Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyrovnat s vlastním selháním

Od: alby odpovědí: 13 změna:

Vždy jsem si zakládala na tom, že jsem nekonfliktní, pohodová žena v letech, která vše bere s humorem a nadhledem.

Podařilo se mně udělat něco, za co rozhodně nejsem na sebe pyšná. Naštvala jsem muže na kterém mi záleží. Nebyla to hádka v pravém slova smyslu, jen jsem nesmyslně žárlila (společnost, trochu alkoholu k tomu a bylo to).

I když se to odehrálo v souromí a omluvila jsem se, neumím se vypořádat sama se sebou.

Máte nějaký recept jak odpustit neodpustitelné chování sám sobě?

Rady typu, že jsem kráva nemusíte - tu jsem ze sebe udělala snadněji než snadně a hlavně rychle.

Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

4x

Celou situaci u které se cítíte špatně si neustále přehrávejte v hlavě dokola jako film. Například 5x dokola večer před spaním. Opakujte po dobu měsíce (30x) a poté bude situace zcela zpracována (vyřešena). Už po prvním týdnu pocítíte úlevu. Tato běžně užívaná technika se nazývá abreakce (katarze).

Tohle funguje, mám to vyzkoušené. Až už je toho moc, mozek toho má plné zuby a začne tohle ignorovat, vypne emoce. Pamatuje, ale neprožívá. Dalo by s to nazvat i odpuštěním, s trochou dobré vůle. *palec*

hodnocení

3x

Odpuštění je velmi důležité, velmi osvobozující. Nejenom odpuštění ostatním, ale i je důležité odpustit sama sobě. Někdy je to dlouhodobý proces, ale vyplatí se.Až si odpustíte, spadne z vás balvan. Podívejte se na internetu na Metatrona a odpuštění.

hodnocení

3x

Recept na odpuštění sobě, přijmout, že nikdo z nás není dokonalý a že se stávají i horší věco. Lidi rychle zaujmou nové vjemy a informace, zapomenou. Váš partner to jistě pochopí, pokud mu na Vás záleží. Kdo z nás se v životě nedopustil něčeho, za co se pak styděl? No, tak se už stalo a příště zareagujete líp. Ale bacha na ženskou intuici, ta vnímá věci, které celá společnost nevidí! Jestli jste k tomu žárlení fakt neměla důvod? Chlap to bude popírat i kdyby to bylo pravdivé - pud sebezáchovy. Situace, kterou tak prožíváte, se děje dnes a denně, jen o nich nevíte!

id
hodnocení

2x
Nekoukat se zpětně, ale dopředu. Omluvila jste se, víc dělat nemůžete. Maximálně přítele pozvat na bezva večeři do restaurace a o hádce se nezmiňovat.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, svědomí docela dobře "obrušuje" čas - teď je to moc živé, ale za pár dnů se to zklidní. Patrně to byl takový "pohled do zrcadla", který jste od sebe nečekala, ale ono to bude zase dobré. Zdravím!

ltz
hodnocení

2x
Kdekdo může selhat, třeba zase v jiných situacích. U vás to byla žárlivost. Stalo se, ale je dobře, že jste si chybu uvedomila a štve vás to. Takže to bude pro vás i ponaučení, že příště se zachováte už jinak. Lépe to vše v klidu promyslite, abyste slovem neublížila.

prostromek
hodnocení

2x

Mám stejnou zkušenost - žárlivost a alkohol. Omluvit se a přidat nějaký dáreček. Já jsem dala pytel čokoládových bonbónů.

A jinak to chce čas, čas vše zahojí, život jde dál.

hodnocení

2x

Žárlivost je hrozná vlastnost, ta mrcha už zničila něco vztahů! Pokud ale partnertovi věříte, nikdy se k žárlivosti nesnížíte. Je to tak.

Nemůžete se v tom pořád kydat, nechte to být, omluvila jste se a hotovo. Příště místo alkoholu pít bezinkovou limču. Pokud je to manžel, srovná se to.

Pokud je to někdo jiný, cizí, buď se s Vámi bude přátelit dál, nebo Vás už nebude chtít vidět. Podle jeho povahy, jak to přijme. Ale možná, že je v tom i něco pro Vás kladného, co Vás poučí. Viz: IN VINO VERITAS! Jaga.

prostor
hodnocení

2x
Zdravím, asi bych to nezjednodušovala rozhodně je v tom více faktorů než jen vaše žárlivost v situaci do které nevidíme...co za společnost to byla co to bylo za lidi jaký je člověk na kterém vám tak záleží. Pokud si trochu sebe vážíte tak nebudete svoji žárlivost zlehčovat ani kvuli věku, navic mate v těch letech zkusenosti a lecos dokážete vycítit i bez toho aby jste byla chorobně žárlivá,nebo se za ní trestat. Cítila jste něco do čeho druzí nemůžou z toho mála co píšete vidět.Pokud je ten muz tak dokonalý a nechá vás se trapit taky o něčem vypovídá, jsou muži kteří tyto situace umi lehce vyvolat a alkohol uz pomohl mnoha nevinným situacim stát se něčím víc...jsou i taci co to dělají záměrně aby pak mohli být jaksi na koni a z vás udělají tu špatnou co má navíc problém.
Nejsem soudce abych to soudila ale žena vždy pozná že se něco děje i když se ještě nic neděje.pokud to někdo nechápe tak bych rozhodně byla napozoru. Z takovýchto mávnutí rukou nad nějakým lehkým flirtem nebo na co jste žárlila se stávají pak tajné známosti když vy zase z pohledu muže něco poserete platí to i naopak nejde jen o může.
Člověk může být vždy zodpovědný jen za sebe, a důvěra se dá lehce ztratit a těžce se nabývá zpět. Je na vás na kom vám více záleží na sobě nebo na něm, když druhý člověk dělá věci které mi vadí nebo ubližují už na začátku je potřeba popřemýšlet jestli mám nato ustát ty situace u něj i dál. Partneři by měli ctít stejně hodnoty pak totiz spousta věcí nefunguje a možná že toto bude jedna
z nich kterou vidite každý jinak. Za muže mluví činy. NeLíbí se vám jak se chová? K jiným ženám před vámi jak se bude chovat kde nebudete . Myslím že omlouvat se navíc za to že se citim nekomfortne není na místě,pokud vidite ze se někdo na kom vám zalezi nechová podle toho jak se jinak prezentuje a pokud jemu na vas zalezi tak co,on si muze delat co chce nebo jak?
Je to na vás...určitě bych se neplazila a nežebrala o odpuštění, omluva úplně stačí. Nikdo ve vaší kůži z nás není,
ani on a je doba jaká je...

hodnocení

2x

Jste také jen člověk. Omluvila jste se, tak se zase hoďte do klidu a buďte ta pohodová, nekonfliktní ženská, která vše bere s nadhledem. Co se stalo, už nezměníte a nemá smysl se v tom dále rýpat a dělat si výčitky. Ono to časem odezní. Poučte se z toho a alkoholu se raději vyhýbejte.

hodnocení

2x
Dříve jsem se soustředila na slovo žárlivost, a abych ho lépe poznala, zkusila jsem to slovo zahodit. Kdyby to slovo Neexistovalo, jakými slovy bych ten pocit popsala? Mám strach, že někoho ztratím, protože mám strach sama ze sebe, protože nejsem dost dobrá. Protože ten člověk je pro mne moc důležitý. Asi každého člověka se zdravou sebereflexí nebo sebevědomím napadne, že se něco dalo říct úplně jinak, a mnohem lépe. Ale strach tyhle reakce občas umí dělat. Já si spíš myslím, že kdybyste nebyla v té situaci, možná byste si neuvědomila, jak silné jsou Vaše city. A to je podle mne to nejcennější v tom. Ale cennější, než se nechat vést strachem, je nechat se vést důvěrou. A věřit i sobě, že si zaslouźím.. A když se to takhle ohlásilo, možná byl důvod. Pak to třeba není špatně, jen je to důležité, podívat se na svoji slabinu a opravit ji. Nemyslím jen opravit to chování, ale to, že Vás něco zraňuje. Něco z toho, jak vidíte svět a sebe sama v něm.
Když z té zkušenosti vzniklo něco dobrého..
Navíc musíte vědět, že partner je schopný ustát občas i konflikt, a hned neuteče. Jinak by stejně utekl příště při náznaku problému, protože by nebyl připravený na vztah.
prostor
Dovolím si s vámi nesouhlasit i když z příběhu tazatelky moc nejde poznat...hledá omluvu pro své chování a jak si odpustit.Co?Pokud se do té doby považovala za pohodovou ženu s nadhledem,tak se stalo něco co překročilo onu hranici její důvěry a na alkohol se nelze vymlouvat,to se pak lidstvo fakt nikam nemůže pohnout,pak se není čemu divit že děcka.jedou na zavislost ech dyt se tím běžné každý obhajuje... stejne jako proto že budeme pořád zavírat oči nad chováním druhých které posunuje naše hranice soudnosti?
A pořád se snažíme v rámci klidu a toho ze nám.na někom záleží (záleží z jakého důvodu)
Nechat si libit věci které se nám nelíbí?
Pak se není co divit že je doba jaká je a lidé se používají mezi sebou. Kdo chce mít volný vztah at ho má s těmi kteří to také.podporuji a neublizuji těm kteří nejsou spolu jako v bysnyse čím více kontaktu tím.lip pro nás. Mě by rozhodně vadilo kdyby mi po partnerovi lezla jiná ženská a on držel a ještě se smál jak kkt protoze se pije a je to normálka...až budu chtít mít muže jak benzínový stojan u kterého si může každý sám načerpat co chce když se cítí prázdný a já se budu usmívat jak mu to dělá dobře tak prosím, no paní možná záleží víc na něm nez na sobě samé a hodnotí se podle toho co si o tom mysli on a ti kteri tam byli a přijde jim jejich chování normální. Jen proto že mám neco jinak tak nebudu dělat že je mi to jedno nebo se dělat horsi než druzí. Chapu ze ste přes tu jógu a vidět vše s láskou, no z lásky si nenecham přece rozbít partnerství ze se o něj podělím nebo si nechám časem rozbít ústa jak to mnoho žen(nejen žen) z lásky vydrží ,tak jako mnoho jiných věcí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]