Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČSOB hotovostní vklad na České poste

Od: ria27 odpovědí: 7 změna:
Zdravím, potřebovala bych poradit, jak vložit peníze v hotovosti na cizí účet ČSOB skrze Českou poštu. Účet u ČSOB sama nemám. Jde mi o to, zda musím předem něco vyplnit nebo vše vyřeším přímo u přepážky. Na webu ČSOB jsem jen dohledala, že je to možné, že peníze jsou připsány na účet hned, stejně jako bych s nima byla přímo v bance.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud na poště zajdete na tu správnou přepážku Poštovní spořitelny ČSOB, tak už si tam poradíte - musíte znát číslo účtu, na který má být vloženo a potřebnou sumu určenou k vložení (to budou dotazy pracovnice za přepážkou). Předpokládám, že vklad bude proveden pracovnicí pošty online/přímo/ihned a nic písemného vyplňovat nebudete (ale zřejmě dostanete doklad o vkladu). Zdravím!

doplněno 17.06.25 14:18:

ria27 - nemáte zač. ČSOB a Česká pošta jsou přeci už léta "kamarádi", tak si nebudou mezi sebou psát nějaké složenky.

ria27
hodnocení

Děkuji za odpověď, takhle jsem si to nějak představovala, ale nebyla jsem si jistá, zda něco vyplnit předem. Ještě jednou moc děkuji.

prostromek
hodnocení

1x

Vlad na poště v hotovosti provedete poštovní poukázkou A.

images.slideplayer.cz/...

ria27
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale tuto složenku samozřejmě znám, ale ČSOB s českou poštou spolupracuje, a tak si myslím, že tuto složenku nepotřebují, ale jinak právě netuším.
prostromek

Dejte prosím potom vědět, jak jste pochodila. Ne, že bych to potřebovala, ale člověk se v bankovnictví stále učí. Děkuji.

mll
hodnocení

0x

Tohle jsem dělal naposledy před víc jak 20 lety. Normálně jsem došel na pobočku ČSOB, měl jsem ji po cestě (vůbec jsem měl tehdy po cestě dost bank), zeptal jsem se, a stačilo dát číslo účtu a částku. Stálo to asi 10 korun (dneska to určitě bude násobně víc) a pokud se nepožadoval žádný variabilní symbol, tak snad ani to ne, už si přesně nepamatuju.

Co mám účet, tak tohle neřeším.

Poštovní poukázka typu A je kanón na vrabce, to bude zbytečně drahé, je potřeba pokladní složenka, ale tu si oni vyplní sami, poté co to naťukají do počítače a Vám dají podepsat, že jsou údaje v pořádku (teda tak to aspoň obvykle chodí). Ale kolik stojí u různých bank vklad hotovosti na cizí účet nesleduju, u Fio je to třeba 70 korun, to už by mohla být levnější ta poštovní poukázka typu A.

ria27
hodnocení

Děkuji za odpověď, v podstatě vše, co píšete znám /vím, sama jsem byla fyzicky na přepážce kvuli vkladu cca před 20 lety i o typech klasických poštovních složenek mám rámcové přehled, ale dotaz jsem vložila kvuli rodičům, kteří si s internetovým bankovnictvím zrovna moc netýkají a co jsem si hledala, tak ČSOB a Česká pošta jsou svým způsobem propojené a mají oproti ostatním převodem přes klasické složenky zvláštní režim. I tak ještě jednou děkuji za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]