Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podání pro ČSSZ jako OSVČ, mám v příloze dávat POZP kde byla zálohová daň?

Od: krocnela odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, vyplnila jsem už všechno v interaktivním formuláři pro ČSSZ odhledně přehledu příjmů mě jako OSVČ za rok 2024, mám termín nejzazšího podání do 2.6.25 Měla jsem pouze několik měsíců DPP a z toho každý měsíc příjem do 10 000 Kč a z toho byla celou dobu placená zálohová daň, tedy měla jsem podepsaný tzv. růžovák, když jsem začala podnikat, tak v žádném měsíci, ve kterém jsem podnikala jsem neměla žádnou brigádu na DPP, to jsem ukončila vše před podnikáním. Otázka je, jestli tam mám na konci toho formuláře zaškrtnout plná moc přílohou k podání přehledu a nahrát jim tam Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti na těch několik měsíců v roce 2024 před začátkem podnikání, tam je za každý měsíc sražena zálohová daň, tak jestli to tam musím dávat. Já z toho vyrozuměla, že ne, protože to výši daně nijak neovlivní a neplatila jsem sociální pojištění z příjmu z brigád, tak to tam asi nemusím dávat, ale chci si být jistá, poradíte? Nyní jsem v režimu paušální daně.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Přehled pojišťovně a daň z příjmu jsou dvě rozdílné platby. Vzájemně nijak nesouvisejí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]