Nejste přihlášen/a.
Nejhorší je nejistota. Po vyšetření na urologii budete vědět víc a budete klidnější. Určitě to nebude tak zlé, jak si dneska malujete.
Otcovství lze vyřešit zamrazením spermií. Takže děti budou, to mi věřte.
Napište pak, jak jste dopadl. Uvidíte, že to bude dobré. To ta nejistota dává člověku zabrat. Jaga.
Tak to je dobře, že máte vyšetření za sebou a není to závažné. To z člověka všechno spadne. A uvidíte, že to bude v pořádku. Jaga.
Chápu tě, ten strach je normální. Nevědomost je nejhorší. My jsme se s manželkou snažili o dítě několik let. Nakonec jsme skončili na IVF ve Zlíně. Fakt skvělá klinika, přístup úplně jinej level. Já jsem se tehdá bál, že děti mít nikdy nebudu. A dneska? Máme kluka a letos v září jde do první třídy. I kdyby se ukázalo něco blbýho, dneska je spousta možností, jak mít děti.
U případné rakoviny varlat se před léčbou zamrazí spermie, takže jedinec pozděj může mít vlastní potomky pomocí IVF. Rakovina varla patří mezi velmi dobře léčitelné typy rakoviny.
Ale je otázka, jestli splodit potomka, který si ponese genetickou zátěž. Ono je rozdíl dostat rakovinu v 70+, kdy už věkem dojde ke špatné replikaci DNA a dělení buněk se zvrtne a je rozdíl, jestli má rakovinu člověk mladý, kdy prostě v organismu něco je špatně.
Když máš strach, tak nechod k doktoroj Toto mi zaručeně pomáhá a jsem klidnej, a žádný stres. Však to stejně neovlivníš, tak to ber tak nějak stoicky.
K doktoroj...- východní Čechy / mluví tak příbuzná žijící severně od HK/, Na Karvinsku se chodí do doktora.
Lištičko, je to tak, jen se to vyslovuje "do dochtora" A také třeba do masařa, do holiča. Krásná kletba starých haviřu: Do pěruna jasnego.
Omlouvám se za poznámku naprosto, ale naprosto mimo.
Jedno mé dítě má rodinu východně od Hradce Králové - město Holice. Dost mě překvapilo., když jsem kolem sebe při návštěvě slyšela:...jdu k doktoroj, dones to psoj, řekni to tátoj, svěř se učiteloj....Připadala jsem si jak v jiném světě. Tohle je fakt čeština?
Ale tak tam prostě mluví všichni. Proto jsem se ani nedivila, že i moje dítě, které tam osud zavál, mluví po "holicky."
Mně to rve uši! Jaga.
Kdo nevěří, ať si zajede do Holic a uslyší sám.
babajaga: Asi myslíte Holice ležící cca.14 km východně od Pardubic,že.? Krásné to město.Byla doba,kdy jsem tam z Brna vozil po veterinách léky.Pak jsem to vzal přes Býšť pod Kunětickou horu a zpátky jsem to vzal zas na hlavní směr Brno.To jsem se stavil na jatkách (už nevím jak se to tam jmenovalo,ale bylo to skoro hned u silnice) a koupil selátko pro sebe a dalších šest pro firmu.Měl jsem jako jedinej originál chladírenskou dodávku a tak jsem to jezdil sám.
Oj,oj,oj,oj - to byl životoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.