Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neproplácení priplatku

Od: nespokojeny odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, pracuji v 3 směnném provozu. První noční začíná v neděli 22:00 a končí v pondělí ráno 06:00. Zaměstnavatel odmítá proplácet 2h víkendového příplatku za neděli, s tím, že v jeho vytvořeném mzdovém předpisu směnu označuje za pondělní. Jedná se o o firmu v automotive s x pobočkama po světě. To že zákoník práce mluví jasně firmu nezajímá. Odbory proti firmě nechtějí jít a doporučili mne to řešit rovnou s inspektorátem práce. Jak je to u vás?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jak je to u nás? Firma platí vše dle smlouvy a odbory se za lidi postaví v čemkoliv. Pokud odbory nechcou nic řešit(od čehož tam jsou), zbytečně je živíš. Nepomůžou ti nikdy. Zbyde ti jen ten inspektorát práce.

halamus
hodnocení

0x
Taky pracuji v automotive, po-pá, 8 hodinové směny, první směna je pondělní ranní.
Příplatky jsou přesně podle hodin, tedy za páteční noční směna dostává 6 hodin příplatku za sobotu. Ani v případě, že část směny vyjde na svátek, není u nás problém.
Pokud to máte na Oblastní instektorát práce daleko, zkuste se informovat telefonicky nebo mailem, zda je možné to dělat tak, jak je to u vás. Anebo to bude s jistotou vědět nědo z lépe v oboru vzdělaných rádců, než jsem já.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]