Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Kamarádka má byt v os.vlastnictví a má přítele,který u ní žije .Tento přítel u ní ale nemá nahlášený trvalý pobyt.Jeho bývalá přítelkyně se kterou má syna na něj podala trestní oznámení pro neplacení výživného,ikdyž výživné v rámci možností spláceno bylo,někdy ovšem ne v plné výši.Má otázka zní,zda-li může kamarádka být nějak postihována za to,že s takovýmto člověkem sdílí jednu domácnost,popř..může se jí nějak dotkonout příp.exekuce apod.?Nebo to je problém pouze tohoto,,přítele,,,který se do této svízelné situace dostal?Děkuji moc za odpověď...Martina.
Asi nejspíš to je problém pouze jeho. Ale když si představím, jak jim tam vlítne exekutor a ona nemůže najíét účty ke každé kravině, tak se mi ježí vlasy na hlavě!
Nevím,,ale mám pocit,,že exekutor k ní jenom tak vlítnout nemůže...,,Pokud její přítel nemá u ní nahlášený trvalý pobyt...a pak kamarádka je skromná žena,která si splácí dvě hypotéky na bydlení,v péči má dceru,které je 13 a na žádné další,,kraviny,,peníze už nemá..Pokud vlastní stvrzenky,tak to jsou pouze od věcí,které si pořídila ona sama na vlastní náklady a to exekutor přece nemá právo řešit,jenom proto,že má doma chlapa.který údajně dluží výživné...Jestli to je jinak,,tak potom je skutečně v naší společnosti něco moc špatně...
Podle mě by exekutor neměl chodit někam kde dlužník nemá trvalý bydliště...
Ale znáte to...
Už se to tady taky několikrát řešilo...
Já se nic nedomnívám, vím to přesně. Exekutor prostě zabaví majetek tam, kde dlužník bydlí. Trvalé bydliště s tím nemá nic společného a to je fakt! Vaše kamárádka nijak být postihována nemůže. Nanejvýš přijde o pár cenností, tedy pokud nebude schopna hodnověrně doložit, že jsou její.A to znamená mít ke všemu např. účtenku nebo fakturu na SVÉ JMÉNO, obyčejná účtenka z obchodu nestačí, není z ní totiž zřejmé kdo nakupoval . S dlužníky se prostě bydlet nevyplácí.Totˇasi vše...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.