Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezervace lehátkem ručníkem u moře

Od: daniela odpovědí: 21 změna:
Na ceduly je jasně napsané nerezervujte lehátka na pláži a přesto turisté to dělají přes plavčíka za úplatek.Bez rezervace je všude narváno téměř v prázdninovém čase a není šance získat lehátko a slunečník se stolkem. Logicky je jasné když turista se baví do noci na animačním programu s diskotékou, že nebude vstávat v 5h.a dávat ručník na lehátko aby byl potom nevyspalý a unavený.Zaslechla jsem naše turisty u stolu vedle jak se o tomto fíglu s plavčíkem baví. Boj o lehátka v létě je velmi nepříjemný,když ve vedru na rozpáleném písku není kde se zrelaxovat na pláži.Co si o tom myslíte a zažili jste někdy u moře podobnou situaci zabírání lehátek pozdě večer nebo velmi brzy nad ránem a ještě prostřednictvím plavčíka který též porušuje interní předpis napsaný na ceduli pláže a udělá si z toho byznys?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

7x
Nezažil jsem to a ani nezažiju.
Jezdíme do takových míst, kde se o lehátka prát nemusíme. Vždy volné lehátko u moře či u bazénu najdu.
Na druhou stranu, nejezdíme na dovolenou primárně proto, abychom se váleli 10dni u moře či u bazénu.

hodnocení

6x

Tohle jsem nikdy neřešila. Než bojovat o lehátka a mávat kolem sebe osuškami, měla jsem rákosovou rohož, natáhla na písek a hotovo. K čemu u moře stoleček? Myslím, že jsme už hodně zpovykaní. Nakonec budeme chtít u moře i kanape.

Letos poprvé pojedu do luxusnějšího rezortu. Na netu je psáno, že KAŽDÝ POKOJ MÁ U MOŘE PŘIPRAVENO: 1 LEHÁTKO, 1 KŘESLO, 1 SLUNEČNÍK. Takže se s kamarádkou /2 na pokoji/ určitě dohodneme. Pokud to bude nějak číslováno podle pokojů, není důvod, aby nám to obsadil někdo jiný. Myslím, že tohle je dobré řešení. Pokud je členů rodiny víc, buď se vystřídají, nebo si další lehátka přikoupí. Jaga.

Navíc, člověk se jen neválí jako bedna kytu, zajde či zajede se někam podívat, proto si myslím, že budete mít to štěstí a vytoužené lehátko se na Vás dostane. Všichni je nebudou okupovat neustále.

Ovšem, pozor: jednou v Řecku na Korfu se rekreoval nějaký zřejmě bohatý Ind, měl s sebou 5 manželek a asi 8 dětí. Všichni chodili za ním, jako harém. Ti pak když přišli k lehátkům, rázem jich bylo asi 15 zabraných. Ten jediný nás tam zlobil. *smich*

hodnocení

3x

Nejlepší je vzít auto a jet na pláž, která není plná turistů. Do resortů nejezdím .

2024
Souhlasím.
A ještě není člověk uvázaný jako pes u boudy a může jezdit po výletech. I v cílové destinaci najedeme za 10 dnů klidně 500km i více (památky, výlety atd.).
Jasně, na Kubu člověk autem z ČR nedojede, to uznávám (pak si musí auto půjčit). Ale po Evropě prakticky kamkoliv, to není problém.
Ono není problém si i auto půjčit. Pokud je to s předstihem, nevychází to finančně nijak strašně. My se v moři koupeme jen ráno a pak večer po návratu z výletu, když na pláži skoro nikdo není a přes den objíždíme památky a zajímavosti. Kdybych se chtěl válet celý den na lehátku, tak jsem to mohl dělat doma na dvorku zadarmo. Ale nevím, k čemu je to dobré, raději se v noci válím na houpačce, nebo v síti pod hvězdami.

hodnocení

2x
Tohle zažíváme snad na každé dovolené. Lidi jsou jak hyeny a šílenci, ale to se netýká jen lehátek, ale i během stravování a ostatních aktivit a dokonce i na letišti…psychopati.
My teda nebojujeme, všechno hezky v klidu a když není místo, tak není, jsme na písku nebo někde opodál.
Jinak jaké je správné řešení? Všechny krámy a ručníky pozdě večer vyhazovat přesně kvůli takovým vychcánkům a psychopatům, co si to zaberou už večer, aby tam ráno nemuseli. To stejné udělat ráno kvůli bláznům, co vstávají v 5 a cupitají si to zabrat? Všichni mají pocit, že musí o všechno bojovat…
Na druhou stranu pokud by dovolili zabrat lehátka až od nějaké hodiny, tak by už hodinu předtím všichni stáli ve frontě a pak by nastal boj.
Další řešení je předplatit si lehátka nebo aby měl každý pokoj své, ale to moc dobře nejde. Pokojů je hodně a lehátek se na pláž tolik nevejde.
Takže jaké je vlastně řešení? Co navrhuješ.

nov
hodnocení

2x

Nám to bylo vždycky šumafuk a vůbec nám nevadilo dát osušku na písek, nebo na oblázky. Ať to bylo na Jadranu, v Řecku nebo na Mallorce. Ochladit se dá v mořských vlnách, případně ve stínu borového háje, vždycky se našel nějaký strom poblíž. Nevím proč z toho dělat vědu. *frajer* A než platit za lehátka...raději si dáme zmrzku.

makk
hodnocení

2x

Já si myslím, že mnohem lepší je otevřít si v klidu doma na terase pivo, než se trmácet přes půl Evropy a pak se tam hádat o ručníky a lehátka, ale proti gustu... znáte to. Důležité je jen brát věci tak jak jsou a vědět co chci.

hodnocení

2x
Tak už chápu odkud vane vítr a odkud se berou inspirace na dotazy.;)
stream.cz/...

Zlaté termály...:)

No tak to prrrr, není nad Karvinské moře:)
kudyznudy.cz/...

Je dobře, že si chválíte to své. I mě by se tam líbilo, ale to by musela být teplota mezi 34-39°C.

Proto termály, k moři jen odvezu manželku, sednu do stínu pod strom a koukám, jak se raduje z koupání u moře.

Teď plánuji dovču okolo Jindřichova Hradce.

Blaznite 34-39°C. to by mne zabilo.
Mně stačí 20-25 jinak se snažím ve vlastním potu.*smich*

Lehátko nepotřebuji, v tak studené vodě bych si musel vzít ponožky a svetr...

Proto ani doma nelezu do bazénu, i když je tam 30°C.

Jj stačí deka a hlavně nezapomenout palčaky.
17.06.25 20:07

:)

hodnocení

1x

Ručník je základní věc, kterou máte mít při sobě za každých okolností a Stopařův průvodce po galaxii jej uznává jako nepostradatelnou pomůcku každého stopaře.

Ručníkový den na památku Douglase Adamse

https://www.root.cz/clanky/rucnikovy-den-na-pamatku-douglase-adamse/

hodnocení

0x

Podobné se děje všudu, kde si lidi neplatí lehátka. Zkuste se kouknout po Čechách, či na Slovensku po termálech. Kde se platí, jsou lehátka volná, kde jsou zdarma, jsou všechna lehátka zabraná ručníkem, či županem. Ale osoby na lehátku jsou jen vyjímečně.

hodnocení

0x

Vůbec bych se nevztekal, předmětnou reguli na ceduli bych si odfotil a měl u sebe, no a až by se kdokoliv včetně plavčíka rozčiloval, co tam dělám, nechal bych je předmětnou reguli pročíst a s klidem polehával dále.

To, že nějací ignoranti reguli porušují, mě nezajímá. Já konám v souladu s ní a nemůže na mě nikdo.

0rion
hodnocení

0x

Hotely často mají vyřazená lehátka kvůli nějaké závadě, v bordelářských zemích je lze často nalézt zastrčené někde v křoví. Tak si od hotelu jedno takové kupte, opravte si ho a budete ho mít jen pro sebe.

smode2
hodnocení

0x

No co, úplatečky:)osobně jsem to nikdy neřešil. Není nad vlastní mobilní ležení, případně rovnou ležení na písku. Nejsem u moře abych se krčil na plastovém lehátku. To můžu dělat doma u bazénu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]