Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhodobý problém s pokožkou

Od: zlav odpovědí: 4 změna:

dobrý den,

mám dlouhodobější problém, samozřejmě řešen s kožařem, bohužel nejsem s to se toho nadobro zbavit. V listopadu jsem měl mezi rozkrokem a stehnem jakousi bakteriální infekci, pomohl od lékaře imacort v podstatě hned, místo se vyléčilo ale v oblasti rozkroku zbyl takový červený táhnoucí se pruh, který nesvědí, neloupe se, ale je značně diskomfortní při chůzi, pokožka je tam celkem dost citlivá. Takže znovu návštěva kožaře a tentokrát předepsána mast na výrobu v lékarně s obsahem antimykotik a kortikoidu. Trvalo dlouho než mast zabrala, cca 2-3 týdny, ještě jsem to s dr. v průběhu konzultoval, že mast moc neúčinkuju ale nakonec se místo opravdu zlepšilo a 1 měsíc byl klid. Potom jsem dostal vírozu (klasika v podobě rýmy, kašle atd.) a hned na to se ten "pruh" vrátil a začalo to znovu. Byl jsem znovu u lékaře, řekl jsem mu, že měl jsem vírozu a mast, kterou jsem mi předepsal už nemám a odpověděl mi, že klidně skrze oslabenou imunitu se to mohlo vrátit. Napsal mi tedy znovu stejnou mast do lékarny. (je to "slabší" mast, 15 % antimykotik a 15 % kortikoidu a zbytek základ), takže momentálně mažu tímto a doufám, že se mi toho zase podaří zbavit... Byl jsem teďkom ještě v lékarně pro něco "pomocného", byl mi doporučen ActiMaris, takže to přes den střídám s tou mastí. Mimo to jsem vysoký a štíhlý, nemám problém nějak se "zapařeninami", snažím se místo šetrně umývat a dobře se usušit. Jsem z toho poněkud už bezdraný a je to zápřah na psychiku. Takže prosím, koho by cokoliv napadlo, nebo měl něco podobného, budu rád za cokoliv. Jako vím, že kožař má omezené pole působnosti co se mastí týče, leda silnější kortikoid, ale už tak mi přijde, že v místě je pokožka dosti oslabená kvůli dlouhodobému užívání kortikoidu :/ Díky moc. (jen dopovím, že na fotce to nevypadá zle, o to bohužel ten diskomfort je daleko nepříjemnější)

Dlouhodobý problém s pokožkou

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

helenka
hodnocení

0x
Možná změnit doktora? Nemůžete mít i nějakou alergii? Třeba na aviváž, agresivní prací prášek nebo parfémované sprcháče? Mně kožní dávala mast Belogent na alergický ekzém, který byl infikovaný bakteriemi skrz škrábání (kvůli svědění). Možná by stálo za to zajít na alergologii. A zkusit kosmetiku na citlivou pleť (případně atopickou), nejlépe přírodní. Používat prací prášky Sensitive, nosit přírodní materiály (spodní prádlo)... Ale doktor fakt nejsem.
Jinak pokud šlo o mykózu (plísňové onemocnění), tak sucho je základ - nějaké masti proti opruzeninám nepomáhají (př. Sudocrem)? Opruzení není vždy o obezitě, ale třeba i potu, neprodyšném oblečení,...
helenka
Ještě jsem si vzpomněla, jak měl synovec seboreu. Nejčastěji se vyskytuje ve vlasech, ale může být i v tříslech.
lekarna.cz/...
Ale je otázka, jestli je to Váš případ.
Synovec používal kosmetiku Uriage DS z lékárny. Doktor nebyl víc konkrétní, o jakou nemoc se jedná?

sluna
hodnocení

0x
Zdravím.jak to vypadalo hned poprvé?
pokud to bylo něco jako mokvavy puchýř může se jednat o druh oparu.
Buď už jste ho mel v sobě a vlivem třeba přepracování nebo delšího stresu zátěže psychického vypětí se to aktivuje mebo jste se mohl někde nakazit i od někoho stačí ručník. Nemám zkušenosti s kortikoidy jak to vypadá po jejich léčbě. i to ze jste pak měl virozu ta je taky po oslabeni imunity .nejsem.lekar toto jsou moje pozorování, takže ostatní si pište svoje názory děkuji. Moje matka pracovala se skotem a ji se taky pak vyhazovaly podobné puchýře když měla nějaké těžké období, nepíšete jestli to bolelo,je to taková tupá neurčitá bolest uvnitř okolo těch míst nebo i různě na těle a celkový diskomfort takové jakoby bolestivě citlivé svědění v celém těle. No herpesu vseobecně se těžko zbavuje ani nevím jestli se to dá nějak.zjisti třeba z krve atd
Třeba někdo bude vědět víc.

hodnocení

0x

zdravím mi se něco podobného akorát to bylo víc červené na stejném místě a navíc jsem alergik -taky jsem byl u kožního a taky stejné masti ovšem bez nějakého zlepšení-bylo mi řečeno že dneska je tolik alergenů že pro mne by bylo nejlepší bydlet v jeskyni a přikrývat se kamenem----odpozoroval jsem-když jsem měl na sobě pyžamo kdy se to,více potilo tak to bylo mnohem horší---takže spím ve volných trenárkách a zmizelo to během několika dnů...někde jsem četl že to dělá když se používá více cukru-takže ráno hořký čaj a kávu nesladím a úplně vynechávám sladké nápoje-piji hlavně čistou vodu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]