Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jako každý rok.. mi přišla daň z nemovitosti za tento pozemek. Kdysi jsem ho daroval bezplatně nějakému zemědělskému družstvu s tím, že jsem myslel že si ho vezmou celý.. Ale ne.. Ale to sem tou dobou nevěděl, že si nevezmou vše.. Teď už asi 10 let mi chodí daň z nemovitosti, bylo to 50Kč ročně, tak říkám ok... Zaplatil jsem na roky dopředu ať mám klid.. Teď už to ale zvedli na 100Kč. A za pár let budou chtít 300 Kč ročně..? Je možno se toho nějak zbavit? Už mě to vcelku unavuje.. Něco snad jde zařídit za 1000Kč jednorázově, co jsem zahlédl, ale jsou s tím snad obstrukce.. Snad někde někoho najít, bezdomovce a za 2 flašky to na něj převíst... Díky, už jsem fakt bezradný a tonoucí se stébla chytá, proto s tím bezdomovcem...
Daruj to firmě Viagem - Přemek se toho rád ujme
to asi není louka / pole - když máš za 1/864 z 3088m2 platit 200,- - radši si ověř zda neplatíš za CELEK! S k zomu jeďte 2/3 osvobozeno?
Musíš si dojít na FÚ a nechat si vyměřit PODIL 1/864
Ps: Hádám ze platíš za celek bo jsi jen trouba! Řekni číslo LV a katastrální území-to je nejska kravina.
Záleží na tom kde ten pozemek je.Kdybych to měl blízko,tak to za dvě flašky piva vezmu.Dal bych si tam lehátko a nafukovací bazének. Tak kde to je?
Nechce se mi zjišťovat kolik se platí za 1 m2 a navíc nevíme ani čeho přesně. Řešení jsi dostal, co ještě chceš? Chceš na Přemka telefon protože jsi línej si to najít?
Viagem tečka cz
Tam najdeš telefon, řekni že jim to chceš věnovat. 100% se domluvite
Btw A nemáš těch pozemků víc, protože na výměru je uvedeno pouze daň z pozemku dohromady číslem, takže můžeš tu částku mít za více pozemků!
Něco máte špatně. Netuším kvalitu Vašeho pozemku, ale za "trvalý travní porost" na Berounsku platím 1,12 Kč/m2 ročně!
Takže ve Vašem přípatě by to bylo závratné cca 4 Kč ročně.
Je to CESTA Kamile.
Za to fakt nemůžeš platit 90 Kč si myslím (za ten podíl 3,57m2 co si uved - A to ještě na výměru je uvedený že máš skoro dvě třetiny z toho osvobozeno)... Leda že by jsi platil za celek - A ostatní neplatili - To si musíš řešit s finančním úřadem.
Nedivím se že zemědělcí od tebe nechtějí podíl na cestě protože na to nedostanou dotaci a je jim jedno kdo vlastní cestu.
Ale určitě napiš čím to bylo protože buď máš více pozemku a nebo platíš za celek, nemůžeš za 3 m platit 90 Kč to je prostě kravina.
Každopádně 4 m podíl na cestě, to nikomu nepřevedeš, leda že by tam někdo chtěl spekulovat. To se asi nevyplatí ani Přemkovi aby platil za vklad 2000 Kč )
Můžeš zkusit to darovat státnímu pozemkovému úřadu, husinecká 1024 / 11 A, Žižkov 130 00, Praha 3 anebo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, Oba už tam nějaký podíl vlastní, zřejmě z Odúmrtě.
Kouknu na to.. Dík. Jinak mě to je právě absolutně jedno, že to mám, ale ta daň už mě unavuje. Minule sem jim tam poslal 200Kč, s tím že budu mít 4 roky klid. Složenka je dražšší jak daň.. A oni to zatím zvednou na 90Kč. Tak jim pošlu teď 400 a za 2 roky si vzpomenou, že to je málo, jelikož to vyleze na 150 nebo 200...
"Každopádně 4 m podíl na cestě, to nikomu nepřevedeš, leda že by tam někdo chtěl spekulovat. To se asi nevyplatí ani Přemkovi aby platil za vklad 2000 K." No vždyť o tom mluvim. Právě je to tam nějaký složitější co se počtu vlastníků týče... Možná mě to ale napadá do budoucna by se to snad i vyplatilo, jestli to budou furt zvedat.. Já nevim co s tím, jestli mě tahají za fusekli z toho Finančáku. Ale snad 2 roky mi to neúčtovali, jelikož se jednalo o malý pozemek, něco podle zákona. Ale pak to zase nějak upravovali... Zkusím to nějak dohledat, kdybyste ale třeba věděl, tak mi dejte vědět a budu vděčen, kde to případně najdu.. Myslím tím, že se do určitých m2 neplatí. Díky.
Kontaktujte FÚ s dotazem na výpis nemovitostí včetně rozpisu jednotlivých položek daně, za které platíte tu daň 90Kč. Pak teprve budete mít jasno a můžete přemýšlet, co s tím.
Dle mého názoru daň z vašeho podílu na tom pozemku/komunikaci bude z celkové daně jen pár haléřů a nebude mít cenu se tím dále zabývat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.