Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahřáté hodinky - potenciální uvolňování škodlivin

Od: buddy odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, pro někoho to možná bude znít jako úplně hloupá otázka ale co už. Mám hodinky Citizen Tsuyosa, u kterých jsem se snažil odstranit kyklop (tu ošklivou lupu na datumovce) tím způsobem, že jsem nahřál hodinky fénem.

Že jsem debil a měl jsem použít něco jiného než domácí fén jsem zjistil až později, neboť jsem žádný kyklop neodstranil a místo určitého bodu jsem akorát nahřál celé hodinky teda takovým způsobem, že nešly udržet v ruce

A moje obavy jsou momentálně takové, jestli jsou hodinky vůbec nositelné. Nevím, jestli je to pravá chirurgická ocel a kolik stupňů v takovém případě ta ocel snese, nicméně celé hodinky byly nahřáte poměrně dost, nešly udržet v ruce, takže nechci riskovat, že by se z hodinek, případně teda spíš z toho náramků mohly uvolňovat nějaké škodliviny do kůže, to mi za to nestojí a radši bych koupil nové...zas tak drahé nejsou.

Děkuji a přeji pěkný večer všem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

14x
Dobrý den, kupte si hodinky nové a ty nahřáté zakopejte na skládce nebezpečného odpadu. Zdravím!
Ale nejméně tři metry pod zem a pro jistotu ještě posypat nehašeným vápnem.

...a samozžejmě pracovat v gumových rukavicích a s ochrannou maskou (v nouzi postačí i kvalitní respirátor). *frajer*

hodnocení

12x
Ale chápete že se prodává nádobí z nerezové oceli ve kterém jsou při vaření vyšší teploty než ten váš fén, že?

hodnocení

2x

Ziadne skodlive latky sa z toho uvolnovat nebudu, pozrite si nerezovu panvicu na vyprazanie s olejom rozpalenym na 200 stupnov alebo vnutro rury na pecenie, kde je pri cisteni 400 stupnov.

Najviac vam skodi vymyslanie divnych scenarov a hladanie ohrozeni vsade okolo vas. Ak by sa to zhorsovalo, vyhladajte odbornika.

kmet
hodnocení

0x

Přikláním se k vyhození do elektroodpadu, i když nejsou na elektriku, je to nebezpečný odpad, sběrné boxy jsou na každém rohu. Pro jistotu. A pořízení si pořádných hodinek.

hodnocení

0x

Ono z dostupných důkazů vyznívá, že většina těchto hodinek určité chemikálie do těla uvolňuje/může uvolňovat, takže být vámi, koupím si hodinky klasické, ze kterých se nic neuvolňuje.

Tyto moudré hodiny jsou tady moc krátce na to, aby je bylo možné dlouhodobě testovat a orientovat se lze spíše podle růzých kauz, které občas někde vylezou (a že jich není málo).

nejchytrejsihodinky.cz/...

google.com/...

buddy
hodnocení

Vsak to jsou klasické automaty údajně s řemínkem z chirurgické oceli.

hodnocení

0x

Za mě nic nehrozí, nicméně doporučím se pro klid duše ještě zeptat na specializovaných hodinkových fórech, zde je třeba vlákno věnované přímo tomuto modelu: Citizen Tsuyosa -/... nebo na nějaké FB skupině ohledně hodinek (např. "Nosíme Hodinky!").

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]