Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dr max a jejich generika

Od: kata1 odpovědí: 25 změna:
Dobrý den, jaký prosím máte názor ohledně léků co ma lékárna Dr.Max svoji značku
V hodně věcech prostě to jejich nefunguje a i ty docela často slýchám tak jsem se chtěla zeptat ještě někoho jiného
Pro rejpavé jedince chápu že je to jejich práce to "vnucovat", není to myšleno přímo proti nim.
Hezký den

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

machr
hodnocení

4x

"V hodně věcech prostě to jejich nefunguje"

A čím prokazuješ, že to nefunguje? Stejná účinná látka a nebude fungovat? Nebo jen papouškuješ internet, kde samozřejmě když jeden ze 100 lidí napíše že mu něco nefunguje tak těch dalších 99 nebudou psát že to funguje.

Každopádně kdyby to nefungovalo, tak by asi nemohli mít schválení proboha

Dneska máš možnost si po internetu zabukovat v daný lékárně daný lék na daný recept a nemusíš se tam nechat přesvědčovat, když už tedy neumíš jednat na kafe a nebo se obáváš že ti řeknou, že budeš čekat...

Ps: že ty bereš nějaký antidepresiva na hraniční poruchu osobnosti viď?

kata1
hodnocení

Vážený pane
Laskavě se uklidněte, já se jen zeptala
Hezký den!
verdu

Takže jste nám tu NEtvrdila, že nefunguje?

kata1
hodnocení

Já myslím že poruchou budete trpět hlavně vy
Hezký den

hodnocení

3x

Neúčinnost nebo jakoukoliv jinou závadovost jakýchkoliv léků konzultujeme výhradně s předepisujícím lékařem.

Rada: Svou zkušenost nahlaste předepisujícímu lékaři a požádejte jej o posouzení stavu, změnu dávky nebo doporučení na jiná vhodná léčiva.

kata1
hodnocení

Myslela jsem volně prodejné léky!
Viz pastilky na krk apod, každeja snad právo na svůj názor

Podle mého názoru až na výjimky, jako je Acyplyrin a živočišné uhlí, žádný volně prodejný lék neexistuje. Cokoli, co je skutečné účinné, je na předpis. Osobně bych nic, co je volně prodejné, nekoupil. Považuju to za vyhozené peníze. Léčení doporučuju svěřit lékaři.

kata1
hodnocení

A pastilky do krku viz tantum verde není volně prodejné?
pb®
Hlada to je ale blbost, to vy sám?
Je hodně dlouhý seznam volně prodejných léků, které opravdu léčí.
Někdy velké balení je na recept, malé volně prodejné, třeba Helicid 14tbl volně koupíte, 100tbl je na recept.
0rion

Pan hlada zřejmě neví, že lékař často doporučí nebo předepíše léky, které lze koupit i bez receptu, čili jsou volně prodejné.

mate59
hodnocení

3x
Takovou zkušenost nemám.

hodnocení

2x
Nechápu, naopak vítám, z2é některé léky prodávají pod svou značkou u svého výrobce a jsou levnější. A i jindy vždy mi nabídnou levnější variantu. Akorát některou kosmetiku mají dražší než Benu.

hodnocení

2x

Několik věcí se zn.Dr.Max jsem koupila a spokojenost.

bramburka
hodnocení

1x

Snazim se lekum vyhybat a brat jen ty nezbytne.
Vloni jsem ale vyzkousela jejich pripravek na rust vlasu (Revihair) a byla jsem prekvapena jeho ucinkem. Samozrejme jsem si predem precetla slozeni a recenze. Vlasy mi zesilily, vyrostly i tam, kde drive nerostly. Dokonce mi vyrostla rasa v koutku oka!
Co se tyce magnezia, je dobre vedet o jeho ucincich a taky o tom, ze vetsina lidi ho ma nedostatek. Treba moje znama mela vzdy pri plavani krece a po uzivani magnezia ji presly.
Pokud mi lekarnice nabizi nejaky pripravek, povazuji to za vstricne gesto. Nemusim si to preci kupovat, ale mohu zvazit, jestli ten pripravek je pro me vhodny. Spousta starsich lidi nema internet a tuhle nabidku teba uvitaji.

vili
No jo, jenže problém je, že v případě větší fronty než 3 lidé, abych si vzal na nákup náplasti dovolenou.
A navíc, zrovna starší lidé, kteří nemají nebo nechtějí používat internet, jsou víc náchylní k přesvědčování od autorit. Což výdejce léků je. Na jedné straně se traduje, že důchodci jsou z hlediska financí ohrožená skupina, na druhé straně vídám, jak solí peníze pokaždé, když jim někdo v bílém oblečení nabídne magnézium. Myslím, že takový starší člověk bývá dostatečně edukován lékařem co se týče i formy i dávkování. Tedy nemusí podléhat nabídce pod tlakem s ochotou vyhovět prodejci nečekaným výdajem zbytečně v lékárně.
bramburka

@vili: Chapu vase rozhorceni, co se tyce front v lekarne! Bohuzel, tento jev se objevuje vsude! U nas ma lekarna pres poledne zavreno a pred otevrenim uz tam stoji fronta. Mate ale moznost pouzit e-shopu - je tam vetsi vyber a nizsi ceny.
Co se tyce naplasti, tak ty jsem v lekarne nikdy nekupovala! Vzdycky jen v drogerii. A tam byva min lidi.
Pokud bych se mela rozcilovat nad kazdou malickosti (3 lidi ve fronte), tak bych musela byt nastvana cely den!

vili
Klid, hlavně se nerozčilujte, nechci vás mít na svědomí.

vili
hodnocení

0x
Tak já si do nich taky kopnu. Koupil jsem na základě přesvědčování jejich obchodníků celkem 2 jejich výrobky. Samozřejmě kvůli cenovému rozdílu oproti tomu, na co jsem zvyklý běžně.
V jednom případě, ústní voda na afty, opakovaně pozorováno, že jsou úplně bez účinku, v případě nasazení originálu bylo vždy cítit zlepšení. V druhém případě u doplňku stravy při urologických problémech, kdy to velmi zřídka bereme v rodině spíš preventivně, možná ty účinky byly, ale ta pilule byla snad trojnásobek velikosti toho originálu a navíc s menším množstvím účinné látky, takže bych to při obvyklém doporučeném dávkování mohl jíst nadrcené z misky na puding. Cenově to sice vyšlo asi o padesát levnější, ale ten diskomfort byl nanic.
Ještě matně vzpomínám na nějaké bílé prášky místo oblíbené růžové pilulky, kdy jsem koupil tubu a měl ji na 10 let, protože byl o mnoho pomalejší nástup a tedy člověk spíše upřednostní ty růžové rychlejší. Ale tam si myslím, že to bylo od konkurenčního řetězce.
Takže když už doma toto dochází, kupuju jen vyzkoušené originály přes e-shop, když je na ně třeba sleva.
Jinak v Dr. Max mě vždycky strašně vytáčí to jejich nabízení na konci nákupu. Například nedávno jsem byl koupit náplast a přede mnou 2 pacienti na recept s DM. Oběma vydali lék a začli s přednáškou, že je potřeba doplnit magnézium. Oba čuměli chvíli jako puk, pak vytáhli šrajtofli a že teda nějaké koupí. Oba dohromady 10 minut. Když jsem se konečně dostal po těch dvou na řadu, docela jsem čekal, že mi nabídnou k náplasti taky sadu dlah a kufřík mladého zdravotníka, ale ne, nabídli mi taky magnézium, asi že už jsem to slyšel 2x a mohl bych se cítit méněcenný. Nebo ho prostě zrovna měli hodně. Příště půjdu do DM, tam mají náplast taky a jediné, co mi zkusí nabídnout, je taška a karta zákazníka, to přežiji spíš, 2x řeknu ne, a bude to mnohem rychlejší.
verdu

A co placebo? Vliv 34%.

A co objem / podíl účinné látky?

Dnes jsme počítli Rutin a vyšlo to mezi 6 a 90 Kč za 1 gram podle preparátu! Ne podle ceny balení.

Zkuste si to někdy, je to pár minut do Excelu :)

hodnocení

0x

Možná v tom bude i kousek autosugesce - prostě si usmyslíte, že to nemůže fungovat a ono to nefunguje ...

Zkuste to naopak.

aladar
hodnocení

0x

Místo Espumisanu mi nabídli svůj produkt se stejnou účinnou látkou, který prodávají pod jejím názvem - Simethicon. Musím potvrdit, že druhý den po užití jsem už nikdy problémy s nafouknutím neměl.

kata1
hodnocení

Dobrý den, já nikomu nevnucují že to NEFUNGUJE jen jsem psala svůj názor na který mám jistě nárok
0rion

Názor jste napsala, že vám nefungují generika od Dr. Max. Já mám opačný názor a opačnou zkušenost, co jsem koupil v Dr.Max, tak to bezproblému fungovalo.

0rion
hodnocení

0x

Generika samozřejmě fungují. Na to nemusí být člověk chemik-farmaceut, úplně stačí selský rozum, že stejná látka má stejné účinky. A kdo to generikum prodává je úplně jedno (pokud má k tomu oprávnění). Já když mi lékárna nabídne jinak nazvaný lék se stejnou účinnou látkou a s výrazně nižší cenou, než lék co mi napsal lékař, tak neváhám ani sekundu.

Ono taky v mnoha případech lékař předepíše jen účinnou látku a je na lékárně který generický preparát má na skladě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]