Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
hloupá otázka, že? Všechno stojí za to vidět. Ale každý z nás má rád něco jiného. Já dávám přednost spíš přírodě, flóře, fauně, než památkám, historii.
Pojedu do Kalábrie, nabízí se nám výlet do Pompejí, celodenní. Z města Scalea, od nás, je to 200 km, skoro 2,5 hodiny jízdy. Takže 5 hodin z toho dne v autobuse. Cena kolem 150 €.
Jede nás na dovolenou 6 starších žen, 3 by chtěly do Pompejí jet, jedna kategoricky ne, dvě stále váháme. Spíš bych si chtěla užít moře, v minulosti jsem trpěla lupénkou, tak abych si slanou vodou ozdravila pokožku. O Pompejích jsem slyšela různé:
- je to nádhera, to musíš vidět
- nic tam není, nemá to cenu, lidé to zveličují
- stojí to za to, ale nejezdit během léta, strašné návaly lidí
Tak co teď? Kdo jste tam byl, poraďte, jak na vás to místo zapůsobilo, co jste tam viděli...Děkuji - Jaga.
Když budu nedaleko, asi bych toho měla využít, ale daleko větší radost by mi udělala nějaká pěkná přírodní rezervace, skály, bystřiny, vodopády, rostlinstvo, než Pompeje. Každý jsme prostě jiný.
Já, za svoji osobu bych si doma, v klidu pohledala na Jůtubu videa a u moře bych si koupila spousty oboce a na sluníčku, s nohama v moři bych to všechno pomalu a s rozkoší snědla. Voňavé, čerstvé. Mě děsí jízdy v rozpálených busech s ledovou klimou za krkem, fronty, čekání na opozdilce, strach, že zabloudím.
Taková jsem já, matinko.
Je to kus historie a každý místo má svoje..
Aktuálně stojí za to spíš Etna, ta pouští čmoudíky. Koluje hezký čerstvý video jak turisti zdrhaj po svahu dolu z kopce, ti tam měli myslim hodnotný nezapomenutelný zážitek
Ale třeba foukne i Vesuv (je to pořád aktivní sopka) a prohlídka Pompejí nebude to jen starý baráky zasypaný popelem a pak vyhrabaný
Davy tam asi budou.. určitě je lepší být tam mimo sezonu..
Co chcete vidět na Pompejích, vždyď jsou zničený . No je to jako se vším, co člověk, to názor. Takový příklad, byli jsme na Orlím hnízdě. Viděl jsem fronty, tlačenice, pořád se někde na něco čekalo a nahoře je prostě hospoda. Pak jsem si dole koupil DVD s dokumentem, doma jsem si všechno v klidu prohlédnul i s výkladem, viděl jsem věci, kam se běžný návštěvník nedostane, v klidu, bez front, bez čekání. Za mě mnohem lepší, než tam být osobně. Jenže někdo jiný vám zase řekne, že to musíte vidět na vlastní oči.
Podívejte se napřed virtuálně - deturl.com/...
Za mě jsou Pompeje nadhodnocené. Kdyby taloši uvažovali byznysově, udělali by tam skanzen.
Před pár lety jsem tam byl.
Mno... Až na pár věcí jsou to zříceniny, jako každé jiné. Za prohlídku to sice stálo, ale i když je toho tolik, že to za jednu prohlídku nestihnete, znova už bych tam nelezl. Takže pokud to budete mít při cestě, tak tam zajděte. Jinak si budete vyčítat, že jste to neudělala.
Určitě bych ale doporučil vylést na Vesuv (jestli Vám to kolena dovolí ).
Já jsem v Pompejích nebyl, vlastně nejdál jsem byl v Chorvatsku, nějak mne ty exotické kraje nelákají. Spíš domácí akce, je docela dost akcí když je navštívím, říkám si že kdybych tam nebyl, mohl bych si myslet, že jsem o něco přišel.
Co se tebe týká, hoď si korunou. Nebo padesátikorunou, aby tvé rozhodnutí mělo větší cenu.
Děkuji vám všem, myslíte si zhruba totéž, co já. Zříceniny. Nedávno jsem byla na zřícenině hradu Rychleby, na Lichnici, včera na Rabštejnku. Myslím si, že už mám vybráno. Pompeje netřeba. I když ten Rabštejnek je nádherný.
Po Orlím hnízdě jsem kdysi také toužila. Ale jak vidím, o moc jsem nepřišla.
Myslím si, že lidé ty Pompeje silně nadhodnocují. Proč? Protože sami byli zvědaví a tak trochu naletěli. A tak tam posílají další, aby v tom nebyli sami.
Nejparádnější mi připadá rada @babičkyzOV. Ano, spousta vyzrálého sladkého ovoce tam jistě bude, ne jako to obouchané a nedozrálé v našich obchoďácích. Koupit si od každého trochu, baštit a užívat si s nohama v moři. Škoda, babi, že nejedeš s námi, do naší party bys dobře zapadla. Jaga.
V Itálii je spousta krásných míst a nemusí jít nutně o turisticky přesycené lokality (které opravdu "nemám rád").
Ale zase Itálie je tak velká a má tak bohatou historii, že i v zapadlém malinkém městečku je nějaká hezká památka, krásné náměstíčko a jsou tam téměř jen místní.
Absolutně nadšený jsem byl z Toskánska, to je celá nádherná oblast a když se povede počasí, připadáte si jako v reklamě na štěstí a krásu.
Matera, krásné staré město (pravda, zde již je turistů nepočítaně) v oblasti Basilicata (kraj jinak velmi chudý), ubytování se dá sehnat v těchto místech levné, ale chce to auto (vše daleko od sebe). Kus dál odsud městečko Alberobello, opět jako kulisa k filmu, jen je to reálné.
Byl jsem i u šikmé věže v Pise, turistů nepočítaně, ale také vlastně krásné místo.
Pompeje osobně neznám, ale třeba někdy...
Máte pravdu v tom, že někdy jsou lepší menší městečka, kde jsou krásné uličky, než hlavní turistické "špeky."
Po 3 roky jsem trávila dovolenou v městečku Rodi Garganico. Bylo to jak v jiném světě, ty uličky, schodiště, tepané branky, balkóny...Návštěva Vieste, Peschici...vláčkem do městečka Cagnano Varano. Ráda na to vzpomínám. Jaga.
Úplně jiná atmosféra, než na severu. O Bibione a Lignanu já říkám, že to jsou "Pardubice s mořem." Tam dole na jihu je všechno úplně jiné.
Já jsem v Pompejích byl a velmi mě to zajímalo. Je to asi o povaze... Někdo se raději válí s pivíčkama u moře a někdo si to proloží výletem. Myslím, že to stojí za to, ale je to jak píšu o tom koho co zajímá. Obecně tam je docela velké teplo, tedy v letní sezoně. Je to tedy dost náročné na člověka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.