Nejste přihlášen/a.
Chtěl jsem si něco z inzertního bazoše objednat na dobírku přes Českou poštu nebo do zásilkovny, kde bych to hotově mohl zaplatit rovnou na místě a prodávající mají podmínku peníze poslat dopředu na účet převodem. Když jim napiši že jsem důchodce a žádný účet už nemám, tak dále již nechtějí semnou komunikovat a vstřícně se dohodnout. Většinou se úplně uraženě odmlčí když to není přesně podle jejich představ. Před 5 lety s tím nebyl žádný problém a náhle je. Též se obávám poslat peníze přes složenku typu A dopředu, protože mohu narazit na někoho kdo mne podvede a potom nic nepošle jak sám bazoš na to upozorňuje. Jaké máte Vy zkušenosti s inzertním portálem a proč mne tvrdí prodávající, že dobírka již nejde a na poště mne řekli že normálně nadále tuto službu provozují což tu něco nehraje?
Chápu, ale jak mám vysvětlit tomu prodávajícímu, že já jsem seriozní a vždy si zásilku na dobírku vyzvedávám? Někdo něco pokazí a potom to odnášejí za něj úplně všichni mne tak připadá. Předtím pár let nazpět s tím nebyl vůbec žádný problém a zákazníci si to vyzvedávali. Nechápu též někoho, kdo se pro něco rozhodne a potom náhle změní názor, že se mu to nelíbí a už to nechce. Mne by takové klukoviny a žerty ani nenapadly si schválně pohrávat s prodávajícím. Tak by se měl správně dát nějaký ban na bazosu těm kteří pravidla porušují a nerespektují podmínky obchodu. Takto to odnáší též nevinní zákazníci zbytečně za i za ty neférové.
Já pane podvodník který nevyzvedává dobírku na poště a nechá to schválně poslat zpátky bohužel nejsem a vždy poctivě požadovanou sumu na poště uhradím při převzetí balíčku již po mnoho let ! Poštovné je od 100-130Kč. Danná věc stojí třeba vice jak 2000Kč.hodnoty. I kdybych to měl vzít jako teoretický příklad. A) Když by dotyčný poslal 2tis.Kč někomu předem na účet koho nezná a on mu neposlal nic tak mu způsobí škodu že o celou částku příjde.B) Pokuď by na dobírku prodejce to poslal tak jeho ztáta může být jenom na poštovném 100-130Kč a věc se mu zpět vrátí a nepříjde o ni. Vyšší riziko je poslílat vyšší částky někomu dopředu na účet který může být klidně zahraniční nejasného původu někde v Eritrei.
Prodávám, ale protože nemám čas se věnovat posíláním poštou, všechny věci, které nabízím, tak jsou na osobní odběr. Tam se pak platí hotově při převzetí, kdy si kupující zboží prohlédne. Občas někdo napíše, že by chtěl zboží poslat. V takovém případě platba předem na účet plus poštovné a balné. Mnoho lidí si myslí, že budu jako prodávající platit jejich poštovné, když zjistí, že k tomu nejsem ochotný už nemají zájem. Dobírka je pro mě komplikace, na to nemám čas, "to radši hodím tu věc do kontejneru".
doslova jak píšete to dělám také...
...ted jsem si řekl za dopravu 250,- pošta 150,- +...100,- pro mě za balení.
paní mi nakonec odmítla že doprava je drahá...Tak dneska je 100,- za 1/2 hodiny i s materiálem hodně?
Ani jsem neodpovídal... jakmile je kupující problémový nebo R.O.M. tak končím komunikaci...Nemám na toto problémy čas..
Osobně jsem přes Bazos koupil pár věcí a nikdy s tím nebyl žádný problém. Drobnosti za pár stovek jsem zaplatil předem, pro jednu dražší věc jsem si přijel. Myslím, že nebezpečí podvodu je zanedbatelné. Stačí chvíli pohovořit s prodávajícím. Navíc naše republika je tak mrňavá, že je možné kamkoli dojet, vyzkoušet a zaplatit v hotovosti. Můžete také zvážit založení účtu. Je zdarma a nemá žádnou nevýhodu. Když máte internet, tak se omezujete o možnost nakupování v e-shopech a na čínských tržištích.
Proč bych s tím měl zatěžovat svojí rodinu, když služba funguje bez problémů a peníze příjemci spolehlivě příjdou hned po platbě na poště nebo u kurýra kterému dám požadovanou sumu, podepiši se na tabletu a za chvíli mne příjde sms.platba provedena. Mám to vyzkoušené a párkrát jsem už něco objednal a prodejce mne poděkoval v e-mailu. Tohle dělá jenom určitá kategorie prodejců a potom člověk narazí na někoho kdo je ochotný a nemá s tím žádný problém. Ono posílat někomu peníze dopředu může znamenat, že prodávající částku dostane a potom už se mu nebude chtít balíček poslat a odmlčí se.
Bohužel tohle je aktuální nešvar prodávajích, který je způsoben hlavními dvěma důvody...
1) to souvisí s těma podvodnýma emailama ohledně DPD kurýrů, kteří si vyzvednou balíček přímo u prodávajícího a podobně
2) a to je už globálnějíší problém, dneska každý druhý prodávající a je jedno jestli soukromník na bazoši nebo menší podnikatel nechápe základní princip podnikání a obchodu. A to je "riziko podnikání". Prostě nechápou, že první se investuje a pak jsou teprve zisky. Ne obráceně
Ja take uz jen platba predem a nebo osobni odber. Mam par spatnych zkusenosti a proste se mi uz nechce resit zbytecne problemy a ztracet cas, takze jinak smula.
Jenom letos jsem kupoval 3 věci s platbou předem (částky 700, 1200 a 2400) - prodávající mi poslali číslo účtu, já zaplatil, oni poslali jednou přes poštu a dvakrát přes zásilkovnu - bez problémů..., vloni jsem kupoval opakovaně s platbou nad 2000,-.
A jednou jsem prodával za pár set a také nebyl problém s platbou předem.
Stačí jen přemýšlet a člověka si trochu prolustrovat.
To sice jde, ale tazatel píše že nemá účet, a za druhé, zaplatí si výrazně více než za obyč. poštovné. Když je to drobnost co se vleze do obálky poštovné obyčejné stojí kolem 40 Kč. A balíkovna 64 Kč. Za další, co když se to poštou poškodí. Takže navíc je třeba tam dát pojistku, pokud je to třeba kytara. A že je to křehké. Ale to už by se tam dávalo tak či tak.
Pošlete předem prodávajímu cenu poštového na bankovní účet, a on vám nemá motivaci cokoliv posílat. Právě vydělal. Zaplaťte si sám poštovné u přepravní společnosti a pak vám to možná prodávající pošle s tou dobírkou, platí?
@anzionka: proč ta nedůvěra? pokud kupec nabízí prioritně osobní předání? já třeba to tak dávám napíšu jen osobní předání na místě a přesto se mi ozvou lidi, co to chtěj poslat poštou. Samozřejmě že přednost má osobní prodej, ale pokud se ozve někdo že to chce poslat a nepřijde nikdo osobně tak mu to pošlu. však to nejsou velké částky co chci.
Tak jasně důvod je ten že ten člověk si to kdykoliv může rozmyslet. To se mi jednou stalo. Člověk to jde ochotně poslat na tu poštu zaplatí poštovné například 120 korun nebo víc, přitom zboží má hodnotu 200 korun apod. on si to rozmyslí, zboží nepřevezme, já musím čekat než vyprší doba na vyzvednutí pak to teprve přijde zpět a přišel jsem o 120 korun. Tak to určitě ne, děkuji. Hlavní problém je v tom, že lidi si neváží ničeho, když si něco objednaj a pak si to rozmyslí. A můj čas s balením a na přepážce to ani není započítané. A za tu dobu jsem to mohl prodat někomu jinému kdo si to osobně vyzvedne a takhle přijdu o zájemce, který to koupí jinde.
Michal68: Na něco tak hloupého bych neskočil. já navíc neodpovídám a mažu lidi co píšou z adresy gmail com nebo hotmail. Většinou jsou to podvodníci. No když už má jméno na gmail, které vypadá věruhodně, sdělím jasné podmínky, zašlete zálohu a uvedte jaký druh zboží chcete. To píšu do zprávy, která neobsahuje onen inzerát. když neví na co odpovídal, tak má smůlu. Jednou se mě ptal jaká je maximální síla, přitom to bylo v inzerátu uvedené. Oni ti podvodníci opravdu číst nechtěj, takže to zformulují tak, mám zájem o vaše zboží. Ale neřeknou o co. Nakonec opravdu, když mi hlupák píše, že mi chce něco poslat - protože do nadpisu zprávy jsem napsal jen něco jako: "zboží", tak prostě jsem ho odhalil hned na začátku. Prostě se nesmíte hned odhalit, ale otestovat si ho. Když pošle ty prachy tak je to vcajku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.