Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce vs sdílená domácnost

Od: martusena* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Kamarádka má byt v os.vlastnictví a má přítele,který u ní žije .Tento přítel u ní ale nemá nahlášený trvalý pobyt.Jeho bývalá přítelkyně se kterou má syna na něj podala trestní oznámení pro neplacení výživného,ikdyž výživné v rámci možností spláceno bylo,někdy ovšem ne v plné výši.Má otázka zní,zda-li může kamarádka být nějak postihována za to,že s takovýmto člověkem sdílí jednu domácnost,popř..může se jí nějak dotkonout příp.exekuce apod.?Nebo to je problém pouze tohoto,,přítele,,,který se do této svízelné situace dostal?Děkuji moc za odpověď...Martina.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

knopka*
hodnocení

1x

Exekutor mám pocit může vlítnout i tam kde by se domníval že onen dotyčný se zdržuje...

hodnocení

0x

Asi nejspíš to je problém pouze jeho. Ale když si představím, jak jim tam vlítne exekutor a ona nemůže najíét účty ke každé kravině, tak se mi ježí vlasy na hlavě! *klik*

martusena*
hodnocení

Nevím,,ale mám pocit,,že exekutor k ní jenom tak vlítnout nemůže...,,Pokud její přítel nemá u ní nahlášený trvalý pobyt...a pak kamarádka je skromná žena,která si splácí dvě hypotéky na bydlení,v péči má dceru,které je 13 a na žádné další,,kraviny,,peníze už nemá..Pokud vlastní stvrzenky,tak to jsou pouze od věcí,které si pořídila ona sama na vlastní náklady a to exekutor přece nemá právo řešit,jenom proto,že má doma chlapa.který údajně dluží výživné...Jestli to je jinak,,tak potom je skutečně v naší společnosti něco moc špatně...

supp

...no, pro někoho to možná kraviny jsou ale pochybuji, že pro vaši skromnou kamarádku je kravina např. pračka, lednice, televize, mikrovlnka...

hodnocení

0x

Podle mě by exekutor neměl chodit někam kde dlužník nemá trvalý bydliště...

Ale znáte to...

Už se to tady taky několikrát řešilo...

doctor
hodnocení

0x

Já se nic nedomnívám, vím to přesně. Exekutor prostě zabaví majetek tam, kde dlužník bydlí. Trvalé bydliště s tím nemá nic společného a to je fakt! Vaše kamárádka nijak být postihována nemůže. Nanejvýš přijde o pár cenností, tedy pokud nebude schopna hodnověrně doložit, že jsou její.A to znamená mít ke všemu např. účtenku nebo fakturu na SVÉ JMÉNO, obyčejná účtenka z obchodu nestačí, není z ní totiž zřejmé kdo nakupoval . S dlužníky se prostě bydlet nevyplácí.Totˇasi vše...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]