Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplacené volno

Od: fedesfida odpovědí: 10 změna:
Kamarád mě požádal, zda bych s ním šla k lékaři. Jenže jak se uvolnit z práce? Jsem pedagog, tudíž prohození směny je nemožné a dovolenou si vzít nemůžu neb máme stanovený termín dovolené. Napadlo mě neplacené volno. Ale co jsem četla, tak se to vztahuje na doprovod k lékaři pro rodinné příslušníky. Máte někdo zkušenost?
Špatné je, že by za mě musel někdo z kolegů suplovat.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

0x

"dovolenou si vzít nemůžu" klasický problém učitelů. jedině to neplacené volno pokud nadřízený svolí. což znamená nějaký ten litřík z výplaty pryč... pak je ještě možnost prohození rozvrhu (v čas, kdy nemůžete být, bude učit svůj předmět jiný kolega a vy oddučíte v čas, kdy měl učit ten kolega), ale je to trochu složité na organizaci a protože se to nikomu nechce vymýšlet a vyjednávat, tuto variantu nikdo nenabídne.

fedesfida
hodnocení

To by znamenalo změnu rozvrhů několika kolegů...

prostromek
hodnocení

0x

Dejte kamarádovi na výběr svoje volné dny, kdy ve vyučování nebudete chybět a kamarád ať se přeobjedná.

Pokud vyšetření nespěchá.

fedesfida
hodnocení

Učím každý den. Lékař je přítomen jen úterky a čtvrtky.
prostromek

Někdy mají lékaři i odpolední, nebo dokonce večerní ordinaci pro pracující. Záleží co příteli je, který lékař vyšetřuje, odkud jste, v Praze je více možností. Soukromé ordinace někdy i do 19. hodiny večer.

Musí to být právě tento lékař, který má zřejmě i jiné úvazky někde jinde?

---------------------------

Mám lékaře, který v týdnu střídá tři pracoviště.

mnd®

Ordinační hodiny ,,mé,, doktorky:

pondělí 12:00–18:00 10:00–12:00 návštěvní služba a administrativa

úterý až pátek 07:00–13:00 13:00–15:00 návštěvní služba a administrativa

Pro všechny dny platí možnost objednání.

Ale je to taková ta ještě stará dobrá PANÍ doktorka.Někdy si prostě ordinační hodinu vybrat nejde.Ale že bych u toho musel mít kamarádku? Kolik je tomu kamarádovi? - patnáct a tobě třicet? že chce doprovod

prostromek

mnd - ohledně návštěvní služby, tak to se už dnes málokde vidí. Nejen, že paní doktorka jezdí, ale že to má i na svých stránkách vyvěšené. Tyhle věci se raději upozaďují. Ale co jsme mluvili s někým ve zdravotnictví, tak mají každý měsíc ve stavu pacienta a dostávají od pojišťovny 300,- Kč na hlavu. Tedy když nejdete k lékaři rok, tak tu návštěvu doma máte skoro předplacenou. Ulevilo by se i pohotovostem.

mnd®

Ano.Když se podívám na svoji zdravotní kartu on-line,tak praktická dostává od pojišťovny 97,20,- Kč a stomatolog 24,00 Kč každý měsíc bez mojí návštěvy zadarmo.Vlastně zadarmo to není - mají uloženou moji kartu v kartotéce.Jenže tu stejnou mám doma taky a nic od pojišťovny za to neberu.

Těch 300 je u jakého lékaře? To je za rok? Za měsíc určitě nee. Všichni lžou - lékaři i pacienti ;)

nov

Kapitační platba VZP aktualizováno 2.1.2025.

vzp.cz/...

jirib
hodnocení

0x
Bohužel s ním asi k lékaři nepůjdete...
Buď vám dá ředitel/ka volno nebo změňte zaměstnání...proč to neudělat pro kamaráda...ale jistě má nějaké rodinné příslušníky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]