Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oznámení policii ČR o prodeji drog

Od: nikiiiikk odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem, zda je možné podat oznámení Policii ČR zcela anonymně.
Z doslechu jsem se dozvěděla o osobě, která se údajně pohybuje v prostředí spojeném s prodejem drog. Nejsem si jistá pravdivostí těchto informací, ale ráda bych je předala, protože mám obavy, že by mohlo jít o rizikové chování.
Nechci být součástí žádného vyšetřování ani být kontaktována.
Je možné takové oznámení učinit zcela anonymně, aniž by byla moje identita zjišťována? Jaký je nejvhodnější a nejbezpečnější způsob, jak to provést?
Děkuji Vám za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to možné - viz zde

policie.gov.cz/...

riva
hodnocení

2x

U něčeho takového neplatí oznamovací povinnost.

Když dokonce ani nevíte, jestli se to stalo nebo děje, tak je zvláštní, proč to vůbec chcete hlásit.

A pokud své domněnky chcete hlásit dokonce anonymně, tak to už je úplný nesmysl.

sehlezada
hodnocení

2x
Zdravím a začnu otázkou přečetla jste si vůbec co jste napsala?
Z doslechu takze z druhe ruky mozna uz ta druha ruka byla minimalne z desáté ruky...jsem se dozvěděla o osobě, která se údajně! Máte konkrétní údaje ani když je to z doslechu nespíš osoby která se taky doslechla nebo si i koupila a ví to jistě
... pohybuje se v prostředí spojeném s prodejem drog! Takže podezřelý může být kdokoli kdo se potka s takovým člověkem ať už to o něm vi nebo ne a nemusi ani prodavat ani kupovat,Mezi které vlastně muzete spadat i vy, myslíte že si někdo i z vašich známých někdy nepovidal s lidmi kteri se pohybují v tomto prostredi? Navíc i policisté sami se tam pohybuji takže můžou být podezřelí ale na úřední osobu si málokdo dovolí něco říct že i anonymně...
Nejsem si jistá pravdivostí těchto informací, ale ráda bych je předala, protože mám obavy, že by mohlo jít o rizikové chování
Jediné co můžete udělat v boji proti drogám tedy jen můj názor je poučit své děti nebo být příkladem a drogy a to zadne nebrat,ani pokud nejde jen o určitý druh, Posledních 5 let sem potkala spoustu cizích a hodně zajímavých lidí a nemůžu rict že o nich vím všechno ale chovám se k nim podle toho jak se chovali oni ke mně, takže i lidi o kterých vím že se stykaji s těmi lidmi neberu jako rizikové chování. Protože nikdy nevíte kdy můžete někomu nevinnemu jen tim že pošlete dal něco z doslechu velmi uškodit. A pokud si myslíte že v dnešní době může být ještě něco anonymní tak jste naivnejsi než já v mnoha jiných věcech.v dnešní době neutajite ani špek ve stahovacím prádle. Místo bonzovani a sbírání klepů jděte a dělejte osvětu mezi dětmi a mladezi kteří utíkají z domu byť mají všechno, tam kde je někdo chápe a kde je někdo vyslechne jaké mají problémy. Spíše jim pomožte a radte jak zvládat ten zmatek.který mají z této doby když vidí nějaké chování rodičů doma a pak to jak se chovají venku,zvládat jak přežít v této době když má hodně problémů vůbec se vyZnat v tom co se od nich očekává když třeba doma vidí protichůdné informace na různé oblasti života. Taky sem si kdysi myslela jak jsem dobrá matka když se pořád někde přizpůsobuju ale doma říkám něco jiné.
Chápu že byste ráda předala možná i nepravdivé informace, jistě že můžete uz na vás čekají. Ti kdo je berou a prodávají to budou dělat dál, jde o to aby byli silnější ti kteří je potřebuji a kupují, aby našli v životě něco co bude smysluplnější než co jim prinášejí a co zažívají s nimi. Navíc je zákon myslím i za šíření pomluvy. A ne v tomto světě už neni nic anonymni leda se umět ztratit v systému.

jir
hodnocení

0x
Anonymně? V době kdy mobilní telefony umožňují sledování, odesílají data, o kterých ani nevíte, že existují a kam se ukládají a ulice měst jsou sledovány kamerami chcete udělat něco anonymně?

Představte si, že existuje tužka, papír a obálka se známkou - a ne, policie fakt neprověřuje DNA každého anonyma.

jir
No tak z těch 5 obálek, co v té schránce bude, nebude až tak těžké určit, kdo to tam hodil. A pořád platí: kamery jsou všude. :)

Fakt si myslíte, že budou hledat někoho, kdo hodil obálku do poštovní schránky? Ale no tak...

hodnocení

0x

Ne, nedá. Vlastní zkušenost. *alene*

hodnocení

0x

Stránka " Oznamovatel"

Informace pro oznamovatele:

II. Jaká protiprávní jednání lze oznamovat? (viz § 2 ZOO)

Oznámení musí obsahovat informace o možném protiprávním jednání, k němuž došlo nebo má dojít u osoby, pro niž oznamovatel, byť zprostředkovaně, vykonával nebo vykonává práci nebo jinou obdobnou činnost, nebo u osoby, se kterou oznamovatel byl nebo je v kontaktu v souvislosti s výkonem práce nebo jiné obdobné činnosti a které:

má znaky trestného činu; má znaky přestupku, za který zákon stanoví sazbu pokuty, jejíž horní hranice je alespoň 100 000 Kč; porušuje zákon o ochraně oznamovatelů nebo porušuje jiný právní předpis nebo předpis Evropské unie v oblasti:

- finančních služeb, povinného auditu a jiných ověřovacích služeb, finančních produktů a finančních trhů,

- daně z příjmů právnických osob,

- předcházení legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu,

- ochrany spotřebitele,

- souladu s požadavky na výrobky včetně jejich bezpečnosti,

- bezpečnosti dopravy, přepravy a provozu na pozemních komunikacích,

- ochrany životního prostředí,

- bezpečnosti potravin a krmiv a ochrany zvířat a jejich zdraví,

- radiační ochrany a jaderné bezpečnosti,

- hospodářské soutěže, veřejných dražeb a zadávání veřejných zakázek,

- ochrany vnitřního pořádku a bezpečnosti, života a zdraví,

- ochrany osobních údajů, soukromí a bezpečnosti sítí elektronických komunikací a informačních systémů,

- ochrany finančních zájmů Evropské unie, nebo

- fungování vnitřního trhu včetně ochrany hospodářské soutěže a státní podpory podle práva Evropské unie.

U oznamovatele se nepředpokládá, že by disponoval expertní znalostí, která by mu umožnila bezchybné či detailní právní posouzení oznamovaného protiprávního jednání. Ani příslušná osoba nemusí zkoumat všechny pojmové znaky oznamovaného provinění. Oznamovatel i příslušná osoba pouze předběžně posoudí naplnění znaků skutkové podstaty.

---

Takže pokud jste, pro tuto osobu, byť zprostředkovaně, vykonával/a nebo vykonáváte práci nebo jinou obdobnou činnost, nebo jste s ní byl/a nebo jste s ní v kontaktu v souvislosti s výkonem práce nebo jiné obdobné činnosti - můžete oznámit.

hodnocení

0x

"Z doslechu jsem se dozvěděla" - "se údajně pohybuje" - "Nejsem si jistá pravdivostí" - "protože mám obavy, že by mohlo jít"

*zed* Takže ukázková "agentůra JPP" (jedna paní povídala). Co vlastně chcete oznamovat *sok*? Navíc anonymě? Vždyť Vy nic vlastně nevíte, jen jste kdesi cosi od kohosi zaslechla a děláte z toho ničím nepodložené závěry. Ujišťuji Vás, že se tím na 100% policie zabývat nebude.

Ale klidně můžete svoje nepodložené informace šířit dál, třeba v trafice na rohu. Ale pozor! ten dotyčný by Vás za to mohl zcela NEanonymě žalovat za pomluvu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]