Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Nemyslel jsem si,že na prahu 50-tky budu tyto věci řešit.Ale život a dnešní těžká doba už je prostě taková.
Bydlím ve velkém dřívějším statku.Obytné části dobrý..bývalé hospodářské budovy špatný stav.Ale nemám peníze to řešit.Žijeme,jak se dá.
Na jedné straně bydlí moje máma,má svůj vchod a obytnou část a na druhé jsem si zrekonstruoval před lety svoji bytovou jednotku.Mám svůj vchod.Elektřinu má každý zvlášť.Vodoměry také.Číslo popisné je ale stejné.
A já mám polovinu a moje mám má polovinu.Tedy spoluvlastnictví.
Doposud to tak nějak šlo. Ale teď k věci.
Moje máma si po X dlouhých letech do bytu nastěhovala chlapíka.Podle mě s pochybnou minulostí.Přišel s taškou.
A nedávno mi máma oznámila,že si zde chce udělat trvalý pobyt.Chápu,že si rozumějí a že je to mojí mámy věc.
Ale začínám mít strach,že z toho může být průser.A že abych na to nedoplatil.Případné exekuce,...škudlím každou korunu a nechci přijít o barák.Teď garáže mám na opačné straně domu.Nejde to oddělit snadno.Hlavou se mi honí miliony myšlenek teď...Bojím se.
Píšu zde ale nejspíš si zajdu k právníkovi.Ale,kdy zde někdo takový odpovědný a práva znalý věděl.Budu rád.
Děkuji moc a mějte se hezky.
Hele, pojďme si to říct na rovinu. Máma si tam nastěhuje nějakýho podezřelýho týpka, chce tam mít trvalý pobyt, a ty najednou stojíš na vážkách, jestli ti to nezaklepe na dveře exekutor nebo jiná průserová návštěva. Přitom máte jeden dům, půlku každý, elektřina i voda odděleně, ale pořád stejný číslo popisné – což je v podstatě svazující. Trvalý pobyt fakt něco mění, protože může otevřít dveře třeba k nárokům na spoluvlastnický věci, dluhy, i případný soudní tahanice. Takže tvůj strach není bezdůvodnej. Nejlepší, co můžeš udělat, je opravdu si nařídit odbornou právní konzultaci, a taky si zjistit, jaký máš konkrétní možnosti v rámci spoluvlastnictví a co můžeš udělat s tím, kdo tam má trvalý pobyt. Nic nezanedbávej – někdy je lepší předejít průseru, než ho pak řešit složitě řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.