Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení zboží do alzaboxu větší velikosti

Od: trousila odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, budu vracet zboží do alzaboxu, ale bedna je fakt velká, napadlo mě, opravdu až přijdu k tomu alzaboxu, tak to tam mají v tom systému nějak nastavené, že podle čísla avry ten alzabox bude vědět, že mi má otevřít ten největší box? Nerada bych se s tím nákladem táhla zpátky. Nemusím se bát, že mi otevře box menší než je bedna? Díky předem za vaše zkušenosti a názory.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano, podle velikosti zboží vám přidělí odpovídající box. Pokud se tedy zboží do boxu vejde. Do boxu i přišlo?

mathew
hodnocení

0x

Máte to nahlášené? Jestli totiž hodláte přijít k boxu a řešit to až tam tak se lehce může stát, že budou všechny velké boxy plné...

trousila
hodnocení

Vrátila jsem zboží do 14 dní a do těch 14 dní to musím vrátit do Alzy. Mám přidělený Avra případ k té velké krabici a do alzaboxu mi to také přišlo, chci to vrátit do stejného alzaboxu, kde jsem to vyzvedla. Nahlášené to nemám, to jsem mohla jenom ten den, kdy jsem to vrátila. Mám představu, že přijdu k Alzaboxu a zadám Avra s odpovídajícím číslem a Alzabox mi otevře odpovídající velikost boxu, podle odhadu potřebuji ten největší, proto se ptám, jestli se nemůže stát, že přijdu k Alzaboxu, naťukám případ Avra a Alzabox mi otevře malý box a tam to nenacpu, je to dost těžká krabice a není jen tak se s tím vláčet. Tak bych to ráda věděla předem, jestli mohu jít na jistotu.

trousila
hodnocení

Aha, tak teď jsem zjistila na stránce Alza, že si mohu vybrat Donesu do Alzaboxu, s tím mám už zkušenosti, že tím ten alzabox rezervuji a musím to tam dodat ještě ten den do určité hodiny. Tak když to takto udělám, tak ten systém mi otevře ten správný velký box podle Avra případu a mohu se na to 100% spolehnout?

trousila
hodnocení

Ptám se na to takhle, protože zboží je těžké a budu tu přes celé sídliště rachotit s nákupním vozíkem, který použiji pro přepravu té těžké krabice, tak abych nešla zbytečně. Nemám auto a v rukou to raději neponesu. Tak abych tu netrapošila zbytečně. :D Protože Alzabox stojí u supermarketu, tak to chci takto udělat, abych si neodrovnala záda. Může mi být jedno co si kdo myslí, ale nechci jít zbytečně. Lepší nápad nemám jak tam ten těžký balík dodat než v nákupním vozíku. Je to výjimečná situace. A vlastně mám štěstí, že Alzabox se nachází v těsné blízkosti supermarketu a já mohu využít pro přepravu nákupní vozík, jen prostě já ho nikdy nevyužívám při nákupu, tak mi to bude trapné, ale naštěstí to moc daleko není, jen je to prostě na sídlišti, tak to určitě někdo uvidí.

Teoreticky vás ochranka může odchytit.
trousila
hodnocení

Cože? Proč ochranka? Když si nakoupím zboží v supermarketu a dojedu si s ním ke vchodu a dám nákupní vozík pod schody, vyjedu výtahem a dám si tam na zpáteční cestu ten balík, tak to bude v pořádku. Nebo si raději koupím objemný nákupní vozík na kolečkách.

Ten nákupní vozík bývá ošemetný. U nás ochranka sleduje lidi, kteří odcházejí z parkoviště pryč s jejich vozíky a následně volají městskou policii. Byla jsem toho svědkem už několikrát, že měšťáci chytili někoho s vozíkem třeba 200 m i víc od obchodu. Především bezdomovci jim je odvážejí. A pak pod nimi rozdělají oheň a grilují na nich! *ee*

Nemyslím, že byste ho pak nevrátila, ale má to sloužit jenom k nákupu a pouze na dovezení k autu, ne k soukromému popojíždění po městě. Navíc někdo třeba dlouho čeká, až se uvolní vozík a Vy jeden takto blokujete.

Nemáte Vy, nebo někdo ze sousedů takovou tu malou dvoukolovou kárku s pletivem dokola? /chlapi v ní vozí basy s pivem/ Ta by byla nejlepší a nikdo Vás přitom nenařkne, že kradete nákupní vozík. Jaga.

Ještě mě napadla nákupní taška na kolečkách, jakou občas za sebou starší lidé táhnou.

Tohle se píše např. v provozním řádu Penny:
"5.3.32 Ponechávat nákupní vozíky a košíky mimo místa k tomu určená. Odvoz nákupních vozíků a košíků z prostor prodejny a před prodejnou může být považován za krádež."
trousila
hodnocení

Jéje, tak vám moc děkuji, že jste mne takto informovali. Tak to já si nedovolím odvážet nákupní vozík od supermarketu. To jen, že jsem viděla lidi, co si takhle vypůjčili nákupní vozík a štrádovali si to s ním někam ke svému vchodu, aby si vyložili nákup a někteří a není jich málo vozík úplně v klidu zanechali u paneláku a šli si někam jinam. To já bych si nikdy nedovolila. Jsem opravdu ráda, že jsem se tohle dozvěděla, rozhodně nechci mít problémy se zákonem a mít někde zápis na Policii. Já mám doma nákupní tašku na kolečkách, ale musela bych oddělat kolečka a převazovat balík s nejistým výsledkem, že se to někde utrhne a náklad se mi vyklopí. Tak to já si raději přesně změřím rozměry balíku a koupím si pevnou tašku na kolečkách a osobně si zavezu balík do Alza prodejny, jsem ráda, že to řeším s předstihem a mám čas si něco pořídit a budu vědět, že to bude v pořádku.

trousila
hodnocení

Odmontovat tašku, ne kolečka.

rada
hodnocení

0x

A nenabízí Alza zpětné vyzvednutí doma? Třeba u PPL jsem několikrát využil - je to příplatek snad 100 kč za vyzvednutí balíku doma a nemusíte nikam nic tahat. Auto netřeba. Nechápu lidi, co jsou schopni bloudit autem pro balíček nebo s balíčkem a přitom stačí dát pár korun a nemusíte opustit dům. Bohužel většina lidí si myslí, že autem odveze vše - radši pojedou 10x autem než dát 500 za dopravu.

hodnocení

0x

Boxy bud dají na výběr nebo otevřou malou schráku a zeptají se jestli stačí nebo potřebujete větší. I v případě, že zvolíte menší velikost, tak vás nechá vybrat vetší.

trousila
hodnocení

Já už jsem něco přes alzabox vracela a nikdy tam nebylo, že by mi alzabox nabídl, abych si vybrala větší schránku, jen jsem zadala kód a byla mi otevřena schránka, je fakt, že se to tam vždy vešlo, tak potom už tam byly jen smajlíky na ohodnocení, ale když mi to otevře malou schránku, tak to tam prostě nedám a stejně ji budu muset přibouchnout a alzabox si bude myslet, že jsem to tam dala, takže jen vznikne nedorozumění.

trousila
hodnocení

Teď se dívám na velikosti schránek v alzaboxu. A je tam S, M, L, XL, vypadá to, že já potřebuji velikost schránky L. Ještě jsem neměřila tu krabici, ta je větší než zásilka. Najela jsem si teď přes google mapy přímo na ten alzabox a obávám se, že ty schránky a podle mě je to vel. XL jsou tam dohromady jen 3.

Nebojte, Alza ví, co vracíte a podle toho vám rezervuje box.
trousila
hodnocení

Tedy rozměry samotné zásilky patří do velikosti L, ale balení v krabici zvětšilo rozměr na XL.

trousila
hodnocení

Já volala na alza linku a ptala jsem se na to operátorky a ta mi potvrdila, že s tím nemůžu počítat, ani když si doma zadám odnést zboží do alzaboxu a tím si to rezervuji, protože samozřejmě mezitím to může být obsazené, buď že někdo tam bude mít zásilku vel. XL nebo, že to někdo vrátí a vybere si největší schránku. Není zkrátka nikde možnost zkontrolovat, jestli je ta největší schránka volná. To jen, když jsem si kupovala něco z alzy a vybrala jsem si doručení a vyzvednutí v alzaboxu, tak mi to psalo např. že všechny schránky jsou obsazené, ale naopak ta možnost není, že by měli nějaký systém, člověk by se přihlásil např. přes alza appku a viděl by, jestli a kde je volná největší schránka XL v alzaboxu.

Osobně vyzkoušeno před cca 14 dny. Po zadání kódu se otevřel první box. Krabice se nevešla na výšku o nějaké 2-3 cm. Nabídlo mi to i větší schránku. Malou jsem zavřel, otevřela se větší. Tentokrát vadil druhý rozměr. Napotřetí to klaplo. Reklamace vyřízena výměnou - zasláním do téhož Alzaboxu druhý den...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]