Nejste přihlášen/a.
Přátelé, chtěl jsem si udělat radost a pořídil si multifokální brýle (degresivní s dvěmi zónami - office 0.4-2m) k pc a na čtení. U progresivních (třízónové) se uvádí zůžení pohledu ve střední oblasti. Jenže já jsem právě zjistil, že tímto v okrajích trpí i degresivní multifokály. Chápu, že je vertikální přechod dioptrií a "nedohlédnu" z vrchu 24" monitoru na spodek, ale on se začíná mazat i konec řádků i klávesnice. Je to ještě relativně čitelné, ale ne již ostré - prostě musím natáčet celou hlavou. Mobil apod je samozřejmě vzhledem k velikosti ok. Jaké máte zkušenosti vy? Chtěl jsem původně brát i multifokály progresivní pro hlavní brýle, ale jako řidič v busu pokujuju do zrcátek okrajem brýlí - předpokládám tedy podobnou vlastnost - je to tak? Protože pak bych musel zvolit bohužel nehezké, leč funkční bifokály...
Bohužel v tech technických názvech se nevyznám.
Já mám multifokální a nechal sem si je dělat přesně dle mých požadavků (pc, monitor, chůze, kolo), auto neřídím.
Když se podívám třeba i koutkem oka, tak vidím normálně
A to mám na každém oku jinou dioptrii, čtení, normálně, nekonečno.
Zajděte k očaři a nechte si je vybrousit dle vaších požadavků. (něco to stoji ale vyplatí se)
No nevím jestli sem pomohl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.