Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divný problém po endoprotéze

Od: aja1946® odpovědí: 3 změna:
Letos mi operovali druhé koleno. Vloni bez problémů,za 3 mes bez berli, zvládám vše. Teď jsem opět 3 měsíce po, mám pocit jakoby koleno bylo sevřeně sverákem, na vnitřní straně a pod je strašně přecitlivelé na dotek, vadí mi i dotek oblečení a navic i vklidu takový těžko popsatelný pocit jakoby pálení, tepáni. Ortoped že je vše vpořádku a mám vyčkat a rhb doktor, že se s tím nám smířit, že to lepší nebude. Neumím si představit, že by to tak zůstalo.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

2x

Osobně jsem zažil vložení výztuže do kosti při zloměnině holenní kosti s operačním vstupem na koleni a trvalo cca půl až tři čtvrtě roku (na den přesně si to už nepamatuji), než to místo přestalo bý přehnaně citlivé na dotek,tlak či nějaký konkrétní pohyb. Endoprotéza je oproti tomu nesrovnatelně větší zásah do těla, takže to také může dost dlouho trvat než se vše srovná. Takže bych zkusil vydržet a ještě počkat (samozřejmě netvrdím, že to je/bude jednoduché, ale s některými věcmi se protě nedá nic dělat a člověk je musí přetrpět), a při tom důvěřovat lékařům.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, no, já když mám nějaký zdravotní problém, tak věřím lékařům a potom se podívám do OP na datum narození. Vím, že nemládnu a jsem rád, že ještě žiji. Mladice už jste byla, tak buďte ráda, že Váš zdravotní stav umožnil ty operace, protože jsou lidé, kteří takové štěstí (třeba se špatným stavem srdce) nemají a musí trpět (a Vy můžete i cestovat). Zdravím!

doplněno 01.06.25 18:45:

aja1946 - to mě mrzí. No, doufejte v lepší zítřky, ale rozumný člověk si uvědomuje svůj věk, svůj zdravotní stav a že lépe už bylo. Ovšem, pořád můžete doufat ve zlepšení, které snad přijde později. A dívejte se okolo, jak jsou na tom jiní lidé, třeba postižení nebo ležáci - a děkujte osudu, že (sice blbě) ale chodíte.

hodnocení

Cestovat? Doba minulosti, teď je mi hůř než před operací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]