Nejste přihlášen/a.
Zdravím, úplně mi to vypadlo a daň z nemovitosti, která měla byt zaplacena do 2.6 jsem zaplatil dnes. Nemam s tim zkušenosti, protoze jsem vždycky platil včas. Mohu dostat za ty 4 dny zpoždění nějaké penále a případně jak vysoké? Mam případně zavolat na FU a zeptat se přímo?
" V daňovém řádu je však zakotvený určitý zmírňující mechanismus v podobě takzvané toleranční doby. Úrok z prodlení díky tomu začne nabíhat až od čtvrtého dne následujícího po dni splatnosti, tedy až v případech, kdy platba daně nebude připsána na účet finančního úřadu nejpozději 5. června,"popisuje Madle.
Povinnost uhradit úrok z prodlení navíc nastane, až když přesáhne částku 1000 korun. To pro běžného občana znamená, že menší zpoždění není vůbec penalizováno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.