Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba k filmu Cerni Baroni 1992

Od: matnav odpovědí: 6 změna:
Prosim nevite na motivy jake skladby je hlavni hudba k filmu Cerni Baroni z roku 1992?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

konretni
hodnocení

Jde konkretne o tuto skladbu:

youtu.be/...

jiofa
hodnocení

0x

Je to hudba skladatele Luboše Fišera a podle mne její motiv je tvořen atmosférou, dramatičností, náladou... filmu stejně, jako jeho nádherná, meleodií podobná hudba k filmu Babička s J. Kurandovou a L. Šafránkovou. Nic jiného v tom nehledejte.

matnav
hodnocení

Takze tady panu Fiserovi tu melodii ukradli (je to asi dilo pozdejsiho data 2012 nez Cerni Baroni 1992):

youtu.be/...
Ruske pismo neumim takze nevim co se tam presne pise pod tim nadpisem.
A tady je to taky:

youtu.be/...
A tady taky:

youtu.be/...
A tady anglicky:

youtu.be/...
Dekuji
jiofa

Kdo co p. Fišerovi ukradl nevím, ale spousta melodií je v některých skladbách v některých částech podobná a není divu, že se autoři povědomě opakují. Toto téma bylo mnohokrát diskutováno. Vzpomínám na píseň Kam letí ten čáp (P. Filipovská) a jednu od Beatles, název nevzpomenu a byla před mnoha a mnoha lety diskuse, kdo po kom část melodie kopíroval.

ben®

matnav + konretni - buďte chlapi a přijměte pravdu, kterou Vám tady deklaruje @jiofa . Řada melodií (nebo jejich částí) je skutečně "ukradená" nebo si je velice podobná, resp. posluchač má dojem, že už to někde slyšel (ovšem, může se mýlit). S kamarádem jsme měli "jistotu", že pan Hapka, když psal hudbu k filmu Panna a netvor, tak "obšlehl" část skladby Echoes od Pink Floyd. Já sám slyším na začátku jedné skladby od Yes motiv hudby ze známého westernu. "Klasikou" jsou písně skupiny ELO, kde snad každý posluchač, byť to slyší prvně, má dojem, že už to někdy slyšel (např. u skupiny Chicago).

jiofa

ben: Přesně*palec2* a nic nového pod sluncem v této skladatelské činnosti. Když místní bigbítová skupina v 70. letech (byl jsem chvilku u nich a pomáhal zvuk), se jednoho večera pochlubila novou vlastní skladbou, čuměl jsem jak blázen kde se vzala u nich ta tvořivost a byla to líbivá píseň, že ji několikrát za zábavu museli opakovat. Po letech, kdy už neexistovali a v rádiu se poslouchal Luxemburg a různé žebříčky na Svobodné Evropě, jsem zaslechl něco známého co jsem již slyšel. Dodnes to slyším, jak tam zaznělo Austrália a víc nerozuměl. Komplet okopírovaná melodie a odpouslouchatelné akordy. Nikde se u nás nehrála a hoši si mysleli, že to navždy projde. Škoda, že jsem se po těch letech nemohl na tu jejich píseň tvůrců zeptat, jestli to hoši z Austrálie převzali od načí místní okresní bigbítové skupiny. Dík za dočtení příběhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]