Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho jste čekali na odpověď od firmy nabízející práci...?

Od: niqy® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

jak dlouho jste čekali na odpověď od firmy nabízející práci, když jste tam poslali životopis? Je to teď 14 dní nebo i měsíc či více než se ozvou nebo se neozvou vůbec?

Děkuju za případné odpovědi

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Některé se ozvou hned, některé někdy.

No, a od jedné firmy čekám vyjádření, už je to bratru 12 let. Stačí vám to tak?

hodnocení

Stačí, díky za odpověď.:).

hodnocení

2x

Mnoho firem se neozve už nikdy. Bylo by to slušné, i když dají negativní odpověď, aby zájemce o práci věděl, na čem je. A aby mohl zkoušet jinde.

Je lepší, zastavit se ve firmě se životopisem osobně, pokud je to možné. Setkání naživo může pomoci. I když to nebude hned přímo šéf, ale personalista.

Pokud nedostanu odpověď do 10 dní, ptala bych se ve firmě, jak to dopadlo. Aby věděli, že mám o práci zájem. Nenechat to vyšumět. Jaga.

smode2
hodnocení

2x
Já čekám na odpověď od jedné firmy...za 15 minut to bude..dobrých...8 let:) ale tuším že jen krátce pozapomněli a každou chvíli už se ozvou:)

id
hodnocení

0x
Nečekat, shánět písemně a osobně i jiné možnosti zaměstnání. Snad se někdo někdy ozve.

helenka
hodnocení

0x
Odpověď většinou do týdne nebo dvou. Anebo vůbec. Známý mi říkal, že u nich ve firmě občas nezvládají odpovídat všem zájemcům. Prostě napíšou jen těm, kteří je zajímají. A zbytek má smůlu.
smode2

No?:)A pokud je to větší firma, kde jsou tenlecten Perzonalistky, tak si běžně na 1 pozici přivolají na osobní pohovor klidně 150 lidí během půl roku a vezmou jednoho. Když se tam hlásí 149 a já jsem číslo 150, to je ale velká pravděpodobnost že vezmou zrovna mě, že?*vtip*To víte, najít poslušného ťulpase co je workholik a zároveň dostatečně nechytrý (=spokojí se s mizivou mzdou) není zrovna snadné a vyžaduje to probrat se opravdu velkou hromadou kusů masa.

jir
hodnocení

0x
Aspoň vidíte, jak jednají s lidmi.

tj
hodnocení

0x
Ano, bohužel se stává, že firmy už neodpoví a je to zcela neslušné chování. Dle sebe: 14 dní mají čas na vyjádření, pak rovnou volám na personální a ptám se, jak se věci mají.
Hodně štěstí...

mnd®
hodnocení

0x

Některé se ozvou a jiné ne - to je pravda.

A pak existují i takové co si dají nabídku práce a nikoko nehledají.Zadarmo si tak udělají průzkum jestli by o pozici xxx za yyyy Kč byl zájem a jak velký.

hodnocení

0x

Od podzimu 1997 čekám na pár odpovědí dodnes. Podruhé jsem u jedné firmy osobně dal životopis do rukou jednatele -majitele , s tím že slíbil se ozvat, jentak mimo jsem rád že se neozval je to už +- deset roků (arogantní člověk, na rozdíl od jeho otce!)

Takže zasílat životopisy se žádostí o práci je jen taková malá úlitba pro ÚP. Mně to jen pomohlo, že mi snížilo toto frekvenci návštěv-z 1x týdně na 1x měsíčně, (rgistrován na ÚP jsem byl jen 3x a už nikdy více)

hodnocení

0x

Jestli o práci stojíte, je potřeba o sobě dávat vědět. Nestačí poslat životopis a "mrtvý brouk". Je třeba se zajímat, volat, psát, docházet.

hodnocení

0x

zažil jsem to před asi před více jak10 lety ..a děs a hrúza...jednají všude s váma jak idiotem co si musí nechat vše líbit-přitom stačí tak málo a ve stejné situaci mohou být i ti na druhé straně stolu kteří si asi myslí že jim se to stát nemůže že přijdete o místo... a těch bezesných nocí kdy uvažujete co dál... ...naštěstí se mi podařilo sehnat místo přes známost a vydrželo to až do důchodu kde už bohudíky jsem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]