Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl jsem se prosím zeptat, jestli tu někdo neřešil třeba podobný problém s tím, že by pociťoval tlak či pnutí jakoby po okem a kolem spodního víčka? Dále mám obě oči zarudlejší... Byl jsem s tím dnes u oční a na základě vyšetření nic neodhalila a dala mi jen protizánětlivé kapky (spíše preventivně). Může tohle být způsobené např. podrážděním/únavou z monitoru? Děkuji.
Tlak a pnutí pod okem spolu se zarudnutím může klidně souviset s únavou z monitoru nebo tzv. syndromem suchého oka. Obzvlášť pokud trávíš hodně času u počítače a máš menší frekvenci mrkání. Ani vyšetření nemusí vždy zachytit jemnější podráždění nebo počínající zánět. Zkus kromě očních zvlhčujících kapek omezit čas u obrazovky, dělej pravidelné pauzy, zaměř se na větrání místnosti a případně pořiď zvlhčovač vzduchu. Pokud by se to do pár dnů nelepšilo nebo přibyly další příznaky (bolest, výtok, zhoršení vidění), určitě jdi znovu na oční. Někdy je potřeba víc návštěv, než se něco ukáže.
Pod okem na dolním víčku začíná dráha žaludku. Zkuste žaludeční čaje a lehké zdravé stravování, zejména pokud máte už teď nějaké žaludeční potíže. Tato dráha jde přes prsní bradavku po přední vnější straně nohy a nakonec končí na 2. prstu nohy. Asi nejdůležitějšík masírování je na ní bod Ž 36 na dlaň do boku dolů pod kolenem. Vyhmátnete ho, prozradí se citlivostí. Dá se najít i na netu. Pod vlivem této dráhy jsou hlava, krk, zuby, žaludek, pálení žáhy, otoky, zvracení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.