Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava cestovního kufru

Od: janal odpovědí: 3 změna:

Poradí mi někdo, kam se obrátit s opravou cestovního kufru? Rozbilo se mi středové ovládací tlačítko u rukojeti a s rukojetí nyní nelze posouvat nahoru ani dolu. Jsem z okresu Beroun.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mll
hodnocení

0x

Obávám se, že tohle se neopravuje, protože oprava by stála víc jak nový kufr. Je to smutné, ale tak to prostě chodí. Nemáme tu takový blahobyl jako v Indonézii, abychom měli opravny nejen deštníků (to ještě možná starší pamatujou), ale i zapalovačů a propisovacích tužek (ty prý opravdu v Indonézii jsou).

Pokud je to nějaký značkový kufr, hledal bych na stránkách výrobce. Ostatní (neznačkové) pokud neopravíte sám, tak asi nemá smysl to někam dávat.

Jinak takové věci se opravovaly v brašnářství, ani nevím, jestli takový podnik existuje. Když jsem byl malé dítě, několikrát jsem tam měl na opravu školní aktovku. A taky opravovali kožený pásek, to už bylo někdy okolo přelomu tisíciletí, tehdy se nějak rozpadnul, a v obchodě říkali, buď to pošleme na reklamaci a bude to trvat 3 neděle, nebo si dojděte do brašnářství a přineste účet. V brašnářství nastřelili nýtek za 5 korun a ani jsme to do toho obchodu snad nedávali proplatit takovou drobnost (tehdejších 5 korun mohlo být jako dnešních 50).

hodnocení

0x

Ve svém okolí mám zmapovanou opravnu obuvi, opravnu deštníků a brašnářství. Ve Vašem případě je to spíš ale technická záležitost. Zeptat se nějakého domácího kutila, případně hodinového manžela. Bývají šikovní na různé práce a někomu by se mohlo podařit to rozchodit. Jaga.

hodnocení

0x
Pokud to není nějaký značkový superkufr, tak tohle nebude nimomu stát za to. Rozdělá to a Jistí, že je tak třeba prasklá nějaká plastová součástka. I kdyby k sehnání byla, bude stát s dopravou 200 Kč, on si vezme 500 a budete chtít dát 700? Vám to přijde moc, jemu za tu otravu málo. Navíc mu hrozí, že to zas praskne a vy se budete domáhat reklamace, přestože on svoji práci odvedl, ale je to třeba blbě řešené Jenže ta součástka stejně k sehnání nebude. Tohle je tak pro kutila, kterej to udělá z lásky. Udělá to pro vás někdo z lásky? ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]