Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké doporučíte špunty do uší?

Od: julinkjulin odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, používáte nějaké lepší špunty do uší? Já mám klasické, bohužel přes ně ale i tak slyším dost hluk a nemůžu spát. Máme totiž v bytovce tři rekonstrukce. Byt pod námi, nam námi a vedle nás. Takže je to doopravdy síla, nedá se spát po noční, je to strašné. Domluva se sousedy není... Tak jestli nepoužíváte nějaké lepší špunty, přes které by faklr nebylo nic slyšet. Děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

5x
Takové špunty neexistují...

runner2
hodnocení

4x
Existují. Zkuste v lékárně koupit voskové, ne pěnové. Hledejte chranic sluchu Ohropax voskové.
runner2
Ještě doplním. Voskové chrániče musíte před vložením do uší chvíli zahřát v rukách. Tím bude vložení do uší příjemnější a naprosto těsně výplní prostor. Neuslyšíte opravdu nic. Pokud je takto předem zahrejete tak bolestivé to není a ani vám v noci nevypadnou. Jen to ticho je pak pro usínání velmi návykové.

0rion
hodnocení

1x

Jediné špunty do uší, které tlumí a dá se s nimi spát, jsou podle mě špunty z paměťové pěny nebo voskové špunty. Voskové skvěle tlumí, ale rády se uvolňují, stačí škvírka a pak nefungují, pěnové se musí zasunout dost hluboko do ucha, pak tlumí dobře a nevypadávají, ale musí se pak opatrně vyndávat kvůli podtlaku (poškození bubínku) a ne každý je snáší, protože trochu tlačí. A nutno si uvědomit, že nízké kmitočty procházejí do sluchovodu částečně i lebkou.

hodnocení

0x

Alza má pěkný přehled: Chrániče sluchu (zátkové)

https://www.alza.cz/hobby/chranice-sluchu/18858152.htm#f&cud=0&pg=1&prod=&par31412=31412-239918948&sc=600

Osobně mi nejvíc vyhovují obyčejné plastové, omyvatelné - viz zde

https://www.benu.cz/chranice-sluchu

Dají se dezinfikovat peroxidem vodíku před použitím (lehce přetřít) a po několika použitích omýt v teplé vodě.

Je to levné a kapsu nezatíží, zato poskytne úlevu.

--- edit ---

V odkazech jsou i voskové, ale to si musíte odzkoušet sám.

Jaké doporučíte špunty do uší?

hodnocení

0x
Třeba by vám vyhovovala špuntová sluchátka s aktivním potlačením zvuku. Právě hlubší zvuky potlačují lépe. Jenže každý model se chová dost jinak, já mám už nějaké starší Xiaomi a spokojenost. Taky potřebujete, aby vydržela třeba 6 hodin na jedno nabití.

hodnocení

0x
Co nejake střelecké špunty?
Jinak otec spi obcas, když je na chate koncert, ve střeleckych sluchátkach 3M, ale ty hodne tlaci do hlavy a člověk se pod nima potí.
Jinak voskové špunty z lékárny.

hodnocení

0x

Vyzkoušeno a fungují , odstranit vatičku a v dlani udělat kuličku kterou zatlačíte do zvukovodu, špunt se pěkně vytvaruje podle vašeho ucha.

spunty-do-usi.heureka.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]