Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spray na léčbu apnoe

Od: mirka7 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Mám delší dobu problémy se spánkem. Doktorka po vyšetření mi napsala na recept spray do nosu. Název Mometason furoát Cipla který obsahuje kortikoidy. Je to výrobek z Belgie. Při vyšetření mi zjistila že mám mírně zakřivenou nosní přepážku za měsíc mám přijid na kontrolu. Máte zkušenosti ze sprayem nebo recenze? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mival
hodnocení

0x

Seznámila tě doktorka se zdravotními riziky spojenými s tímto sprayem? Vysvětlila ti co jsou to kortikoidy a jakým způsobem mohou narušit imunitu?

To je klasický případ toho, že "rychlá masová normovaná" západní medicína zpravidla neřeší příčinu, ale odstraňuje následky. Pak si lékař a pacient musí vybrat, zda negativní vedlejší účinky léčby převažují za profitem, tedy zda bude mít na zdraví horší dopad dlouhodobá apnoe, nebo kortikoidy. A někdy je to více méně plichta.
Z dotazu bohužel ani nevyplývá, zda a jak bude výsledný efekt kontrolován.
bear

Pro někoho je přednější kvalita života nežli dlouhověkost a přizpůsobení na takovou mez, že člověk přežívá a je v depresi z toho, že je třeba jen o chlebu a vodě.

Potom je řešení něco brát i za cenu vedlejších účinků a přitom prožít život normálně byť kratší dobu.

mirka8
hodnocení

Doktorka mi neřekla o škodlivosti kortikoidu. Měl jsem taky zprávu ze spánkové laboratoře kde mi napsali že mám střední postižení apnoe. Dále s maskou jsem spal ale žádné zlepšení spánku jsem neměl. Dále co jsem četl názory pacientu na masky že netěsní a další spojené problémy atd. Zbývají pouze tablety na předpis na spaní které jsou návykové atd.

Co to znamená, že jste neměl zlepšení spánku s CPAP? Že vám nezvedlo noční saturaci, nebo že jste se subjektivně necítil dobře vyspaný? Na masku su musíte několik týdnů zvykat. Problémy s těsněním jsou u nepadnoucích masek, nebo nevhodně konstruovaných.
liska5

Masky mu dají domů vyzkoušet, ve které se bude cítit dobře. .

Spray který vám doktorka předepsala se používá při senné a celoroční rýmě. Žádný spray na apnoe neexistuje.

Já sama mám apnoe těžké, 30 x za hodinu dojde k zástavě dechu. Po noci strávené ve spánkové laboratoři jsem ležela pár dnů na neurologii v Kateřinské, kde mi zkoušeli spaní s maskou. Nezvykla jsem si, prostě jí nesnesu. Operace odříznutím měkké tkáně za patrem ať už klasicky nebo laserem, by vzhledem k věku už nebylo účinné. A tak se možná jednou neprobudím.

Ať vás doktorka pošle do spánkové laboratoře.

liska5
hodnocení

0x

Existují laserové operace a různé implantátky, které upraví horní dýchací cesty. Provádí např. plzeňské klinika LENTE, má pobočku v Praze. Přespíte tam, aby Vás monitorovali. Lékař vás důkladně prohlédne, někdy i v narkoze, a navrhne řešení. Pokud ale nejste u jejich pojišťoven, tak si to platíte. Jsou případy, co nemají operativní řešení a ty se řeší maskou. Maska s přístrojkem, co vhání a zvlhčuje vzduch, je vám dlouhodobě zapůjčena. Maska je nosní nebo na ústa a nos, opět použití dálkově monitorují. Pokud maska netěsní, hned to displej hlásí. Přístrojek doplňujete převařenou vodou. Jednou ročně na kontrolu k lékaři.

hodnocení

0x
V nosnom spreji je tak malo kortikoidov, ze nejaky celkovy ucinok je minimalny. Je na vas, ci sa budete liecit podla lekarov alebo inak.

cucek
hodnocení

0x

castecne mi to vratilo cich, tak to asi funguje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]