Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikatelský účet + paušál

Od: kaia odpovědí: 1 změna:
Dobrý den,
Mám více otázek k podnikání. Mám v plánu si založit živnost a získat IČO zatím na vedlejší činnost.
Mám dotaz: doporučujete si i zařídit podnikatelský účet? Asi to bude vhodnější pro přehled financí, ať se mi tam nemíchají soukromé platby, že?
Jinak kdy si člověk volí, jak bude stanovovat náklady? Chápu, že nejjednodušší jsou paušální náklady. Ale vést daňovou evidenci a vycházet z reálných nákladů může být výhodnější. Mám si vést daňovou evidenci pro svůj přehled i při paušálních nákladech? Daňové přiznání mi stačí jednou ročně? A tam si zvolím, jestli mám náklady reálné nebo paušální?
Díky za odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podnikatelský účet nepotřebujete. Daň z úroků je bezvýznamnaá. Můžete mít jakýkoli nebo žádný.
Způsob uplatnění výdajů se volí ke koncoi roku po uzavření daňové evidence před podáním přiznání.
Daňovou evidenci musíte vést i při uplatnění paušálních výdajů. Kdybyste výdaje neznal, nemohl byste z nich spočítat procenta.
Se základy podnikání se seznamte raději z originálů zákonů, literatury nebo kurzu. Kusé informace získané z internetu mohou vést k omylu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]