Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozor na Patro.cz

Od: tomkk® odpovědí: 4 změna:

Chtěl bych varovat před eshopem patro.cz. Dříve jsem u něj bez problému nakupoval, tedy jsem jej před dalším nákupem nelustroval. Zaplatil jsem předem za zboží téměř 7000 Kč, chvíli mě tahali za nos, následně přišel mail, že zboží nemají. Ovšem peníze ani po druhé urgenci a více jak měsíci nevrátili. I podle posledních reakcí na heureka se zdá, že se webu zmocnili podvodníci,. kteří pouze přijímají objednávky a peníze.

obchody.heureka.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, dotaz nemáte, tak nemohu na něj odpovídat. Jen se divím, že když jste zprávu umístil správně do rubriky Vzkazy, přání a stížnosti byla asi (zbytečná) potřeba přesunutí do této rubriky. Tak snad jen poděkování za varování. Zdravím!

0rion
hodnocení

0x

No potěš koště. Vypadá to, že tento kdysi oblíbený e-shop, na kterém jsem také pár objednávek udělal, současní majitelé vytunelovali a okrádají zákazníky. Když čtu heuréku tak se divím, že na ně ještě nikdo nepodal TO.

hodnocení

Dnes přišlo toto:
"Dobrý den,
moc se omlouvám za prodlení, všechno řeší vedení. Momentálně řešíme nového majitele a čekáme na dořešení, proto došlo k neočekávanému prodlení. Jakmile situaci vyřeší budou peníze co nejdříve vráceny. Bohužel nejsem majitel ano ředitel a tak více informací momentálně nemáme.
Moc se omlouvám za komplikace a prodlení"
Přitom na eshopu nadále "prodávají". Můj tip je, že je to taková klasická česká tunelovka, Původní majitel formálně prodal eshop někomu, kdo "vytěží" dobré jméno eshopu do mrtě a peníze zmizí. Přestože se jedná o zjevnou účelelovku, tak naše soudy nakonec zase vydají rozhodnutí, že "úmysl se nepodařilo prokázat", takže nejenže nikdo nic nedostane, ale podvodníci ani nepůjdou sedět.
Psal jsem na ČOI, ale předpokládám, že už to musela hlásit spousta lidí. ČOI bohužel žádné pravomoci nemá.

hodnocení

Zdravím, jen pro info, jaký je další vývoj. Po poradě s ČOI jsem patro.cz zaslal předžalobní výzvu. Až poté peníze vrátili. Těžko říct, co se tam děje. V lepším případě se nový majitel pokusí eshop dál provozovat, v horším ho chtějí jen vysát a proto hrají o čas, tedy plní jen ty pohledávky, kde už hrozí žaloba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]