledu me dotaz i reakce trochu překvapují, protože moře tam znám zásadně z kempu hned u vody, nikdy jsem to od stanu/přívěsu neměl dál, než 50-100m :)
Ovšem je to z mé strany spíš zbytečné zabírání takhle lukrativního místa, válení na pláži mi nic neříká, radši si udělám 2-3 výlety na kole po okolí a popojedu jinam.
Ještě k cestě - občas vzpomínám, jak jsem tam s polovičku jeli spolu prvně, tuším kolem roku 2007. Byli jsme pár dní pod stanem na dovolené na Moravě a mělo se zkazit počasí, tak jsme se se takhle v podvečer rozhodli, že na poslední 3 dny zajedeme k moři:) Žádná navigace, papírová mapa jen česká - přejeli jsme do Rakouska a pokračovali tak nějak intuitivně vždycky v závěsu za nějakým českým autem, až jsme ve 2 v noci skutečně dorazili ke kempu poblíž Umagu, kam jsem jako malej jezdil s rodiči:)

hodnocení

2x

Zdravím,

ani jsem nechtěl, ale asi musím napsat, slavo..

Je těžké odpovědět, protože krásných a vhodných míst v tomto státě, který se rozprostírá (myšleno u pobřeží) po mnoho stovek kilometrů od severu až po jih, je mnoho.

A na hodně místech je přístup který požadujete. Zajet můžete až k moři. Tyto cesty si vyhledejte opravdu na mapě..

Zadar.. okolo tohoto města je mnoho pláží a spoustu krásných míst. Jen tu mapu je potřeba trochu zvětšit. Všude je hezky.

A Baška Voda je o dost níže na jih, také další krásné místo. Takže opravdu nelze říci co chcete navštívit.

Záleží kudy pojedete do vaší zmíněné cílové destinace. Pojedete celou dobu po dálnici a chcete sjet jen na vybraná místa? Nebo si projedete celou Jadranskou magistrálu mimo dálnice od severu až po jih? jako já před léty. V tom je dost velký rozdíl.

Já na to měl tehdy jen 14 dní a to jeden až dva dny na místě, kvůli průzkumu. Pak jsem již další léta jezdil na vybraná místa, plus výlety. A takto to mám dodnes. Každému se někde zalíbí.

Takže pro mě, mimo jih, který je také krásný, jezdím většinou pár km pod Zadar, od Biogradu po ostrov Murter.

Asi tak. A každý to má jinak.

A všude se dá zajet blízko k moři, pro vás jako kolem-jedoucího...

Slavo, přeju šťastnou cestu.. :)

ps: k přestávkám, snad podle každého řidiče a také spolucestujících, ne? :)

2024
hodnocení

2x
Do Chorvatska nejezdím.
Ale co se týká přestávek, tak cca 1000km za den dáme tak s dvěma zastávkami (po 20minutách).
Hodně záleží na vyježděnosti řidiče (řidičů) ale i na typu auta.

cro
hodnocení

0x

Nejlepší koupání? Záleží na vkusu. Tady si můžete počíst: chorvatsko-forum.cz/...

gj
hodnocení

0x
Přestávky při dlouhé jízdě dělám podle dětí (potřeba jít na WC). Nebo cca po třech hodinách a pak případně kratší interval (dle únavy)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]