Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Kam zavolat při problému s rozbitým plotem od jednoho borce... Natočený to mám - přímo havárii, panty ulomené atd.., už jsem s dotyčným mluvil a prý to opraví... Ale kdyby se k tomu neměl..., volat 156 nebo 158, nebo je pak nějaké jiné, kde přesměrují..? Něco sem teď našel. 112 a tam mi řeknou asi kam že?
linka 156 - Městská Policie
linka 158 - Státní Policie
linka 112 - Tísňové volání
Pomocí tísňové linky 112 se dovoláte pomoci záchranářů ve všech členských státech EU. Je dostupná jak z pevných linek, tak z mobilních telefonů. Je zdarma na celém území EU. Umožňuje určení polohy volajícího.Linka 112 je určena pro jakéhokoliv člověka, který se na území Evropské unie a některých dalších států ocitne v nouzové situaci a potřebuje urgentní pomoc záchranných či bezpečnostních složek (hasiči, policie, zdravotníci).Linku 112 můžete využít, i když nehovoříte česky, díky operátorům, kteří hovoří různými jazyky. Můžete volat z jakéhokoliv telefonu, i když nemáte kredit nebo SIM kartu nebo je v daném místě omezený signál.
150 Hasičský záchranný sbor ČR,
155 Zdravotnická záchranná služba,
158 Policie ČR.
156 Obecní (městská) policie
112 Jednotné evropské číslo tísňového volání
Takže linku 112 kvůli nabouranému plotu určitě nevolat.
Cizí kluk, 15 let počítám, řekl jméno i příjmení (ale jestli kecal, nevím), občas je tu vidět s kamarádem, kterému je určitě 15 let... Čtyřkolka, motorky atd. kterých se tu otáčí tak cca 5 kusů+ do roka.. Ve stylu že nejdou nastartovat, chcípaj apod... Prostě spíše ne na silnici.. Z jakého důvodu, nevím, možná tuším.. Ale je mi to na jednu stranu absolutně ukradené. Stačí mi opravit plot a ať si dál každý dělá co chce... Video jak do toho vlítl mám, i jak s tím krámem jeho další kamarád po nastartování mizí...
Přímo při incidentu je to úplně jedno, to by klidně šlo na 112, to je univerzální tísňové číslo (primárně jde na hasiče, ale podle propagandy je univerzální, tak bych se podle toho choval). Jinak snad státní a městská by si to měli v případě potřeby předat.
Pokud se k tomu mít nebude, no tak to už neni tísňová situace a je potřeba normálně zajít na služebnu a tam ho nabonzovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.