Existuje něco jako polokřeč? Stalo se mi to dnes, seděl jsem a pak jsem jel na kole, ne nijak intenzivně a po 15 minutách cítim, že asi možná budu mít křeč. Bylo to lýtko, odhalené, už byl chládek, ale ne zima. Nebolelo to, ale radši jsem na chvíli zastavil. A pokračoval pomaličku (jakobych tam ten zárodek cítil), radši zase zastavil a jel až po chvilce a naštěstí to ustoupilo. Zatímco "normální křeč" (která se mi stává max.3x do roka), je taková, že mě ihned "zmrazí" a šíleně bolí a většinou je když nějak ráno vposteli nevímproč "kopnu nohou" a nebo hodně vyjímečně při sportu. A to šíleně bolí. Mimochodem,... je to společný znak u všech křečí , ale stávají se opravdové křeče většinou v dolní polovině těla?
Já si myslím, ale jen myslím, že ve svalech se nahromadila kyselina mléčná a tělo, svaly na ni začalo reagovat. Prozatím stíhalo. Nevím, jak jste na tom s magnesiem. Kupte si magnesium v lékárně a spešl doporučuji k podobné situaci, hroznový cukr s hořčíkem. Malé balení, akorát do kapsy. Ano, křeče mohou být kdekoliv. V rukách, pažích, na břiše v podžebří, na krku-ty jsou opravdu hnusné, v čelistech, na nohách, v nártech.
Existuje. Tedy znám to pouze zprostředkovaně, nikoliv z vlastní zkušenosti. Existuje tak silná křeč, kdy sval je cítit i několik dní poté a není kvůli tomu možné např. běžet závod. No a jsou křeče mírnější, kdy jedinec cítí, že možná dostane křeč, ale nějak to "rozchodí" a křeč se nedostaví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.