Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na svědění pod sádrou

Od: janka odpovědí: 10 změna:
Nemáte někdo radu co na svěděni nohy pod sádrovým obvazem? Mám sádru od prstů pod zadek pro natrhlou achiłovku na 6 neděl a nejvíc to svedí pod kolenem a na šlapce. Škrábaní se mně zakázali. Předem děkuji. Janka

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Měla jsem sádru od špičky nohy až po koleno k jemnému podrbání jsem používala dlouhou jehlici na pletení. Špejle se pod sádrou mlůže zlomit, jehlice vydrží. Jaga.

aaa
hodnocení

0x

Špejle , pravítko a cokoli, co je po ruce.

hodnocení

0x

Brr. S drbáním se pod sádrou nemám mnoho zkušeností, sádru jsem měl vždycky krátkou - max. zlomenina zápěstí. Jen z vlastní zkušenosti: Pozor na infekci, proto Vám radí neškrábat se. Mně zasádrovali ruku tak, že se prsty dotýkaly dlaně. A v tomhle zpoceném balíčku se do deseti dnů rozjela kvasinková párty. Svědilo, pálilo a smrdělo to nevýslovně .Sádra musela dolů a zbylých x týdnů jsem pobíhal jen s dlahou.

hodnocení

0x

Použít třeba vodič H05V-U s průřezem 1mm, konec zaizolovat izolačkou proti škrábnutí nebo jiný vhodný kablík. nebo vokoliv jiného. V neposlední řadě pak toto přetrpět!

PS několikrát jsem měl jen kotník a stačila v nouzi špejle (jehlici na peltení nemaje)

hujerml

A výhodou toho je, že když konec nazaizoluješ, můžeš si tam pouštět regulované napětí proti zemi...

drbarna
hodnocení

0x
Zdravím můžete si uháčkovat jednoduchý řetízkový dlouhý pás ze sisalu který se myslím.i.pouziva na masážní rukavice
A jestli máte tyčku ze žaluzií nebo dlouhou podporu ke kytkám ,tyčku na draperku atd.,
protáhnout odshora dolů aby konce trčely a daly se pohodlně držet a pak už jen přesouvat na místo kde to zasvědí a taháním nahoru dolů se jednoduše poskrabat kde potřeba?

prostromek
hodnocení

0x

Sádra od prstů pod zadek! Obávám se, že nějaká špejle nebo pravítko nepomůže.

Vydržet, vydržet. Neumím si představit, co tak dlouhého a tenkého by pomohlo. Leda opravdu nějaký kutil, nebo specielní dlouhý tenký drátek by pomohl. Snad rádce diesel má nějaké řešení.

Něco bude existovat, ale v běžné domácnosti to asi nenajdete.

Co prášek proti svědění?

drbarna
Hmm proto se chodí pro pomoc do jiných domácnosti, už vidím jak říkáte vašemu miláčkovi když ho něco zasvědí...vydrž vydrž
*vtip*
prostromek

drbarna - Takhle se trénuji sama.

Když něco svědí a nutí k podrbání, tak si trénuji psychiku, že to vydržím se nepodrbat. A ono to opravdu funguje. Možná určitý druh masochismu? *co*

I když tedy nevím, jak sádra, tu jsem nikdy neměla.

Je to už spousta let, měla jsem od ROH lázně, ale pouze ambulantně. Na pohybové ústrojí. Každý den po práci jsem dojížděla pouze na procedúry. A potom zase domů.

Dostávala jsem mimo jiné i slatinné koupele. Plná vana teplé vody s bahnem, barva hnědá jako polévka prdelačka. V tom jsem byla celá, na 15 minut, ruce, nohy, jen hlava mi koukala. A ta hlava se v té teplé vodě brzy začala potit. Krůpěje potu mi tekly po čele, do očí, pálilo to a hlavně svědilo. Co s tím? Podrbat se s bahnovýma rukama nešlo. Pár dní jsem trpěla a pak jsem na to přišla. Koupila jsem si nový kartáček na zuby, před procedúrou si ho položila na čistý okraj vany. Když to začalo svědit, popadla jsem ho za držátko a tím kartáčkem jsem se podrbala na hlavě, obličeji, odstranila jím i kapky potu. Moc se mi to osvědčilo.

Ale je fakt, že se sádrou toto nejde. Byl to jenom můj zlepšovák do bahýnka. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]