Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neprovedené odvody ze strany zaměstnavatele?

Od: petrhora odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

měl bych otázku:

Za zaměstnance v pracovním poměru sociální a zdravotní pojištění odvádí na příslušné instituce zaměstnavatel

V případě sociálního pojištění → OSSZ

V případě zdravotního pojištění → příslušná pojištovna zaměstnance

Odvod proběhne na základě výše mzdy zaměstnance a tento odvod na bankovní účet zašle zaměstnavatel za sebe + za zaměstnance?

Zaměstnanec se tak nemusí o nic starat? Chápu to dobře? Děkuji.

Děkuji, Petr

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, jj zaměstnavatel toto vyřídí, ale je dobré vždy při změně práce či jiné toto i sám hlásit ČSSZ a ZP, navíc ověříte platby, zajistíte plynulou změnu.
pannekdo
Urcite to hlaste i sam, protoze me to jednou zamestnavatel nenahlasil…meli starsnou ucetni, chyby ve mzde, nenahlaseni zamestancu….

helenka
hodnocení

0x
Správně by se zaměstnanec neměl o nic starat. Ale už se mi stalo, že mě uháneli na pojišťovně kvůli neschopné účetní. Ale nakonec se vše vysvětlilo. Měla jsem pracovní smlouvu, výplatní pásky,...

hodnocení

0x

Všechno si až do důchodu důkladně uchovávejte. Jednou se Vám může stát ... a důkazní břemeno je na vaší straně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]