Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplodnost muže

Od: adrousek odpovědí: 28 změna:
Ahojky, včera jsem tu psal ohledně toho, že mám problém s varlaty a že tam mám něco, co by tam nemělo být. Dneska jsem byl u obvodního lékaře, a byl jsem poslán na urologii. Mám strach z toho, že to bude něco špatného. Říkala mi, že nemůže vyloučit rakovinu apod.. mám strach že nebudu moct mít děti. Když fakt tato situace nastane, což nechci a věřím že to bude v pořádku, dá se tato situace někdy změnit? Je možnost že někdy postupem času budu moct mít někdy děti?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Zmrazení spermií.
pragueivf.com/...
halamus

Přesně tak, nevím, kolik to stojí, ale je to standardní postup pro podobné situace.

gj
Kdyby šel na zákrok, kde hrozí neplodnost, tak myslím, že to hradí i pojišťovna (to zmrazení spermií).

bear
hodnocení

8x

Šance je vždy. Zvláště v době, kdy nikdo nic neví.;)

hodnocení

4x

"Nestahuj kalhoty, když k brodu je ještě daleko!" Strach je ta nejstrašnější nemoc. Uklidni se vyčkej závěrů vyšetření. A pevně věř, že se nic neděje. *hej*

hodnocení

3x

Tohle je lepší řešit až v momentě, kdy je jasná situace. Pokud by to náhodou nešlo přirozeně, tak metody asistované reprodukce jsou schopné vyřešit mnoho překážek. Hlavní je být jinak zdráv a naživu.

hodnocení

2x

Nejhorší je nejistota. Po vyšetření na urologii budete vědět víc a budete klidnější. Určitě to nebude tak zlé, jak si dneska malujete.

Otcovství lze vyřešit zamrazením spermií. Takže děti budou, to mi věřte.

Napište pak, jak jste dopadl. Uvidíte, že to bude dobré. *palec2* To ta nejistota dává člověku zabrat. Jaga.

audrousek
Zdravíčko, vyšetření dopadlo tak, že vyloučili veškeré vážný nemoci, takže v pořádku. Proběhl ultrazvuk, vzorek moči apod.. údajně v pohodě. Ale bolesti stále pociťuju. Tak už nevím. Ale děkuji moc

Tak to je dobře, že máte vyšetření za sebou a není to závažné. To z člověka všechno spadne. A uvidíte, že to bude v pořádku. Jaga.

hodnocení

0x

Chápu tě, ten strach je normální. Nevědomost je nejhorší. My jsme se s manželkou snažili o dítě několik let. Nakonec jsme skončili na IVF ve Zlíně. Fakt skvělá klinika, přístup úplně jinej level. Já jsem se tehdá bál, že děti mít nikdy nebudu. A dneska? Máme kluka a letos v září jde do první třídy. I kdyby se ukázalo něco blbýho, dneska je spousta možností, jak mít děti.

pb®
hodnocení

0x

U případné rakoviny varlat se před léčbou zamrazí spermie, takže jedinec pozděj může mít vlastní potomky pomocí IVF. Rakovina varla patří mezi velmi dobře léčitelné typy rakoviny.

Ale je otázka, jestli splodit potomka, který si ponese genetickou zátěž. Ono je rozdíl dostat rakovinu v 70+, kdy už věkem dojde ke špatné replikaci DNA a dělení buněk se zvrtne a je rozdíl, jestli má rakovinu člověk mladý, kdy prostě v organismu něco je špatně.

omacka
hodnocení

0x

Když máš strach, tak nechod k doktoroj :) Toto mi zaručeně pomáhá a jsem klidnej, a žádný stres. Však to stejně neovlivníš, tak to ber tak nějak stoicky.

bear

Ve které části ČR se používá to -oj? :-D

omacka

Nevím, spisovně se tu u nás říká do doktora.

bear

Já někde slyšel, že snad okolí Krkonoš? Nevím, jen zajímavost ;)

omacka

Karvinsko, dativ

Ne, na Karvinsku "Jdete do doktora".
prostromek

Nejsou to Jižní Čechy?

omacka

Tak nevěř. Nebo se neptej. Trole

omáčka, - Fak by mne zajímalo, v které částí Karvinska se takhle mluví.
liska5

K doktoroj...- východní Čechy / mluví tak příbuzná žijící severně od HK/, Na Karvinsku se chodí do doktora.

Lištičko, je to tak, jen se to vyslovuje "do dochtora" *smich2* A také třeba do masařa, do holiča. Krásná kletba starých haviřu: Do pěruna jasnego.

Omlouvám se za poznámku naprosto, ale naprosto mimo. *mir*

bear

Díky za rozbor *palec2*

Mohu potvrdit. Popis "severně od HK" sedí. Podkrkonoší, Náchodsko.

Jedno mé dítě má rodinu východně od Hradce Králové - město Holice. Dost mě překvapilo., když jsem kolem sebe při návštěvě slyšela:...jdu k doktoroj, dones to psoj, řekni to tátoj, svěř se učiteloj....Připadala jsem si jak v jiném světě. Tohle je fakt čeština? *ee*

Ale tak tam prostě mluví všichni. Proto jsem se ani nedivila, že i moje dítě, které tam osud zavál, mluví po "holicky."

Mně to rve uši!*alene* Jaga.

Kdo nevěří, ať si zajede do Holic a uslyší sám.

benjamin

babajaga: Asi myslíte Holice ležící cca.14 km východně od Pardubic,že.? Krásné to město.Byla doba,kdy jsem tam z Brna vozil po veterinách léky.Pak jsem to vzal přes Býšť pod Kunětickou horu a zpátky jsem to vzal zas na hlavní směr Brno.To jsem se stavil na jatkách (už nevím jak se to tam jmenovalo,ale bylo to skoro hned u silnice) a koupil selátko pro sebe a dalších šest pro firmu.Měl jsem jako jedinej originál chladírenskou dodávku a tak jsem to jezdil sám.

Oj,oj,oj,oj - to byl životoj.

kovadlina
hodnocení

0x
Pokud se přijímáte jako přírodního tvora tak.nejde věřit v nic jiné než ze příroda si vždy cestu najde ,vidíte kolem sebe s čim vším si dokáže poradit. Věřte ve svojí sílu, nejen to, co vám řekne lékař. Je spousta žen kterým bylo potvrzeno že nikdy děti mít nebudou a také muži kteří měli být neplodní a děti.maji a ne jedno.
Věřit je víc než mít jen naději.
Navíc vám jeste rakovinu nepotvrdili a už si planujete život bez dětí.
Kdyby vaše varlata bylo srdce tak už jste v podstatě mrtev ,protoze už jste je odepsal a ještě vám.ani nic nezjistili, pozor naco myslíte může se to splnit tak jako to v co věříte. nepochybujte o sobě ani o svém těle
Strach zabije více lidí než cokoli jiného
benjamin

Strach zabije více lidí než cokoli jiného

No jasně.Nahoru na tovární ( pivovarský ) komín se leze v pohodě.Nahoře dostane strach slézt dolů a tak raději skočí s nadějí že to nějak dopadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]