Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První krok při odchodu od přítele

Od: snezenka03* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,můžete mi někdo prosím poradit,kdo máte skušenost z odchodem od přítele?..Můj problém je ten jsem s přítelem 12 let máme dvě dcery..sedmiletou a tříletou,přítel si našel výborného koníčka když se druhá dcera narodila,každou chvíli je v dílně a nevěnuje se ani mě ani svým dětem,jsem na ně prostě sama,spolu už prakticky vůbec nemluvíme a do toho žiji eště s jeho maminkou která mě přímo nesnáší,o penězích ani nemluvím,když chci něco koupit svým dětem abych ho prosila o neakou korunu,sám většinu peněz vráží do svého koníčka,rozhodla sem se že od něj odejdu,jsem bez peněz mám dluhy na kartách abych holkám mohla aspoň něco koupit.chci se zeptat existuje neaká pomoc když nemám kam jít?...ptám se jaký se dělá první krok abych až prostě bouchnu a chtěla odejít?.nevím si rady..pomozte mi prosím

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlupatependolino*
hodnocení

3x

Dobrý den,

tak prvním logickým krokem by bylo odstěhovat se ke svým rodičům, sestře, apod. Tuto možnost vy zřejmě nemáte, když se ptáte, co máte dělat. Takže jako řešení se nabízí azylové domy pro ženy s dětmi, které vám pomohou do půl roka najít své vlastní bydlení. Musíte se samozřejmě domluvit s přítelem, jak bude přispívat na své dvě dcery a vy byste si měla najít zaměstnání.

Já osobně bych od přítele odešla, až bych vyčerpala všechny možnosti nápravy vztahu - především kvůli dětem. Zkusila jste ho vůbec přimět, aby se vám více otevřel, svěřil se se svými pocity - hlavně proč od vás a dcer utíká do dílny?

snezenka03*
hodnocení

děkuji,tu možnost odejít k příbuzným mám ale jen na chvíli.Právě že domluva s ním není žádná,ignoruje mě i naše děti a o nápravu vztahu se snažím dva roky.,když se ho zeptám proč se tak chová ,začne bejt agresivní a bouchne dveřmi a vrátí se dlouho v noci když spíme.

myse*

když myslíte že to jinak nejde - odejděte.

Nejdříve zajděte na místní městský úřad - odbor péče o děti a zeptejte se tam na možnost bydlení v azylovém domě.

Předpokládám, že pracujete - nemáte možnost sehnat podnájem za rozumný peníz?

Pak je potřeba vyřešit (nejspíš soudně - opět poradí na úřadě) svěření péče o děti a stanovení výživného na ně. Výživné soudně můžete požadovat i bez toho, že byste se odstěhovala...

No a pak nezbývá než odejít - ale rozmyslete se opravdu dobře, nebývá cesta zpět...

snezenka03*
hodnocení

moc děkuji za odpověď,myslím že to vážně jinak nejde,nepracuji sem na rodičovské dovolené,s tím ůřadem sem to nevěděla,byla jsen na sociálce a tam mě řekli že tam od toho nejsou a neřekli co s tím a kam jinam jít,mockrát děkuji za radu.

doplněno 11.11.10 15:05:

mám mateřskou vypočítanou na necelých 3000,- prostě se to nedá zvládnout a postupem času se zadlužím eště víc.

pb®

A co chcete delat s necelymi 3000 mesicne? Kam chcete jit a jak chcete uzivit sve deti? Jestli chcete odejit, tak az ve chvili, kdy budete mit praci a splacene dluhy (mimochodem kupovat na dluh, kdyz nemam penize, je cesta do pekel). Nikdo vas netyra, mate kde bydlet a co jist, jen si s pritelem nerozumite. To mi nepripada jako duvod odchazet do azyloveho domu. Najdete si praci, postavte se na vlastni nohy a pak si jdete kam chcete, do te doby budte rada, ze mate i s dcerami kde bydlet. Myslim ze odchodem byste se mohla uvrhnout do mnohem horsi situace, nez v jake si myslite ze jste nyni. Bez bydleni a bez prostredku byste mohla o deti i prijit.

medourek

Já bych se nikam nestěhovala a snažila se žít jak se dá, kde jste. Neumíte si představit co musí mnoho žen vytrpět a jenom proto, že nemají kam jít, musí zůstavat v manželství s mužem, kterého nemilují, jenom kvůli dětem. Co myslíte že najdete v azylovém domě, nic, samotu s dětmi až vám bude z toho úzko. Navíc tam taky nemůžete být pořád, musíte si hledat byt, práci, hlídání dětí a sama být to je víc než těžké. Chce to nějaký čas, nejdřív musíte zaplatit dluhy, které jste nadělala, najít si práci, poohlédnout se kde by se vám tak asi líbílo, děti zatím trochu povyrostou a pak možná...Nečekejte, že půjdete do azylového domu a někde si najdete lepšího muže, to se může povést, ale spíš ne. Držím palce.

patronka*
hodnocení

2x

Možná, že existuje ještě něco jako manželská (partnerská) poradna, tam se setkáte s objektivním názorem a možná budete oba překvapeni.Pokud se přítel uzavírá před světem ke svým koníčkům, má to nejspíš nějaký důvod, který dnes třeba ani on sám nedokáže definovat.Muži většinou hledají cestu nejmenšího odporu, nic jim není milejší, než jejich vlastní klid a od problémů zbaběle utíkají.Když se v rodině stane něco skutečně závažného, najednou i zdánlivě normální muž může totálně selhat ( to znám z vlastní smutné zkušenosti).Jen namátkou - vztah Vás a přítelovy maminky může být jedním důvodů, další důvod může být nedostatek společných zájmů a problémy ve vzájemné komunikaci.Když jsem po mateřské ( 2 děti = 4 roky) přišla poprvé do zaměstní, měla jsem pocit, že se vracím z Marsu a trvalo mi půl roku, než jsem se zas zařadila mezi "lidi".Finance - měli byste si s partnerem vyjasnit, kolik dnes stojí vedení domácnost a kolik od něj očekáváte .Znamená to ale, že budete hospodařit opravdu rozumně a neutrácet za zbytečnosti ( a už vůbec ne na dluh).Pokud se neshodnete, požádejte ho, aby financování zajišťoval sám.Nakonec stále je lepší když utíká do dílny a ne ke kamarádům v hospodě, nebo k jiné ženě.

hodnocení

0x

Nejprve si musíte najít nového přítele, který Vám pomůže! Máte Internet, tak ho využijte a hledejte, volných můžů je dostatek, ale POZOR na podvodníky! Pamatujte, že ve dvou se to lépe táhne!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]