Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dojde optik k pacientovi?

Od: lindab odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,maminka je v nemocnici,málo chodi,potřebuje brýle,oční oddělení tam nemají. Jak se to řeší? Dochází optik?Nechci koupit brýle někde v drogerii,nevím,zda jsou dobré?Nějaké DM, Rossmann... Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Optik k pacientovi nedojde. Potřebuje přístroje, které jsou těžké a nepřenosné.

hodnocení

4x

Já si myslím, že když mamka nebyla už hodně dlouho u očního, brýle bez lékaře, zvláště je-li diabetik je nesmysl. *alene* Moje zkušenost: Šla jsem si k optikovi pro brýle k počítači, měla jsem sebou, pro upřesnění i poslední předpis od lékaře, na nové brýle. Pan optik, záměrně používám titul "pan", koukal, svítil, blikal a nakonec pravil: Mohl bych vám dát brýle a vydělat, ale vás musí vidět oční lékař. Máte tam problém, který musí vyřešit on. A jak to dopadlo? Na fakultce mi vyměnili čočku a po odoperovali odchlipujicí se sítnici. Včas, později by náprava nebyla možná. *hej*Klidně kupte nějaké dráťáky u Vietnamce a maminku už teď, čekací lhůty jsou dlouhé, objednejte u očního lékaře a až ji ze špitálu pustí, zavezte ji k očnímu lékaři!

Velice správná rada.

Přeji krásný víkend, bez bouřek.

hodnocení

3x
Tak dovézt (klidně taxi) a na vozíčku přejet zbytek cesty. V nevelkém městě se dá vystačit i s vozíčkem. Takto jsme vyřizovali po městě vše s nemohoucí babičkou.

jm
hodnocení

2x
Jsou tací "optik do domu". Jedna známá takto vydělává.
Kvalita netuším, vzdělání nemá. Cena odpovídá. U optometrie koupím za 4000 to co ona prodá za 10tis.

hodnocení

2x
Záleží, jakou má maminka vadu. Spousta seniorů si vystačí "s dvojkami na čtení" z obchodu, protože jen nezaostří na blízko. Jak víte, že potřebuje brýle? Nevidí na blízko, nebo třeba na televizi?

hodnocení

2x

Vy vyssom veku jedine ocny lekar, vsetko ostatne je zahravanie sa so zdravim (sivy zakal, problemy s cievami v oku, sietnicou ...) Konzultujte s personalom v nemocnici, ako ju dostat k lekarovi.

Velice správná rada. To píšu z vlastní zkušenosti.

Přeji krásný víkend, bez bouřek.

lindab
hodnocení

Děkuji všem

hodnocení

0x

To by snad byly její první brýle? Asi už brýle měla,tak se podívejte na ,,nožičky,,obrouček a většinou je na nich napsáno kolik mají dioptrií a podle toho kupte další druhé.Nebo jí doneste ty co má asi doma.

jm: to není ,,optik do domu,,.Brýle na čtení za ,,stovku,, si koupím i v trafice a na to prodejce nepotřebuje žádné vzdělání ani přístroje.

jm
U optometristy jsem byl 45 minut, měl NTB, monitor a program na testy, kufr se skly, vše by se dalo vozit s sebou. Nějaké papírové pomůcky pro test očí...
To prostě může existovat a existuje i na domácí návštěvu.
Ovšem nemůže to dělat prodavačka potravin se základním vzděláním.
Především místo 15 minut vyšetření v ordinaci tím očař zabije minimálně dvě hodiny. Tedy třeba místo 8 pacientů vyšetří jednoho. Kdo by to zaplatil?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]