Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, pro někoho to možná bude znít jako úplně hloupá otázka ale co už. Mám hodinky Citizen Tsuyosa, u kterých jsem se snažil odstranit kyklop (tu ošklivou lupu na datumovce) tím způsobem, že jsem nahřál hodinky fénem.
Že jsem debil a měl jsem použít něco jiného než domácí fén jsem zjistil až později, neboť jsem žádný kyklop neodstranil a místo určitého bodu jsem akorát nahřál celé hodinky teda takovým způsobem, že nešly udržet v ruce
A moje obavy jsou momentálně takové, jestli jsou hodinky vůbec nositelné. Nevím, jestli je to pravá chirurgická ocel a kolik stupňů v takovém případě ta ocel snese, nicméně celé hodinky byly nahřáte poměrně dost, nešly udržet v ruce, takže nechci riskovat, že by se z hodinek, případně teda spíš z toho náramků mohly uvolňovat nějaké škodliviny do kůže, to mi za to nestojí a radši bych koupil nové...zas tak drahé nejsou.
Děkuji a přeji pěkný večer všem
Ziadne skodlive latky sa z toho uvolnovat nebudu, pozrite si nerezovu panvicu na vyprazanie s olejom rozpalenym na 200 stupnov alebo vnutro rury na pecenie, kde je pri cisteni 400 stupnov.
Najviac vam skodi vymyslanie divnych scenarov a hladanie ohrozeni vsade okolo vas. Ak by sa to zhorsovalo, vyhladajte odbornika.
Ono z dostupných důkazů vyznívá, že většina těchto hodinek určité chemikálie do těla uvolňuje/může uvolňovat, takže být vámi, koupím si hodinky klasické, ze kterých se nic neuvolňuje.
Tyto moudré hodiny jsou tady moc krátce na to, aby je bylo možné dlouhodobě testovat a orientovat se lze spíše podle růzých kauz, které občas někde vylezou (a že jich není málo).
Za mě nic nehrozí, nicméně doporučím se pro klid duše ještě zeptat na specializovaných hodinkových fórech, zde je třeba vlákno věnované přímo tomuto modelu: Citizen Tsuyosa -/... nebo na nějaké FB skupině ohledně hodinek (např. "Nosíme Hodinky!").
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.