Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Jsem lenoch a nechce se mi to hledat.
Končím jako pojišťovací agent s registrací u ČNB a začínám od 1.1.2011 jinou činnost, pro kterou potřebuji živnostenský list na zprostředkování obchodu a služeb.
1) Jak ho zřídit, kde, jakým formulářem o něj požádat, co mě bude stát a co vše k tomu potřebuji mít sebou.
2) V roce 2011 budu podávat klasické daňové přiznání za rok 2010 (pojišťovací agent). V roce 2012 budu muset podat daňové přiznání za rok 2011 (pojišťovací agent - spadne tam ještě prosincová výplata) a zvlášť daňové přiznání na zprostředkování obchodu a služeb? Nebo to dokážu nasypat jako jedny příjmy do jednoho daňového přiznání. Nejspíše budu mít jiné IČ.
3) Když 31.12.2010 končím jednu činnost a od 1.1.2011 začínám jinou, bude mi nově vyměřeno i zdravotní a sociální? Hlásit změnu podnikání se asi musí.
Díky za vaše info. Moc mi tímto pomůžete.
Sasdax, podle mně musíte ŽÚ. Tam se zeptejte. Myslím si, že byste měl živnost "pojišťovací agent" ukončit, nebo pozastavit, přerušit a začít na novou živnost. Pak byste zřejmě začínal znovu na min. soc. a zdr. poj., ale to jen předpokládám. Vemte telefon a zavolejte na příslušné úřady. Vím, že jste se zde již v minolosti ptal na silniční daň. Nyní budete mít živnost na zprostředkování obchodu a služeb. Budete opět potřebovat automobil? Kolik najezdíte měsíčně km a budete platit výdaje na auto paušálem, nebo podle skutečnosti? Vedete si účetnictví sám? - stařenka
No zůstávám u firmy, ale už ne jako pojišťovací agent, ale personální manažer obchodní služby. Trošku jsem povýšil. Auto jsem se rozhodnul nakonec neřešit a do účetnictví ho vůbec nedávat. Neeviduju jej v podnikání, ale pouze jako mé soukromé auto pro soukromé účely. I když ho k podnikání používám. Důvod je daňové přiznání fixní sazbou 40%.
A účetnictví si oficiálně vedu sám. Tak je to v daňovém přiznání. Neoficiálně mi ho dělá kamarádka, protože v tomto já totálně plavu.
Takže prakticky to bude fungovat tak, že k 31.12.2010 přerušuji činnost na základě registrace u ČNB a od 1.1.2011 budu fungovat na základě živnostenského listu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.