Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplacená daň se zpožděním

Od: jarin® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, úplně mi to vypadlo a daň z nemovitosti, která měla byt zaplacena do 2.6 jsem zaplatil dnes. Nemam s tim zkušenosti, protoze jsem vždycky platil včas. Mohu dostat za ty 4 dny zpoždění nějaké penále a případně jak vysoké? Mam případně zavolat na FU a zeptat se přímo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Neřešte a zaplaťte. Takto malé zpoždění není problém, několikrát se nám to také stalo.

hodnocení

2x

Neřešte to. Takhle malé zpoždění FU nejspíš řešit nebude a když ano, tak se Vám ozvou.

hodnocení

0x

Dan z nehnutelnosti sa plati obci, nie statu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nic nedělejte a uklidněte se, protože Vám ještě nehrozí postih/penále. Zdravím!

hodnocení

0x

" V daňovém řádu je však zakotvený určitý zmírňující mechanismus v podobě takzvané toleranční doby. Úrok z prodlení díky tomu začne nabíhat až od čtvrtého dne následujícího po dni splatnosti, tedy až v případech, kdy platba daně nebude připsána na účet finančního úřadu nejpozději 5. června,"popisuje Madle.

Povinnost uhradit úrok z prodlení navíc nastane, až když přesáhne částku 1000 korun. To pro běžného občana znamená, že menší zpoždění není vůbec penalizováno.

Na zaplacení daně/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]