Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěli bychom uspořádat sraz spolužáků ze ZDŠ po 55 letech. Bohužel, všechny adresy měl jeden spolužák, ten zemřel a jeho rodina nikde tyto adresy nenašla. Jsme rozprchnutí všude. Zkoušela jsem hledat a neuspěla jsem.
Třeba vím, že /například/ Josef Novák bydlel v Nové Pace. Nevím ulici, ani číslo domu. Když si na mapách najdu tu Novou Paku a do vyhledávače napíšu Josef Novák, nic mi to neukáže. Na matrikách OU se ptát po lidech nemohu, musejí mlčet a podobné informace nesdělují.
Kde bych našla kontakty na spolužáky? Nejlepší by byla tel. čísla, ale to už je opravdu utopie. Jaga.
Začít s kontakty, které máte a rovnou požádat, jestli dotyční nemají další - mám adresu na Mařenku a Pepu, ona ví o Honzovi a Hance, on o Frantovi...
Jinak zkusit stránky obcí (může vypadnout stejné příjmení, z kterého se dá vyjít), občas se dá dohledat i přes firmy (Ares) a pod. U menší obce zavolat na místní úřad, zda by byli ochotni, pokud u nich bydlí paní XY ročník 19xx, předat kontakt.
Díky, vím, že Spolužáci zanikli. O vytvoření nového jsem nevěděla., Bohužel, naše třída tam stejně není. Takže Kde nic není, ani smrt nebere. Jinak děkuji. Jaga.
babajaga - a zkoušela jste kontaktovat s dotazem tu svou ZDŠ? Mohou tam mít nějakou informaci, která by Vám pomohla. A v tom prvním odkazu, pokud tam svou třídu nenajdete, je možnost založit si novou/svou a čekat, jestli by se někdo ozval.
To máte pravdu, nezkoušela. Ale bojím se, že po 55 letech, pokud tam třeba i nějaké informace budou, v současnosti nebudu nic platné. Bydliště se mohla několikrát změnit, o telefonech ani nemluvím. Ale zkusit to mohu. Možná by tam mohl být nějaký seznam, kde budou všichni, aby se na nikoho nezapomnělo. Ale po těch letech to bude spíš už dávno skartováno. Dík - Jaga.
babajaga - nemáte zač. A třeba v té škole nějaký/á spolužák/čka, který/á také touží po setkání, zanechal/a kontakt nebo vzkaz. Ten kontakt/vzkaz tam můžete zanechat i Vy.
Zkuste umělou inteligenci (AI) například Gemini od googlu, a zadejte tam vámi dostupné prompty (otázky-jaká škola, ročník, třídní a podobně). Samozřejmě musíte mít u google účet. AI vám samozřejmě může sdělit jen dostupné informace v souladu s GDPR.
Jinak ze zkušeností vím, že když, tak se na tom srazu objeví pár lidí. Někteří jsou jistě po smrti a jiní zase nebudou ochotni kvůli vzdálenosti bydliště tomu věnovat čas a náklady. Nepředstavujte si to jako sraz ve filmu Vrchní, prchni...
počta pro tebe
je-li to menší vesnice tak možná i katastrální mapa třeba na mapy.com, rozkliknete pozemek a zaháte kód a zjistíte kdo to vlastní (pozemek může vlastnit ta osoba nebo syn se stejným příjmením nebo dcera, ale ta...) a klikáte na další a další pozemek/budovu.
Má-li někdo autorizaci ke specifické práci (architekt, inženýr, ...), tak bude dohledatelný v seznamech např. čka
Moc vám všem děkuji. Hodila jsem sebou a mám už 7 kontaktů, o lidech, o kterých jsem už neměla takřka žádné informace. To vzpomínání mi teda dalo! Bohužel, jeden z nás, který se řízením osudu dostal až do Jindřichova Hradce, asi 150 km od nás, před 2 měsíci zemřel. Nevěděla jsem to a bylo mi moc smutno, když jsem po jeho složitě nalezeném synovci chtěla tel. číslo a on mi řekl, co a jak. Ale, nakonec, i to patří k životu. Byl to největší kamarád mého manžela. A mezi jejich odchodem bylo zhruba jen pouhých 5 měsíců. Náhoda? Osud? Kdo ví...
Tak díky všem a "co nevidět se sejdem, a noci budou růžové..." jak zpívávala Jitka Vrbová. Také už je "tam", na druhém břehu. Jaga.
A co ti ostatní? Dobrý den, chtěli bychom uspořádat ... sehnali taky někoho?
Já teda mám stálou kamarádku z učňáku už hafo x let a pořád dobrý.Přijde,udělá,odejde. Sraz děláme celkem pravidelně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.