Nejste přihlášen/a.
Vím, že na toto téma zde bylo již mnoho příspěvků, ale musím se přidat.
Je mi 20 let a nikdy jsem neměl holku. Vlastně jsem se žádné nikdy ani pořádně nedotkl. Jsem z toho hodně zoufalý a vím, že byste mi chtěli poradit ať jdu do společnosti a takovéhle věci, ale přesně o to jde. Jde o strach z oslovení, bojím se že dívka se mi třeba vysměje nebo se prostě něco stane, na druhou stranu jsem kromě vztahu jinak v životě spokojený. Chybí mi vztah, láska, to že víte, že vás někdo má opravdu hodně rád. Možná se mi budete smát, ale chybí mi takové to, že se prostě někomu můžete svěřit, k někomu se přitulit a tak.
Zkuste prosím poradit ohledně oslovování holek, nebo toho, kde ty holky vůbec hledat. Děkuji.
Cítím málo zkušeností, sebedůvěry, komunikace.
Vlastně 20 let je celkem málo, nic Vám neuteklo, máte toho před sebou ještě dost.
Navázat přátelství je první krůček. Co mě napadlo jako první, přihlásit se do kurzů tance pro začátečníky pro dospělé. Tam musíte být upravený, vybrat si z nabídky slečnu (které nemají partnera), která by se typově líbila a poté ji požádat o tanec, a přitom komunikovat. Vás i ostatní provedou mistři tance a dají základy do života. A doteků si užijete víc než dost. Hlavně se nebát a být pevný v držení a správně partnerku vést. Vše se naučíte, vše časem přijde.
Možná Vás první hodiny zklamou, ale to chce vydržet a věřte, že další (taneční) budou jenom lepší a lepší. O samotné tanečníky (byť začátečníky) je myslím velká poptávka. Žen je totiž povětšinou více. A mnohdy mají pánové velkou slevu. Do tanečních se můžete přihlašovat stále, nejste ničím omezen. Buďte v počátku v tanečních nejprve jako pozorovatel, pozorujte, věřte, že Vaše chvíle přijde. Nemyslete hned na vztah, ale pouze seznamování, kamarádství. Učte se od ostatních již zkušených mladíků, pánů, berte si z jejich slov jen to nejlepší.
Nemusí být jenom klasika, ale jsou i country taneční. Nevím odkud jste, samozřejmě větší města mají různé nabídky. Jinak - zlepší se Vám kondice, zeštíhlíte, získáte sebedůvěru.
---------------
Další možnost je najít nějakou poradnu pro mezilidské vztahy, jsou i on-line. Protože mám pocit, že doporučit a přečíst nějakou knihu nestačí, chce to se učit pod vedením.
Sebeprezentace, komunikace. Tady níže jenom nástřel, vzorek, jistě by se toho dalo nalézt více.
A nebát se oslovit různé poradny, kurzy a ptát se, jestli nemají něco v nabídce vhodného konkrétně pro Vás. Nebojte se, že píší párová komunikace. Sice jste sólo, ale o párovou komunikaci Vám přece jde. Chcete se naučit, jak oslovit, začít konverzaci, jak ustát nějaké nedorozumění apod..
------------------
Doporučuji tyto stránky - zábava, cestování, poznávání, hry, seznamka a to vše v jednom. Zaregistrujte se a vložte profil, uvidíte toho více.
Klasické seznamky moc nedoporučuji.
id - A neříkejte! Možná máte tuto zkušenost, ale nemusí to tak být všude. I to jedno procento značí, že se do kurzu může přihlásit. Zde namátkou, rozklikla jsem pouze čtyři www. stránky a všechny čtyři nabízejí i pro jednotlivce. Dál jsem nehledala. 4 pokusy = 4 nabídky pro jednotlivce = 100% úspěšnost. Tudíž možnost tu je, nesrážejte tazatele :
1) DanceFlow Pokud tanečního partnera nemáte, můžete se do kurzu i tak přihlásit. Budeme vás evidovat a v okamžiku, kdy se přihlásí další solo tanečník/tanečnice, budeme vás kontaktovat. Vždy hlídáme, aby poměr pánů a dam byl vyrovnaný a nikdo navíc.
2) Kurzy v taneční škole Elis jsou otevřené jak pro jednotlivce, tak pro páry.
Zdroj: kudyznudy.cz/...
3) DANCEBUDDIES - Moderní taneční kurzy pro dospělé i mládež, pro páry i jednotlivce. Učte se tančit od profesionálních tanečníků v Praze s středních Čechách!
4) Kurzy tance pro všechny. Sólo nebo v páru. Naučíme tančit každého. Vyzkoušejte 1. hodinu Zdarma v tanečním studiu COOL Dance Praha.
Peter = to se právě musí naučit, nemá žádné zkušenosti, tak jak chce hned do postýlky? Tazatel píše, že se bojí oslovit. Tak možná s alkoholem na diskotéce? A co když to není jeho parketa? Jistě by ji jinak už s kamarády využil.
Čekala jsem, že dostane rady od jiných rádců.
Sport, cestování, kultura, knihovna apod.. ale tyto varianty tazatel asi bude znát, neuváděla jsem je.
Neoslovuj! Bav se přátelsky a s humorem stejně jako se spolužáky nebo sestřenicí. Buď pozornej, milej a vtipnej. A v pohodě, nikdo nemusí vědět, že jsi "na lovu".
Třeba si udělej instruktorský kurz do tábora a budeš s partou fajn mladých lidí /většinou dívek/. Zjisti si v okolí kroužky, kurzy, oddíly, sbory a soubory a do některého se přidej.
Ve dvaceti klídek, sem píšou třicátníci se stejným problémem.
@id Svou pravdu mají oba.Oslovování je mistrovská kategorie balicí techniky. To nelze doporučit nezkušenému. Přirozené aktivity jsou lepší. Na druhou stranu je otázka, čemu se za posledních šest let tazatel věnoval. Zeměkoule se všem točí stejně rychle. Všechno v životě je věcí pořadí hodnot. Je potřeba dohnat ztracený čas. Možnost přirozeného seznámení po maturitě hyperbolicky klesá. Tuším, že seznamky budou velká zoufalost. Možná, že by se na nich dalo trénovat tokání po telefonu.
Hele, takových je spousta a čím dál tím víc. Kouzelné slůvko pro tuto skupinu je INCEL. A na jednom serveru zpověď jednoho takového vedla k řadě dalších článků od obou skupin. dfens-cz.com/...
BTW: Kdo není gay nebo lesba, jako by neexistoval. Jednou mne oslovil kdosi, že si chce jen ulevit, že jeho SEDMILETÝ syn je gay.
To je zajímavé čtení. V podstatě ale stačí přečist první odstavec pod nadpisem Jak jsem se stal incelem. Ostatní z toho vyplývá. Zřejmě to je inteligentní a vzdělaný člověk, který měl celý život vždy v pořadí důležitosti jiné hodnoty než partnerství, žil tak, že to partnerství prakticky vylučovalo, má v pokročilém věku v hlavě zmatek a hledá všude možně obhájení svého počínání včetně pochybného výzkumu.
Je ti 20, co děláš, jaký máš život? V tvém věku jsem byl na tom podobně a většina mých kamarádů asi taky - nepotřebovali jsme to nějak "řešit". Měli jsme jiné starosti, třeba jak se udržet na FEL ČVUT.
Věnuj se spíš aktivitám co na ně nebudeš mít čas, až si tě některá omotá kolem prstu. Co třeba tohle?
Rád na to vzpomínám a do života mi to hodně dalo. Třeba jednou jsem točil ve stoupáku a se mnou tam točil čáp. Díval jsem se, jestli nese mimino, ale žádné nenesl, potvorák. Tak od té doby nevěřím na čápa
Vím že se mnou zde nebude mnoho kolegů souhlasit, ovšem ve 20 letech máte podle mě nejvyšší čas mít přítelkyni a hlavně sex. Jen můj názor. Pokud se nechcete vystavit na seznamce, pro prvotní otrkání je vhodné oslovit například 20 slečen - někde na ulici, nebo v prostředí kde se cítíte dobře. Berte to ne jako seznámení, ale trénink. I když s většinou z nich nebo nakonec s žádnou z toho nic nebude, ztratíte strach z odmítnutí a pak již nebude problém oslovit jakoukoliv kdekoliv. Navíc tyto oslovené dívky potěšíte, protože budou mít radost že je o ně zájem. Jinak radám od žen bych se na vašem místě vyvaroval a zcela je filtroval. Taktika seznamování žen je naprosto odlišná od mužů - ženy vám žádné hodnotné informace vlastně ani nemohou v tomto smyslu poskytnout, neboť ty jsou v 95% "baleny", kdežto muži z 95% "balí". Pamatujte, že je vaším cílem vztah a sex. Žádné zkoušení čehokoliv nebo nekonečné čekání na cokoliv. Musíte jít do akce, nebránit se jít přes nepříjemné strachy a začít. Na druhou stranu - pochopitelně nechat tomu přirozený průběh - aby nebylo vidět jakékoliv zoufalství, pokud nějaké aktuálně pociťujete.
Jako žena oslovování děvčat na ulici nedoporučuji. Na ulici ženy oslovují bezdomovci, narkomani, agresivní somráci, nebo psychicky narušení jedinci, kteří můžou bezdůvodně zaútočit, chlapi tohle neznají, ale většina děvčat se s tím setkala. Normální holku oslovení na ulici spíš vyleká, a mohla by mu říct něco hodně ošklivého, co ho ještě víc odradí.
I nažehlený a hladce oholený sympaťák při oslovení na ulici vzbudí jistou nedůvěru, pokud z něj vyzařuje nejistota nebo je naopak příliš suverénní či vlezlý. To už musí být zdravě sebevědomý komunikativní borec, co se na něco zeptá a přidá ještě nějaký humorný dovětek. Prostě brát to jako zábavu a s úsměvem. Charisma a humor, to je podstata úspěchu. Teda pro mne. Ale s takovou náturou by se to asi neptal.
To je tak rozmanité, že nelze udělat pravidlo. Jen ta ulice a náhlé oslovení někým neznámým není dobrý nápad, pokud nejsem trochu komediant. Představa, že se někdo odlepí od zdi a nabídne mi posezení u kávy - to je až slizké. Píšu za sebe. Tazatel si stejně vybere, co se mu hodí. S tím otcem to taky ne vždy sedne.
Byl jsem na tom ve 20 letech úplně stejně. Až o dalších 20 let trápení později mi došlo, že svoboda je dar. To "přitulení" je hodně draze zaplaceno – musel bys úplně překopat život vč. žebříčku hodnot a s největší pravděpodobností bys natrefil na mrchu, která by tě jen využívala (a která by za to překopání života nakonec nestála).
Svěřit a přitulit se můžete ke kamarádce. A dovedu si představit, že ten vztah vám chybí nejvíce tehdy, když míjíte nějakou dvojici a ta se před vámi začne předvádět. Vykašlete se na ně – to jsou zoufalci, kteří si potřebují sami před sebou něco dokazovat...
Já chápu jak to myslíte a ano, máte pravdu, že nejvíce mi vztah chybí, když vidím nějaký pár a oni se nedejbože začnou cicmat. Na druhou stranu, co když nenarazíte na mrchu? Co když narazíte na dívku jako ze snu a budete s ní šťastně až do smrti. To je ten důvod. Kamarádce se samozřejmě svěřit také jde, ale chápeme se, jde o ten efekt přítelkyně nebo jak to nazvat.
Až poznáte tu pravou, srdce se roztluče, hormony zapracují. Pak uvidíte, jak jste schopný se seznámit a co pro to všechno uděláte. Pravá láska Vás zatím ještě nenašla, bohužel asi i ta první nevinná zamilovanost (držení se za ruce, polibek na tvář, 15 - 17 let).
Tak v životě skočíte rovnýma nohama do vážnějšího vztahu. Nebojte se, jednou to příjde a dám ruku za to, že to setsakramentsky poznáte. Podle stavu svého srdce a mozku. Ale v životě se stává, že Váš velký cit nemusí být opětovaný. Tak Vám přeji, ať to ustojíte, tohle totiž moc bolí.
Proto radím, seznamujte se, hledejte kamarádky, naučte se o čem s holkama povídat, mít společná témata, zájmy.
Sex? Ta, která se nechá položit při druhé schůzce, asi za moc nestojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.