Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou dobré k něčemu staré mobily

Od: dvorovcik odpovědí: 16 změna:
Dostal jsem od strýce který měl kdysi prodejnu mobilů celou bednu starých telefonů při vyklízení prodejny.Některé jsou dokonce funkční z minulého století 1998.Hodí se to na něco v dobrém stavu a má to trošku nějakou cenu?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

4x

Ale jo, třeba umí nahrávat hovor, co nové mají zablokováno.

bear

To umí všechny co podporují android 7

oleksiy*

Špatně obodované jako dobrá odpověď.Nahrávat hovor umí i ty některé nové telefony.

hodnocení

3x

Projít bazorvé stránky a zjisti jejich jednotlivé ceny a dle toho se zachovat

hodnocení

3x

Muzes usporadat soutez v hodu mobilem.

jir
hodnocení

2x
Má to cenu zlata, obsaženého v mobilu.
Vykupuje se to na kila, za kilogram mobilů bez baterie je 100 - 150 Kč, podle typu, za dotykové méně. Baterie je bezcenná, i když je v ní lithium, při jehož těžbě trpí krajina.
Zlato se z mobilu získává rozdrcením mobilu a máčením drti v kyselině dusičné, zlato zůstane na dně lázně (proces je ve skutečnosti složitější). Je to nebezpečné a kyselina nejde jen tak koupit. Ze 100 mobilů bude asi 4gramy zlata, což je max. 10 tisíc Kč.
mll

V moblech tohoto stáří bude možná ještě Nimh nebo možná NiCd. Lithiové se v mobilech používaly o něco později.

bear
hodnocení

2x

Rok, dva a končí už 2G síť po celé ČR. Z mobilů budou jen bezcené hračky. Možná jen pro sběratele.

hodnocení

1x

Třeba nokia 3310 z roku 2000 a nebo iPhone z roku 2007

po těch sběratelé touží.

tm
hodnocení

1x
Hodí - až přijde složenka od české televize nebo rozhlasu, ukážete váš stroj a řeknete, že nebudete jim nic platit.

Poplatek za rozhlasové a televizní vysílání je ve své podstatě dobrovolný (i když se tváří jako povinnost). Od Českého rozhlasu ani České televize se nemusíte bát osobního lustrování elektronických zařízení. Za prvé na to není právní rámec, a za druhé ani na to nejsou pravomoce a za třetí ani schopnosti, lidi a nástroje. (Ale u úzkostnějších osob se hodí mít prostě hloupý a starý mobil doma. Já mám úzkosti a takový mobil používám každý den.)

Do bytu bez soudního příkazu vstoupit nesmí.Nemám žádnou povinnost kdejakýmu hejhulovi ukazovat telefon.Že si platím připojení k internetu - no a? nemám v držení ani TV,rozhlasový přijímač,tablet,PC ...prostě nic déle jak měsíc.Až se možná někdy ozvou,tak vyplním ten jejich dokument že nemám a nevlastním.Klidně bych jim i ten telefon ukázal,ale nemám u svého Jablotronu GDP-02 Grand tak dlouhý napájecí kabel *smich* .

hodnocení

1x

Pro nějakého sběratele jsou dobré určitě. :)

hodnocení

0x
Tak můžete je vzít někam na burzu sběratelů.
No ale čas a získaný zisk.
Ale já bych volil červenou popelnici.

kmet
hodnocení

0x

"Konvolut starých telefonů od korunky" na Aukru. Pokud tam bude něco sběratelky zajímavého, prodá se to i za zajímavé peníze. Hlavně bez práce a nutnosti tomu jakkoli zbytečně věnovat čas navíc. Vyžaduje pouze nafotit telefony z víc stran, případně včetně výrobního štítku a vyzkoušet je zda-li nabíjejí a fungují a tuhle informaci tam uvést. Na konec popisu "vzhledem ke stáří bez záruky". Důvod, proč se to může vydražit za rozumné peníze je ten, že Aukro začalo po příhozu prodlužovat aukci a tedy dávají šanci přetahování. Spoustu kupujících ztratili, včetně mě, ale když bude mezi telefony nějaký žádaný, často velmi výjimečný a na trhu vzácný, svoji hodnotu si vydraží.

jk2021
hodnocení

0x

Cena záleží na konkrétním typu telefonu (jestli má nějaký bizarní design či je to jen hranatá cihla a kolik se jich vyrobilo), popřípadě zda jde jen o samotný telefon nebo telefon i s originání krabicí a příslušenstvím. Na youtube jsem narazil na kanály dělajících retro recenze elektroniky. Ti by vám možná byli shopni říci více o cenách na sběrateském trhu a třeba by si i nějaký ten starý mobil vzali, můžete je zkusit kontaktovat.
https://www.youtube.com/@Retrovypravy
https://www.youtube.com/@RetroTECHcz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]