Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na proplacení rekvalifikace od ÚP

Od: el odpovědí: 2 změna:

Zdravím, prosím, jestli nemáte někdo zkušenost s proplacením rekvalifikačního kurzu od ÚP? Aktuálně jsem zaměstnaná na HPP jako recepční, ale hlavně kvůli směnám (noční, 12tky atd) bych si ráda našla jiné zaměstnání, lákala by mě konkrétně personalistika, proto uvažuji o rekvalifikačním kurzu a vím, že ÚP ho proplácí, mohu o to požádat i přesto, že jsem aktuálně zaměstnaná? Dá jim to v práci někdo vědět, že jsem na ÚP zaregistrovaná? Nechci tu dělat zle a nemusím nutně odejít ihned po absolvování kurzu, ráda bych si nové zaměstnání našla podle sebe a v klidu a do té doby bych nechtěla, aby o tom někdo z práce věděl. Je ještě něco, co je před registrací dobré vědět? Děkuji za rady a zkušenosti. Hezký den všem.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

0x

Nezaplatí vše, jen větší část.

cien
hodnocení

0x
Musiš se na ÚP zaregistrovat jako zájemce o zaměstnání. ÚP ti pak může uhradit (ale taky nemusí, nejde o narokovou částku) cenu rekvalifikace. Částka na jednoho zájemce nesmí za tříleté období přesáhnout celkovou sumu 50 000 Kč. Co úřad (ne)zaplatí ti pak řekne konkrétní úředník. Zaměstnavatel se o tom nemá jak dozvědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]