Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pupínky na čele

Od: kamila odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
před dvěma dny se mi udělaly tyto pupínky na čele. Nevíte co by to mohlo být? Nejdřív to byl normálně pupínek, tak jsem to vymačkala, ale teď je tam prohlubeň.
Ke kožnímu jsem objednaná ve čtvrtek, ale nemám jít na pohotovost? Teplotu nemám

Pupínky na čele
Pupínky na čele #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nevyšilovat, vymačkat, vyčistit a nechat zahojit - s beďarem/akne Vás na Pohotovosti (oprávněně) vyhodí. Zdravím!

P.S. Kolik Vám je let, že máte takový dotaz?

doplněno 09.06.25 12:52:

kamila - napište nám potom zde ten nález, který učiní ve čtvrtek kožní lékař.

doplněno 13.06.25 20:09:

kamila - tak co bylo ve čtvrtek na tom kožním odhaleno? Je to závažné nebo to nestojí už za (Vaši) řeč? Nevymlčte to zde.

kamila
hodnocení

Nemyslím si, že jde o obyčejné akne, jinak bych to sem nedávala.
Pupínky na čele #3
kamila
hodnocení

Streptokok, mám antibiotika
ben®

kamila - to jsou věci k žasnutí. Děkuji za info.

km

ano, vypadalo to divně. dobře jste udělala s tím lékařem.

liska5
hodnocení

0x

Na pohotovost to určitě není, ale v lékárně by mohli poradit a dát Vám něco. Já takové věci řeším propolisem v lihu. Nesmíte být ale alergická na včelí bodnutí. Často tohle vyrazí po konzumaci nevhodných potravin. Na kůži ozdravně působí B-komplex a Zn podporovaný vitamínem A. Ten raději ve stravě. Nejvíc je ho v dýňových semenech, otrubách, rybách, ořeších... Můžete mít také nedostatek Fe, železa. Ten se zpravidla projevuje vyšším výskytem podebraných pupínků. Denně si dejte kytičku zelené petržele na chleba, jezte droždí, žloutky, játra. Výborná je melasa ze zdravé výživy - lžičku denně, a pak na vzduch na sluníčko a na ty ranky nesahat. Tím mačkáním jste si mohla zanést infekci.

hodnocení

0x

Na tohle bych já vzala teplou vodu a mýdlo. Pak tamponkem nějakou detinfekci, klidně Alpu, když doma není nic jiného. A už bych na to nesahala.

prostromek
hodnocení

0x

Nejde o život, z toho žádná otrava nehrozí.

Optat se doma rodičů, jestli nemáte v lékárničce lahvičku Dračí krev.

Velmi dobře hojí drobné oděrky, pupínky, ranky.

Lahvičku protřepat a pupínky poďubat a nechat zaschnout.

---------

Benu lékárny mají otevřeno po celý týden i v neděli. Tedy alespoň u nás, nevím, jestli máte možnost zakoupit. I v obchodních centerech jsou mnohé lékárny otevřené v neděli.

halamus

U nás má Menu s sobotu odpoledne a v neděli zavřeno. Výjimkou jsou OC, tam má v so+ne otevřeno jak DrMax tak i Benu.

dragonblood

Optat se doma rodičů, jestli nemáte v lékárničce lahvičku Dračí krev.

Nebo v baru ...;)

Pupínky na čele #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]