Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřízení živnostenského listu

Od: sasdax* odpovědí: 3 změna:

Ahoj. Jsem lenoch a nechce se mi to hledat.

Končím jako pojišťovací agent s registrací u ČNB a začínám od 1.1.2011 jinou činnost, pro kterou potřebuji živnostenský list na zprostředkování obchodu a služeb.

1) Jak ho zřídit, kde, jakým formulářem o něj požádat, co mě bude stát a co vše k tomu potřebuji mít sebou.

2) V roce 2011 budu podávat klasické daňové přiznání za rok 2010 (pojišťovací agent). V roce 2012 budu muset podat daňové přiznání za rok 2011 (pojišťovací agent - spadne tam ještě prosincová výplata) a zvlášť daňové přiznání na zprostředkování obchodu a služeb? Nebo to dokážu nasypat jako jedny příjmy do jednoho daňového přiznání. Nejspíše budu mít jiné IČ.

3) Když 31.12.2010 končím jednu činnost a od 1.1.2011 začínám jinou, bude mi nově vyměřeno i zdravotní a sociální? Hlásit změnu podnikání se asi musí.

Díky za vaše info. Moc mi tímto pomůžete.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

Sasdax, podle mně musíte ŽÚ. Tam se zeptejte. Myslím si, že byste měl živnost "pojišťovací agent" ukončit, nebo pozastavit, přerušit a začít na novou živnost. Pak byste zřejmě začínal znovu na min. soc. a zdr. poj., ale to jen předpokládám. Vemte telefon a zavolejte na příslušné úřady. Vím, že jste se zde již v minolosti ptal na silniční daň. Nyní budete mít živnost na zprostředkování obchodu a služeb. Budete opět potřebovat automobil? Kolik najezdíte měsíčně km a budete platit výdaje na auto paušálem, nebo podle skutečnosti? Vedete si účetnictví sám? - stařenka

sasdax*
hodnocení

No zůstávám u firmy, ale už ne jako pojišťovací agent, ale personální manažer obchodní služby. Trošku jsem povýšil. Auto jsem se rozhodnul nakonec neřešit a do účetnictví ho vůbec nedávat. Neeviduju jej v podnikání, ale pouze jako mé soukromé auto pro soukromé účely. I když ho k podnikání používám. Důvod je daňové přiznání fixní sazbou 40%.

A účetnictví si oficiálně vedu sám. Tak je to v daňovém přiznání. Neoficiálně mi ho dělá kamarádka, protože v tomto já totálně plavu.

Takže prakticky to bude fungovat tak, že k 31.12.2010 přerušuji činnost na základě registrace u ČNB a od 1.1.2011 budu fungovat na základě živnostenského listu.

buss
hodnocení

0x

Jednoduché a prosté, zajdu na ŽÚ s OPčankou a požádám o žl na příslušnou živnost, je to volná, na kasu, zaplatit a odcházím (možná hned, nebo přijít za pár dní, to sdělí) s výpisem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]