Nejste přihlášen/a.
Pokud se dceři nic nestalo, děkujte prozřetelnosti a buďte v klidu. Horší by byla zlomená ruka. Jaga.
Já si kdysi na kolotoči /bylo mi sladkých 17/ zlámala malíček na ruce. Dostal se mi do oka řetízáku. Vlakem do nemocnice, zpátky stopem - a zastavil mi kůžičkář! Byl parný den a ten smrad z kožek cítím dodnes. A mám na co vzpomínat! Jaga.
Policii, to je asi univerzální. Jinak tady je dost tipů, mohla by to řešit čoi. Ale co čekáte, že bude následovat. Oni je zkontrolují a možná shledají, že je vše v pořádku (asi půjdou hlavně po papírech), možná najdou nějaké formální drobnosti, aby neodešli s prázdnou (spolužák, jehož táta měl hospodu vyprávěl o drobnostech typu chybějící ligr na záchodě a podobně, což bylo spíš k smíchu).
Vy si mezi tím ujasněte, jestli to byl kolotoč nebo horská dráha nebo co do té pohádky v tom udávacím dopise napíšete. Já bych to nijak dál neřešil, pokud se nic nestalo (byť stát se mohlo).
A dcera si bude napříště pamatovat, že si má dávat pozor, jinak si nabije. A nebo si to pamatovat nebude a nabije si zase. Hlavně že se nic nestalo, je vidět, že to je dostatečně blbovzdorné.
Nevím, proč chcete bonzovat. Kdyby horskou dráhu zapnul důchodce, tak by vaše dcera nespadla?
No já nevím, dlouho už jsem na kolotočích nebyl, ale když jsem byl malý tak to sedělo úplně běžně že prostě nastupovali lidi a už se to roztáčel, peníze se musí točit...
Jenže tehdy nebylo 50% děcek obézních a neschopných a ulicích z tělocviku nebo jinak pohybové nemotorný... Formálně máš samozřejmě pravdu že musí být někdo zodpovědný U provozu, ale jak chceš něco řešit, když nemáš jakýkoliv důkaz a nic se ani nestalo?
Ideální příležitost k tomu poučit tvoje děcko o tom, na co si má dávat pozor v běžném životě.
... dcera spadla na horské dráze protože ji zapnul asi 10 lety kluk a nevšiml si.
Nevšiml si čeho?
---
Stejně je to tvrzení proti tvrzení. Obsluha řekne, že se dcera odepla sama.
Stalo se to tak, že horskou dráhu "řídili" 2 lidi. Děcko u ovládacího panelu a druhý pikolík.
Když dcera nastupovala do kabinky te horské dráhy za doprovodu dosplělých osob, tak to děcko se nedívalo a zapnulo atrakci, takže se horská dráha rozjela když do ní nastupovala!
Následně hned mladého komedianta uklidili, že dostal tytyty a šel spinkat.
Pouť musela povolit obec, tak se na ní obraťte se stížností. Obsluhovat atrakce na poutích samozřejmě nemůže nějaké děcko, inteligentní člověk to chápe. Hloupé odpovědi od hloupých "rádců" ignorujte.
Na poradně se množí zbytečné a někdy dokonce vůči tazateli posměšné či urážlivé odpovědi, které poradnu posouvají směrem k té známé nevoňavé věci. To by vás mělo trápit víc než moje kritika, pane moderátore.
@hejkal: Hloupé odpovědi jsou od "id" a "halamus". Ty atrakce musí pochopitelně procházet pravidelně revizemi a obsluha musí být řádně školená v souladu s postupy, které stanovil výrobce té atrakce. Zlehčovat problém a mávnout rukou nad tím, že zjevně došlo k pochybení, to je naprosto špatně. Takový šlendrián se může v budoucnu těžce nevyplatit.
Děkuji rádci kovis za trefný příspěvek. Ty pouťové atrakce můžou být dost nebezpečné při špatné obsluze, trochu mě překvapuje, kolika lidem to nedochází.
Mohou být nebezpečné dokonce i při špatné údržbě! Dříve tam byly cedule: jen na vlastní nebezpečí
Nevím jak je to dnes? Uspěl by někdo se zbavením se odpovědnosti?
Já ještě pamatuju tyhle prolézačky z doby totality.
Žádné certifikáty o bezpečnosti nebo bezpečná dopadiště.
Asi jsem z poslední generace, kdy jsme byli šikovnější a uměli se lépe držet a byly lépe sportovní.
Jestli pánovi vypadlo dítě z kolotoče, tak to desetileté dítě komediantů dle mě na tom nese minimální podíl viny.
Pokud tam dcerka sedla jak hadrovej panák a má od rodičů omluvenku z tělocviku, tak pak není divu.
To je druhý pohled na věc.
Každý máme svoje limity a ani já bych nelezl na nějaké blicí atrakce s odstředivou silou jako příprava pro NASA do kosmu.
Další dobrák, co si vycucal z prstu nějaké nesmysly, a pak z toho vyvozuje závěry. Dotaz zněl, kde lze nahlásit, že atrakce na pouti ovládá dítě, paní se neptala, jestli má její dcera přidat na tělocviku.
. .
Pro sys hejkala: Z1 - Je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.
Odpovědi jsou jen takové, jaké jsou sdělené informace při dotazu. Domýšlet si každý může co chce.
Krom PČR může nahlásit na živnostenský úřad nebo kontrolu na finanční. U komediantů se vždycky něco najde.
Ale zásadní je mít důkazy, že se tak stalo a případnou osvětu ohledně návštěvního řádu atrakce, zda tam nestojí (na vlastní nebezpečí, atd...).
Jinak je stížnost bezpředmětná. Bude to tvrzení proti tvrzení a teď ještě shánět svědky... nereálné.
Ale klidně si stěžujte, když to pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.