Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peněžitý dárek k maturitě - co s ním?

Od: beny odpovědí: 34 změna:

Dobrý večer, maturoval jsem už před 2 roky, ale od tety, se kterou se moc nevidáme, tak jsem dodatečně dostal blahopřání a peněžitý dar ve výši 2 000 Kč. A mě celkem trápí, co s ním. Není to totiž moc, ale zase jsem si říkal, že by bylo fajn si za to koupit něco, co by mi zůstalo. Problém je, že peníze mám a když bych si chtěl něco koupit tak bych si to koupil.

Zvažoval jsem náramek na ruku, jenže od prarodíčů jsem dostal k maturitě před 2 rokama hodinky automaty, co jsem si vybral, mám dvě hodinky a ani jedny moc nenosím. Občas ty automaty abych je natáhnul. Nějak jsem je přestal nosit. Samozřejmě nějaká propiska nebo drahé pero, to je taky jistota. Jenže já nepíšu, neumím psát, píšu hnusně. Takže když už něco píšu tak jedině na PC. Pero bych nevyužil. V prosinci jsem se chtěl svézt s Fordem Mustang Mach 1, to stojí 2000 na 30 minut nebo 2600 na 60, tak jsem si říkal, že bych si za to koupil takový zážitek. Jenže příjde mi to jako hodně peněz za málo času jízdy, mezitím jsem si koupil Octavii RS 245, takže ty 2000 by možná bylo lepší dát za benzin když už, než někomu na provoz Mustanga.

Fakt jsem přemýšlel, za co ty peníze utratit. Jako můžu si je nechat v obálce ale to mi příjde jako škoda. Momentálně mi největší smysl dává to buď použít na splátku ledničky, nebo si to prostě vložit na BU a použít to na výlet do Prahy s otcem.

Budu rád za Vaše rady každopádně a přeji pěkný večer.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tx
hodnocení

2x

Aha.Peníze máš a ledničku na splátky už taky.No tak nic už nepotřebuješ.Založ si pojištění pohřbu.Např. penize.cz/...

jaj*
hodnocení

2x
Hodit na spořák a šetřit, dávat na spořák a pak si něco koupit, něco pořádného

boybad
hodnocení

1x

Skvělý, na benzin, na splátku, dluhu, na konzum... a ještě si nevís rady...

kup si kurz seberozvoje a zamakej na sobě, nebo si sni bsbu nenandes

hodnocení

1x
Dostal si prachy a neviš co snima no ty si úplně marnej
Zapni mozek neee možnosti sou bud je utratíš smysluplně - škola bydlení najem provoz auta pokud máš oblečení atd
Nebo za blbosti víno ženy a zpěv nebo náky malichernosti či zbytečnosti co nepotřebuješ naramky řetízky a jiny nesmysly

hodnocení

1x
Tohle snad není myšleno vážně ne? Dej si to do peněženky a za něco to určitě utratíš…

hodnocení

1x

Nechybí Vám tam nula?

Za tuhle částku bych pozval přítelkyni tak 3x na večeři. Případně bych něco přidal, natankoval plnou nádrž nafty a vyrazil s ní někam na dvoudenní výlet (třeba za tou tetou). Ovšem na přespání v penzonu už by to nestačilo :(.

hodnocení

0x

Poděkoval jste tetě?

Jako zážitek? Třeba let balónem - když se vydaří počasí, je to úžasné.

tx

Let balonem *bzum*? 2000,-Kč je tak na nástup a výstup na zemi bez vzlétnutí.

Bych si to dal peněženky a nějak se uvidí.

bramburka

Nejlepsi je, penize procestovat! Budes mit zazitek, ktery ti nikdo nevezme. Penize se rozkutali rychle, ale zazitky zustanou.

Na let balonem se jich může více složit ...

liska5
hodnocení

0x

Určitě na nějakou cestu. V tom je zážitek i poznání ...a nakonec vzpomínka, kterou Ti nikdo nesebere.

ltz
hodnocení

0x
Lepši je počkat a koupit něco, až to budeš opravdu potřebovat a hodí se ti to, než přemýšlet a koupit něco jen tak, jenom aby si to utratil.

ledovec
hodnocení

0x
Zlato buď vem tetu, nevím jak žije,někam na kafčo a pořádný pohár třeba do lázní a zbytek si kup něco co využiješ nebo si týpek co investuje do budoucna pošli to vydělávat, nebo sedni do toho Mustanga dnes sem jeden potkala O MG !
priplať 600 za hoďku si užiješ víc a taky možná najdeš nový cíl co chtít je to sakra hezky auto. Rs je taky jízda no proč ne mustang když si na to stejně myslel ...užij si to i za mě a pak se ozvi *palec2*
tx

Mustang je OMG.? Tady v ulici to parkuje a jezdí normálně a nic zvláštního na tom není.Trošku nižší a hlučnější jak normální auto.Až půjdu okolo,tak vyfotím bez RZ.Máme tady i Trabanta nebo Wartburga - to jsou OMG pojízdná auta.

ledovec
Jj s trabantem se dělají super hodiny a taky je tam místa jak v obýváku *palec*
Mustang je mustang hlavne ty staré...když ho neřídí nějaký starý k...ot

hodnocení

0x

2 000 Kč je v dnešní době úplný nic. To bych jako peněžitý dárek vůbec nepovažovala. Kdybyste přidal možná jednu nulu, to by se dalo uvažovat, že to nějaký peněžitý dárek vůbec byl. Za 2 000 Kč v dnešní době neuděláte ani pořádný týdenní nákup kvalitních potravin, natož uvažovat, co s takovými drobnými uděláte.

kontrolka
Já nevím že se tady na poradne zdarma vůbec bavíte s lidmi pro které je 2000 rozpočet třeba na 14 dní pro celou rodinu a ještě pomáhají druhé Povzbudit, ne je shazovat.
Teta dala co mohla, možná na to šetřila celé ty dva roky. Co tak tady tazateli přispět kdyz máte tak velkou...*hledam*

ledovec / kontrolka - jestlipak víte, co znamená to růžové záhlaví Vaší odpovědi? ;)

ledoveckontrolk
@magdon
Dobrý den,
Nevím, ale vím co znamená růžová barva v mém kalendáři *hi*
Žeby přichyceni při činu?
Můžete mě poučit? Děkuji
Nevedomost neomlouvá,odpovědnost umím nést,následky přijímám
A za názorem obou si bohužel stojím *zmateny*
Hezký sváteční den
liska5

Když jeden a týž člověk odpoví pokaždé pod jinou přezdívkou, tak zrůžoví. Pokud si takto odpoví sám sobě tazatel, tak zezelená. Pokud tazatel reaguje pod stále stejnou přezdívkou, což je žádoucí, tak zmodrá.

ledoveckontrolk
@liska5
Děkuji za vysvětlení
A že se teď červenám to znamená co *hi*
Hezký den *slunce*
01.05.25 12:47
ledoveckontrolk
@anzionka
Vy jste magdon že odpovídáte?
Ještě že tam není teď ta lví hlava,
Vaše odpověď tazateli nemá úroveň
bohatého člověka natož krále zvířat *palec*

runner2
hodnocení

0x
Rozumím tomu tak, že vám jde primárně o zachování vzpomínky na tetu a okamžik maturity. A chcete pořídit něco, co vám tento okamžik bude připomínat. Pozval bych za ty peníze tetu a třeba i rodiče na nějaký lepší oběd nebo večeři. Nebo máte auto tak na nějaký společný výlet. Tím si vzpomínku na tetu uchováte.

hodnocení

0x

Kdybych byla tvá teta nebo babička, já bych přivítala, kdyby sis za ty pěníze zařídil konto v bance. Kdybys trochu přmýšlel a hledal sis informace a sám si našel a sám zařídil něco, co můžeš používat celý život.*hej*

riva
hodnocení

0x

Za 700,- Kč si podat přihlášku na vysokou školu a ten zbytek si schovat na cestu na přijímačky a zpět.

liska5
01.05.25 12:22
mll

Možná zbyde něco na skripta.

id
hodnocení

0x
Zajet za tetou autem, vzít jí na oběd, věnovat jí hoďku vašeho času. S tetou se často nevídáte, tak jí potěšte.
Já raději dárky rozdávám a způsobím někomu radost jak dárky přijímám. Každý to máme jinak.

liska5
hodnocení

0x

Stejný obnos jsem k 18 dala vnukovi. Přispěla jsem mu tak na nové kopačky.

Jinak se držím pořekadla: Na co nemám, to nepotřebuji.

liska5
hodnocení

0x

Vytisklo se 2x. Sorry.

hodnocení

0x

Nějaké vylepšení do auta, to zůstane nějakou dobu (třeba potahy na sedačky), nebo nějaký přístroj do kuchyně (také nějakou dobu vydrží). Nebo klidně jdi do té jízdy, udělej si fotku s Mustangem a máš zdokumentovaný nezapomenutelný zážitek navždy - fotku můžeš i tetě poslat. Další možnost je nějaká lepší košile nebo ne tak dobré sako. Jestli Tě baví sport, tak třeba nějaké vybavení na sport.

mll
hodnocení

0x

2000 nejsou moc. Takže to chce vymyslet něco malého, ale trvalého. Na jednu stranu peníze jsou nejuniverzálnější dárek, ale horší je, že člověk pak musí něco vykázat (něco, co si za to koupil).

Kdysi dávno jsem od školy dostal nějaký poukaz do Salamandru (za dobré výsledky, nejen za maturitu), rodiče mi k tomu přidali nějaký peníz na sváteční boty. Ty boty jako sváteční mám dodnes. Takže dobrá vzpomínka na průmyslovku. Myslím, že to tehdy stálo nějaké 2000 (fakt už nevím, ale nebyly to Salamandry, ale Rieker, na Salamandry by se asi muselo přidat víc), něco bylo z té poukázky, zbytek dali rodiče (pro srovnání obyčejé boty byly tehdy za 2-3 stovky u vietnamců a možná tak za 5-7 u Baťi).

Luxusní pero mi přijde jako nesmysl, to si radši pořídím bednu obyčejných. Ale tak pokud máte takové sběratelské choutky jako bývalý pan prezident, tak proč ne. Hodinky, no za tyhle peníze budou nějaké relativně obyčejné, a navíc hodinky máte a nepoužíváte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]