Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trápí mě malá výška

Od: vlk* odpovědí: 15 změna:

Pěkný večer ve spolek,

trápí mě malá výška*bum*. Je mi 20 let a měřím pouze 155 cm a nepovyrostla jsem již několik let ani o cm*ee*. Potřebovala bych poradit, zda někdo znáte nějakou techniku - nějaký cvik nebo nějaký přípravek, který by mi mohl pomoci, abych trochu vyrostla.

A nepište prosím, že co je malé to je hezké *smich*, mně ten vzrůst prostě trápí, nemůžu si pomoct :(.

Děkuji za všechny rady a přeji pěkný večer! :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Milá Vlk,

chce se mi zvolat - Vaše problémy bych chtěl mít! U Vás jde evidentně o mindrák, to není žádné fyzické omezení být malý. Já to vidím poněkud z jiné perspektivy - měřím 205 cm. Takže problém s oblékáním - z konfekce fakt nic, o botách nemluvě - sháním hůř, než za komunistů. Totéž rukavice - prostě na mé pracky nejsou, pracovní rukavice jsem sehnal náhodou až při služebce v Holandsku. Klidně můžeme pokračovat nábytkem - myslíte, že se vyspím v posteli dlouhé 200cm, jak bývají běžné v hotelích? Ano, vyspím, jen nesmí mít čela, že mi nohy trčí ven, nevadí. Respektive vadí, ale jak to řešit? Takže jsem si zvykl. V každých dveřích se musím ohnout, pokud zapomenu, rychle to pocítím :) Totéž se dá říct o autech - najezdím služebně tak 8000 km měsíčně a byl celkem problém, do jakého auta se vlezu - asi něco jako Hightower z Policejní akademie. Do autobusu se nevejdu ani omylem, ani na stojáka, do sedadel taky ne. Když letím letadlem, jediné místo, kde se jakžtakž poskládám je za nástupními dveřmi - v první řadě za piloty, tam můžu vystrčit nohy před ty dveře ( během letu se moc nepoužívají :) ) To už pomíjím to, že na mě každý čumí jak na dinosaura a nejapné dotazy typu ,,Jak je tam nahoře? ´´ povětšinou ani nekomentuju. Přes tyto problémy to prostě neřeším, nemá cenu ztrácet čas něčím, co se řešit nedá. Prostě každej jsme nějakej, někdo je holt prcek, někdo veliký. Tlustý do toho nepočítám, ty můžou zhubnout při troše snahy, zatímco já se můžu snažit sebevíc a nezmenším se, stejně jako Vy už těžko vyrostete.

Takže Vám radím zabývat se radostmi života a nenimrat se v nepodstatných věcech, jako je výška 155 cm.

durancea*
hodnocení

2x

Mám o 2 cm víc a v životě mě nenapadlo, že by mi to vadilo, sestry mají 155 a 150 cm ... Přípravky a cviky neznám, jen snad zaměřit se na šatník - nosit věci, co opticky prodlužují, vyšší podpatky ap. Hormony bych nepokoušela. A s tím cvikem - snad jen hlídat si rovnou, vzpřímenou chůzi ... natahování na skřipec už snad pár staletí neexistuje.

Přeju Vám, aby se Vaše starosti i nadále točily jen kolem výšky a nepřibyly nějaké horší. To myslím vážně a v dobrém. Pěkný den.

doplněno 12.11.10 21:23:

... a manžel má o 25 cm víc ...

Moje nejdražší má ještě o jeden centimetr méně, mě chybí do dvou metrů 4 cm, spočítej si ten rozdíl. A opravdu, i když to nechceš slyšet, co je malý to je hezký a nic s tím už neuděláš.

pu®
hodnocení

2x

Já mám (doslova) o pár cenťáků víc než Vy a jsem tak ráda! Víte, jaký problém je pro mé vyšší kamarádky "sehnat" kluka, který by byl vyšší? A zrovna můj partner měří 185 :D Mně to připadá báječné a taky - údajně v mužích vzbuzujeme potřebu nás ochraňovat, což rozhodně není k zahození. Chápu, že Vás to může trápit, ale je to zbytečné - neblázněte, prostě zkuste ony již zmíněné podpatky a fígle s účesy apod. a radujte se, že máte dvě ruce, dvě nohy, 20 prstíků a své zdraví.. fakt. Mějte se krásně a hlavu vzhůru! (a hned budete vyšší ;) )

hella*
hodnocení

1x

Věřím, že Vás Vaše výška hodně trápí, ale obávám se, že nic jako speciální cviky nebo léky na podporu růstu - zvláště poté, když má člověk ve 20 letech již definitivně dokončený předurčený růst - neexistuje. Zkuste se poradit s vizážistou, stylistou, příp. kadeřníkem, zda neznají nějaké vychytávky, jak opticky zvětšit dojem z malé postavy - to je zřejmě jediná rada, kterou Vám bude kdo schopen dát. A pak samozřejmě také to, ať se snažíte se sebou smířit a začít se mít ráda taková, jaká jste - v čemž nejspíš bude Váš pověstný "zakopaný pes".

zuzee*

Se svou výškou už neuděláte určitě nic, už máte ukončený růst.

michal958*
hodnocení

0x

myslimm ze zadny cvik na rust tela si neni

hodnocení

0x
Můj kamarád měl kdysi stejný problém. U chlapa vlastně ještě vypuklejší. Dlouho se tím zaobíral, až v dospělém věku pochopil, že je to spíše problém psychický než fyzický... a pomohla mu jedna finta, pokaždé, když vcházel do dveří, sklonil hlavu...
tak, jak musí dennodenně promon...

hodnocení

0x

Svého času šla v našich novinách zvěst, že v Rusku (tehdy tedy v SSSR) na nějaké klinice operativně prodlužovali nohy. Dříve bych se musel spokojit s touto kusou vzpomínkou, ale dnes, v době internetu, stačilo do Googlu zadat klíčová slova "operace prodloužení nohou"a vyhodilo to spoustu odkazů. Namátkou metoo.cz/..., což není přímo o té operaci, ale o někom, kdo ji podstoupil. Vědět byste o tom měla, ale já osobně bych se na to nedal, je to dlouhotrvající a bolestivá procedura. To už spíš bych vyhledal psychologa (tedy pokud by mne to trápilo natolik, že bych se s tím nedokázal vyrovnat sám - to prosím není žádný posměšek nebo výčitka, to je opravdu zcela individuální záležitost, někomu je to jedno a pro jiného to může být "na mašli"a neznamená to, že je nějaký "cvok") a třeba bych uvažoval i o (individuální či skupinové) psychoterapii s cílem, nikoli objektivní stav změnit, ale "naučit se s tím žít".

Na závěr si dovolím jednu odlehčující anekdotu: jistý muž trpěl nočním pomočováním. Psychyatr mu na to předepsal meprobamát, a když přišel na kontrolu, ptal se ho : Tak co, přestalo to? A muž odpoví: Ne, ale teď je mi to jedno.

(Ten meprobamát už asi neznáte, svého času to byl velmi oblíbený uklidňující lék.)

nu*
hodnocení

0x

cvičení se zátěží podporuje tvorbu růstového hormonu, ale u žen to bude nepartné množství...A.Schwarzenegger povyrostl po letech tréninku asi o 4 cm, cvičením nic nezkazíte, budete se držet vzpříma a to budou tak 2cm navíc

hodnocení

0x

To nezměníš... Podívej, já mam cca 170cm a to jsem chlap a nemyslím si, že jsem jeden z mála, hodně kluků má okolo 170cm. Přítelkyně má zhruba jako ty, možná o pár cm vyšší a podobných je mraky... Neřeš to ;)

kr*
hodnocení

0x
Jako ženě vám stačí 10 cm podpatky a máte normální výšku. Zakrslí muži to mají mnohem horší.

hodnocení

0x

určitě žádným cvičením vyššího vzrůstu nedocílíte. Je načase se s výškou smířit. Ale myslí, že jsou na světě horší věci, představte si, že byste byla vážně nemocná :( Na všem, co člověk na sobě nemá rád, musí najít něco pozitivního a hned to bude snazší :)

moznypokus

Já mám 152 cm a taky jsem se s tím smířila. S oblibou říkám - stačí to udělání řidičáku :)

Nicméně pokud opravdu chcete zkusit něco udělat, tak můžete zkusit homeopatika. Píšu to proto, že můj syn (5 let) je extrémě malý vzhledem k tabulkám, vrstevníkům i s přihlédnutím k mé poprůměrné výšce. Po hromadách vyšetření mu lékaři stále nezjistili žádný důvod, proč málo roste. Jen to, že kostní věk má o 2,5 - 3 roky menší, než je jeho věk skutečný. Pak jsem se náhodou dostala k jedné propagační brožurce k výrobkům AKH, a teprve před měsícem jsem mu začala dávat Aurum AKH a Silicea AKH. Určitě to bude trvat delší dobu, než se projeví nějaké změny, ale za pokus to stojí. Nicméně výsledek nikdo nezaručí - ani mému synovi, ani Vám...

vsevim*
hodnocení

0x

najdete si kluka o neco mensiho,nez jste vy a uzavrete trpaslici manzelstvi. podivejte se na tv barandov, jake jsou z nich celebrity a s vami pak urcite tv nova natoci nejakou slataninu na pokracovani, budete slavni a take budete mit penez jako carsky synek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]