Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozmlaceny plot borcem.. - volat 156 nebo 158

Od: jopin odpovědí: 11 změna:

Zdravim. Kam zavolat při problému s rozbitým plotem od jednoho borce... Natočený to mám - přímo havárii, panty ulomené atd.., už jsem s dotyčným mluvil a prý to opraví... Ale kdyby se k tomu neměl..., volat 156 nebo 158, nebo je pak nějaké jiné, kde přesměrují..? Něco sem teď našel. 112 a tam mi řeknou asi kam že?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

na 112 vás případně rovnou přepojí. Osobně bych volal státní. Max řeknou, že to neřeší a ať volám měšťáky.

Jinak, pokud to nechcete řešit hned ale až kdyby se k opravě neměl, tak to bude spíše na osiobní návštěvu stanice i s videem a sepsáním tr.oznámení

bear
hodnocení

3x

112 linka spadá v ČR pod hasiče, takže tam se primárně opravdu nevolá. Zvláště záchranku tam nevolat, protože o to přesměrování na 155 se celá pomoc opozdí.

Přímo 158 a řešit poškození. Nejlépe oznámit a sepsat na služebně PČR a ne po telefonu. Stejně to potřebujete písemně.

0rion
hodnocení

2x

Málo informací. Pokud se jednalo o dopravní nehodu, volejte PČR, případně to s pánem sepište. Tohle lze platit z povinného ručení. Na dobré slovo nespoléhat. Když to pán neopraví, můžete to řešit přes jeho pojišťovnu.

mnd®
hodnocení

2x

linka 156 - Městská Policie

linka 158 - Státní Policie

linka 112 - Tísňové volání

Pomocí tísňové linky 112 se dovoláte pomoci záchranářů ve všech členských státech EU. Je dostupná jak z pevných linek, tak z mobilních telefonů. Je zdarma na celém území EU. Umožňuje určení polohy volajícího.Linka 112 je určena pro jakéhokoliv člověka, který se na území Evropské unie a některých dalších států ocitne v nouzové situaci a potřebuje urgentní pomoc záchranných či bezpečnostních složek (hasiči, policie, zdravotníci).Linku 112 můžete využít, i když nehovoříte česky, díky operátorům, kteří hovoří různými jazyky. Můžete volat z jakéhokoliv telefonu, i když nemáte kredit nebo SIM kartu nebo je v daném místě omezený signál.

150 Hasičský záchranný sbor ČR,

155 Zdravotnická záchranná služba,

158 Policie ČR.

156 Obecní (městská) policie

112 Jednotné evropské číslo tísňového volání

Takže linku 112 kvůli nabouranému plotu určitě nevolat.

hodnocení

2x
Pokud to byla dopravní nehoda, má to nahlásit svojí pojišťovně, která vám opravu zaplatí z jeho povinného ručení.

hodnocení

1x

S viníkem sepsat záznam o nehodě. Jen kvůli jistotě, že udělá to co slíbil, že plot opraví. Když neopraví, dojít na policii, úsek dopravních nehod, tam to oznámit, doložit důkazy a čekat.

158 je tísňové volání.

mnd®

112 je tísňové volání. 158 je ,,normální,, číslo volání.

jopin
hodnocení

Cizí kluk, 15 let počítám, řekl jméno i příjmení (ale jestli kecal, nevím), občas je tu vidět s kamarádem, kterému je určitě 15 let... Čtyřkolka, motorky atd. kterých se tu otáčí tak cca 5 kusů+ do roka.. Ve stylu že nejdou nastartovat, chcípaj apod... Prostě spíše ne na silnici.. Z jakého důvodu, nevím, možná tuším.. Ale je mi to na jednu stranu absolutně ukradené. Stačí mi opravit plot a ať si dál každý dělá co chce... Video jak do toho vlítl mám, i jak s tím krámem jeho další kamarád po nastartování mizí...

mll
hodnocení

0x

Přímo při incidentu je to úplně jedno, to by klidně šlo na 112, to je univerzální tísňové číslo (primárně jde na hasiče, ale podle propagandy je univerzální, tak bych se podle toho choval). Jinak snad státní a městská by si to měli v případě potřeby předat.

Pokud se k tomu mít nebude, no tak to už neni tísňová situace a je potřeba normálně zajít na služebnu a tam ho nabonzovat.

jopin
hodnocení

Ok, to mě taky napadlo. Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]