Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trafikamat v Tesco

Od: stofi odpovědí: 9 změna:
Nevíte jak je to s prodejem elektronických cigaret z automatů? U nás v testu se objevil Trafikomat, hned vedle automatu na hopíky a plyšáky, hezky skrytý u východu. Dospělého jsem tam ještě cigarety kupovat neviděla, pouze děti kolem 10 let. Což mě strašně štve.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevěřím.

Od poslední kauzy s prodejem bez ověření věku, mají všechny automaty na tabákové i elektronické sken na OP.

A pokud náhodou, ale opravdu jen náhodou, tento automat nemá, stačí zavolat Na Čojku..

To asi pro děcka není problém, mít ji ofocenou.
Jako že by do něčeho takového nacpali kousek ofoceneho papirku.
Trafikamat v Tesco
halamus

Vím o automatech na el. cigarety, do kterých se občanka nedává. Jsou ve firmě, kde pracuji, v jídelně, na svačinárně. Veřejnost tam nemá přístup a zaměstnanci jsou starší 18 let.

To je něco jiného, tam je kontrola zaměstnavatele.
stofi
hodnocení

Tak jsem ten Trafikamat došla vyzkoušet a fakt to šlo bez občanky. Nahrála jsem si to i na mobil. Zavolala jsem si paní vedoucí Tesca a ta ho dala mimo provoz. Prý netušila, že to jde bez op, že prý jen pronajímají místo v prodejně a neodpovídají za to. Už je tam 4 dny cedule mimo provoz...chudáci děti, kde si teď kupují kouření. Juraja, díky za radu, výhrůžka ČOIkou asi taky zabrala.

@stofi né vyhružku, ale přímo nahlásit na ČOI. (teda pokud na to máte)

http://coi.gov.cz/podatelna/

Protože tito taky prodejci, kazí dobré jméno obchodům s E-Cigaretama a produktů k vapování.

Vapování zdar a klasickým pyro cigaretám zmar.

Nechcete to video nahrát na youtube a hodit odkaz sem.?

stofi
hodnocení

Nevadí mi řesit věci neanonymně, klidně budu veřejně za mrchu když vidím levárnu. Tuhle věc začal řešit tatínek jednoho malého kuřáka přímo s ČOI asi ve stejnou dobu jako já, když jsem mluvila s vedoucí tesca. On tesco vynechal a rovnou na ČOI. Vím to jen zprostředkovaně, když jsem o své akci v tescu povídala kamarádkám. Nekuřákům zdar:)!

mll
hodnocení

0x

Jakékoliv automaty na cigarety a alkohol jsou na občanku nebo podobné ověření. Ale jsetli stačí projet občanku, tak klidně ty děti mohou mít kopii nějaké dospělácké (že je to trestný čin zneužití atd. nemusí desetileté dítě tak trápit, dospělý by za to šel sedět možná natvrdo).

Co jsem si jen tak zkoušel někdy takový automat proklikávat, když jsem na někoho čekal u východu, tak občanku (nebo nějaké přihlášení k účtu) to chtělo jako jednu z prvních věcí (zřejmě i na dobití kreditu telefonu a podobné služby, které snad nejsou věkově omezené), nezkoušel jsem, co se stane po jejím přiložení, ale bez ní to nedělalo nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]