Nejste přihlášen/a.
Trápí mě už asi 10 let sluneční alergie. Pobyt u moře se pro mě stal neúnosný, stačí mi sluneční svit v tuzemsku. V minulosti mi alespoň trochu zabírali prášky na alergii - Zirtec, Zodac, cetirizin, Analergin, Beta karoten, kyselina listová a krémy č 50. Letos, an iž bych se opalovala, pouze pobyt na ulici, se mě objevila sluneční svědivá vyrážka. Slyšela jsem, že snad zabírá krém Ladival, ten jediný jsem ještě nevyzkoušela. Prosím, poradíte, co pomohlo vám?
Jetru,mně se svědivá vyrážka vyskytla asi před 4 roky v Egyptě a místní felčar mi to namazal jejich lékem CALAMYL, který jsem si pak koupila normálně v tamní lékárně. Stojí pár euro. Je to v lahvičce takové mléko a za dva ny jsem o vyrážce nevěděla. Až mi došel, nechala jsem si ho přivézt od kamarádky, která trávila dovču v Egyptě a od té doby mám pokoj. Teď je doba dovolených, tak je tam třeba nějaký váš známý nebo tam poletí...Já ho doporučila všem svým známým s tímto problémem. Tak ať se zadaří a pěkný večer.
Stir, to bych byla moc ráda, potřebuju především na sluneční alergii. K moři nejezdím, ale mám ráda turistiku a tam přece jenom úplně zahalená chodit nemůžu.Mívám to i na čele, ačkoliv namazáno faktor č. 50 pro alergickou pokožku.
Mám to také,bohužel,příčina je někde jinde,než v ochraně.Jsem světlejší typ,a slunko jsem vždy nevyhledávala,ale v 2022 jsem se osypala na bércích a tak strašně,že se nedá popsat a denně jsem kontrolovala postel a převlíkala,dokonce jsem musela vyhazovat povlečení.trvalo to 3 měsíce a pak jsem to šla sdělit kožní doktorce.Ona,však jsem vám řekla,že to bude trvat celou sezónu.Dnes mám mastičky preventivně si mažu celý rok po sprše Dexerylem,paže/nohy.Před návštevou moře,hor se má užívat Betakaroten.Užívá ho i DT,trochu se pleť zbarví,ale nedá se nic dělat.Blonďáci máme smůlu.
Mně slunce nevadí, ale příbuzný tráví pobyt u moře někde pod stromem ve stínu. Za mne je řešením lehká letní košile z fáčoviny.
tudle otazku mi pripomel dnesni clanek
konkretne tendle odstavec je zajimavy
Podle lékaře se skutečně jednalo o otravu sluncem, tedy alergii na slunce, i když předtím použila opalovací krém s SPF 30. (Někdy však i látka obsažená v opalovacím přípravku může být spouštěčem alergické reakce.) Při otravě navíc došlo k oslabení imunitního systému a rozvinutí pásového oparu - virové, bolestivé a svědivé vyrážky způsobené reaktivací viru planých neštovic, jenž zůstává po prodělání neštovic "spící"v nervových buňkách.
taky mi pri prvnim silnejsim slunku vyskoci vyrazka, krk a lokty jak se to zahoji byva uz klid
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.