Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Focení vojenské techniky-legislativa

Od: ilona odpovědí: 4 změna:

Prahou dnes projede historická kolona, připomene návrat obrněné brigády po válce. Ministerstvo obrany navrhlo novelou zákona o zajišťování bezpečnosti České republiky, aby focení či pořizování videodokumentace vojenských zařízení a objektů bylo pokládáno za přestupek, za který by hrozila sankce až 100 tisíc korun. Mohu si nyní to natočit na video, udělat pár fotek a týká se to též historických akcí v Praze nebo Plzni?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jistě fotografovat na takových veřejných prezentacích můžete (i proto se pořádají) - bude Vás tam takových "hafo" a všechny nepozavírají . Sama uvádíte, o jaké vojenské objekty jde a kasárna, základny či vojenské cvičiště v koloně nepojedou. Zdravím!

hodnocení

0x

Ježíš, tak to mě asi rovnou zastřelí - zrovna minulý týden jsem naflákal stovky fotek soudobé vojenské techniky, jako je Jas 39 Gripen, L-159, L 39, L39 NG, ale i Eurofighter 2000 , také Leopard, SHKH DANA a spousta další, u níž ani neznám přesný technický název. A to vše v AFB Čáslav, kde byl den otevřených dveří a vše tohle tam předváděli a desetitisíce lidí fotily jako o život. *smich*

Ale rozumím Vám. Když jsem sloužil těsně před ,,plyšákem´´ v ČSLA byla za foťák v kasárnách basa a pokud na něm byly fotky vojenské techniky, tak prokurátor. A to většina techniky byla starší než tehdy já, ale byli jsme spojaři utajeného spojení a tajné bylo vše. Takže jsem byl po letech docela paf, když jsem se dostal protekčně na Family day právě do Čáslavi, kde nás povodili s malou skupinkou rodinných příslušníku všude, po dílnách, stojánkách a po a byl jsem dotázán, proč nefotím . Holt jiná doba.

Ale za fotky historické techniky, navíc veřejně předváděná, fakt nic nehrozí

smode2
hodnocení

0x

Uvedené upravuje §89 zákona 89/2012 sbírky občanského zákoníku. Zjednodušeně: pokud jedou na veřejnosti, můžete si je natáčet a fotit jak chcete.

hodnocení

0x
Slovy klasika, nejlépe se fotí nádraží, protože se nehejbá. To se taky kdysi nesmělo fotit, že Kefalín?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]