Nejste přihlášen/a.
Poplatek za rozhlasové a televizní vysílání je ve své podstatě dobrovolný (i když se tváří jako povinnost). Od Českého rozhlasu ani České televize se nemusíte bát osobního lustrování elektronických zařízení. Za prvé na to není právní rámec, a za druhé ani na to nejsou pravomoce a za třetí ani schopnosti, lidi a nástroje. (Ale u úzkostnějších osob se hodí mít prostě hloupý a starý mobil doma. Já mám úzkosti a takový mobil používám každý den.)
Do bytu bez soudního příkazu vstoupit nesmí.Nemám žádnou povinnost kdejakýmu hejhulovi ukazovat telefon.Že si platím připojení k internetu - no a? nemám v držení ani TV,rozhlasový přijímač,tablet,PC ...prostě nic déle jak měsíc.Až se možná někdy ozvou,tak vyplním ten jejich dokument že nemám a nevlastním.Klidně bych jim i ten telefon ukázal,ale nemám u svého Jablotronu GDP-02 Grand tak dlouhý napájecí kabel .
"Konvolut starých telefonů od korunky" na Aukru. Pokud tam bude něco sběratelky zajímavého, prodá se to i za zajímavé peníze. Hlavně bez práce a nutnosti tomu jakkoli zbytečně věnovat čas navíc. Vyžaduje pouze nafotit telefony z víc stran, případně včetně výrobního štítku a vyzkoušet je zda-li nabíjejí a fungují a tuhle informaci tam uvést. Na konec popisu "vzhledem ke stáří bez záruky". Důvod, proč se to může vydražit za rozumné peníze je ten, že Aukro začalo po příhozu prodlužovat aukci a tedy dávají šanci přetahování. Spoustu kupujících ztratili, včetně mě, ale když bude mezi telefony nějaký žádaný, často velmi výjimečný a na trhu vzácný, svoji hodnotu si vydraží.
Cena záleží na konkrétním typu telefonu (jestli má nějaký bizarní design či je to jen hranatá cihla a kolik se jich vyrobilo), popřípadě zda jde jen o samotný telefon nebo telefon i s originání krabicí a příslušenstvím. Na youtube jsem narazil na kanály dělajících retro recenze elektroniky. Ti by vám možná byli shopni říci více o cenách na sběrateském trhu a třeba by si i nějaký ten starý mobil vzali, můžete je zkusit kontaktovat.
https://www.youtube.com/@Retrovypravy
https://www.youtube.com/@RetroTECHcz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.