Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám film 2x

Od: tomkk® odpovědí: 4 změna:
Zdravím. hledám dva filmy. Jeden, tipuji tak 20+ let byl cca z období Vikingů. Z velké části se odehrával na lodi, která plula mlhou, sem tam někde přistáli v celkem strašidelné krajině, ale děj už nevím. V seznamech filmů o Vikinzích jsem ho nenašel, tak to asi Vikingové nebyli, ale to prostředí, oblečení a zbraně cca odpovídalo.
Druhý film bude starý tak 40 let a viděl jsem ho jen jednou v rakouské televizi. Byli tam nějací domorodci, možná indiáni a trpěli suchem. Jejich šaman opakovaně neúspěsně přivolával déšť. Tak se nakonec naštvali a šamana ležícího v houpací síti zapíchli. A začalo pršet. :)
Pomůžete mi najít názvy těch filmů?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, ten první film by mohl být Jason a Argonauti - je sice starší, ale jde o dlouhou i dobrodružnou cestu na lodi a snad je tam i ta mlha. Zdravím!
csfd.cz/...
doplněno 03.06.25 12:33:

tomkk - já vím, že to nebude ono, ale chtěl jsem Vám udělat radost (je tam ta loď/galera, moře i dobová výzbroj ). Ovšem, ani Vy přesně nevíte, o jaké postavy jde v tom filmu, tak to se potom obtížně hledá. Zkuste pátrat v paměti alespoň jméno nějakého herce, který mohl v těch filmech hrát.

hodnocení

Díky, ale to není ono, tohle jsou "světlé" středomořské řecké báje, to o čem mluvím se odehrávalo v "temné" době před středověkem spíše na severu Evropy, třeba jako známý film Vikingové (13. válečník) s Banderasem, nebo Orel deváté legie.
hodnocení

Možná by to mohl být film Barbar, ještě nevím. Je i na YT, tak až bude čas..
hodnocení

Jak jsem psal, asi to bude ten Barbar, ale musím si to pustit. Já si z toho filmu moc nepamatuji, spíš je pocity a "výjevy". Kdybych si pamatoval víc, třeba i herce, tak to najdu bez pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]