Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ústní maturita

Od: jarm® odpovědí: 4 změna:

Moje vzdálená příbuzná maturuje a dnes z ústních zkoušek. Já už si to nepamatuju při svojí maturitě a nějak to nejsem schopna vyhledat.

Dělají se v jeden den u jednoho žáka všechny ústní zkoušky? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Každá škola, tedy druh školy to má jinak. Také na sebe moc nevzpomínám, ale můj vnuk už má několikrát, několik dní v průběhu měsíce, s maturitou za sebou a v pátek má poslední ústní. Pikantní je, že už snad tři týdny je přijat na VŠB,

hodnocení

2x

nevím jak která škola... já měl před hejno lety na každý předmět jiný den. Začínal jsem ze třídy jako první a to první den zkoušek v úterý a to z RJ. Jj je tomu už hezkých pár let - letos už je to přes 4O roků!

hodnocení

0x

Nevím jak jinde, ale vnučka dělá za deset dní maturitu a dělá ze všech předmětů jeden den. Je to velká škola maturuje šest tříd. Tak postupně po třídách. A všechny čtyři předměty jeden den.

hodnocení

0x

Vzpomínám, vzpomínám...maturovala jsem poprvé v roce 1974.

V dubnu se psaly písemné maturity. Z češtiny jsem si vybrala Bedřicha Smetanu - 150. výročí narození. Z ruštiny RVHP. Tehdy jsem o tom psala suverénně v ruštině, dnes bych o tom nevěděla nic ani česky. *ee*

Ústní maturity probíhaly vždycky v jeden den. Od pondělka do čtvrtka, každý z nás dostal termín. Čeština - Fráňa Šrámek. Ke konci jsem zarecitovala procítěně eroticky zabarvenou báseň Splav, soudruh ředitel měl rád dívčí těla, rád se "přitřel" a tak pozorně poslouchal, pokyvoval a usmíval se. Dobrý!

Dodnes si pamatuji: ..."přeběhlo světlo, přeběhl stín, muž má touhu rozsévače, žena má úrodný klín..."

Matematika - dobře jsem chápala binomicku větu - a já si ji vytáhla. To snad sám anděl strážný...

Ruština - Turgeněv a jeho Zapisky ochotnika. Zvládla jsem.

Biologie - Teleostei - ryby + Vznik a vývoj života na zemi. Taky úspěch.

Nebýt toho, že mi druhý den zcela nečekaně umřel náhle táta, ještě mu nebylo ani 50, byla bych s maturitou velmi spokojená. Ale to už je o něčem jiném.

Ústní zkoušky za jediný den jsem dala. A pak jsem seděla na půdě ve vikýři /moje oblíbené místo/ a přemýšlela jsem, proč jsem se všeho tolik bála. Nebyl důvod. Ale po bitvě je každý generálem. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]